Het Grote Brievenbusvrolijkheidruilfestijn #2

Yesss, ik deed weer mee aan Het Grote Brievenbusvrolijkheidruilfestijn. Of nou ja, eigenlijk heet het Instaswap, maar vorig jaar noemde ik het ook al zo, en ach, het klinkt nu eenmaal leuk.

Voor wie geen rinkelende belletjes in zijn hoofd krijgt bij het woord Instaswap: Het is eigenlijk net als lootjes trekken met Sinterklaas, maar dan met een heleboel instagrammers. Je schrijft je in, krijgt een adres van een andere deelnemer, en je maakt daar een gezellig pakketje voor. Op de afgesproken datum geef je dat aan de postbode, en een dag later krijgt diegene een fantastisch pakket in zijn brievenbus. En omdat iemand anders jou had getrokken, ontvang je zelf ook een awesome pakketje. En alle andere deelnemers natuurlijk ook. Kortom: een groot brievenbusvrolijkheidruilfestijn.

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Afgelopen maandag was de deadline, en ging alle vrolijkheid op de post. Vorig jaar liet ik zien hoeveel awesomeness ik in mijn brievenbus vond, maar toen reageerden sommige lieve lezers dat ze ook nieuwsgierig waren naar wat ik zelf verstuurd. Dus dit jaar laat ik twee pakketjes zien: het pakket wat ik zelf maakte, en het pakket wat ik mocht ontvangen!

Nina voor Nicky

Hoera, ik had Nicky getrokken! Nu ken ik Nicky natuurlijk niet persoonlijk, maar via instagram ontdekte ik dat ze van vrolijke-maar-stoere dingetjes voor in huis houdt, dat ze een dochtertje van drie heeft, en dat er een kindje op komst is! Kijk, daar kon ik wel wat mee. Ik verzamelde de volgende dingen voor haar:

happy acorn een zakje zonnebloemzaadjes
happy acorn veel te schattige strikjes voor in het haar van haar dochter (ik wil ze nu zelf ook)
happy acorn een doe-het-zelf-slinger-pakketje, zodat ze haar huis in lentesferen kan brengen
happy acorn verse sinaasappelthee
happy acorn ienieminisokjes voor het nieuwe leventje in haar buik
happy acorn twee gezellige koekvormpjes
happy acorn een set ninamaakt-kaarten, want hé, die mochten natuurlijk niet ontbreken
happy acorn een vrolijk opschrijfboekje

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Vervolgens voorzag ik alle pakjes van een label, en daarop schreef ik een lente-achtig tekstje. Ik moet bekennen dat ik niet precies weet waarom koekjes bakken echt iets voor de lente is, maar ach, het klonk gezellig :-)

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Ik gaf alles een mooie plek in de doos, hing er nog een slingertje bij, en schreef het adres erop. (Ik kan natuurlijk niet zomaar haar adres op het internet gooien, maar geloof me, ik heb heel netjes geschreven ;-)) Ik voorzag de achterkant van een gezellige welkomstboodschap, en hopsa, mijn instaswappakket was klaar voor de postbode!

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Op dinsdag hield ik Nicky’s instagramaccount extra goed in de gaten. Zou ze het al ontvangen hebben? En ja hoor, ’s avonds zag ik mijn doos op haar account verschijnen! En ook niet onbelangrijk: Nicky en haar dochtertje waren er blij mee! :-)

Catherine voor Nina

Toen ik Nicky’s doosje aan de postbode had gegeven, besefte ik ineens dat het feestje nog niet voorbij was. Zelf zou ik ook een pakket ontvangen! Dus dinsdag bleef ik in de buurt van de brievenbus, en wachtte ik heel geduldig af.

Maar woei, dat geduld was niet voor niks. Catherine bleek mijn ‘swapmaatje’ te zijn en wauw, volgens mij heeft ze alle creativiteit die ze in zich had in mijn pakketje gestopt. Wat een feestje om open te maken! Floris nam zijn rol als #instagramhusband zeer serieus, dus kijk maar mee :-)

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Het eerste wat ik in de doos vond was een brief van drie kantjes (!). Over hoe leuk ze het vond dat ze mij had getrokken, het verhaal achter elk cadeautje en wat gezellige weetjes over haarzelf. Zo leuk om te lezen!

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Frits vermaakte zich ondertussen ook prima.

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Oh en kijk, de doos zat propvol cadeautjes. Whoa. Catherine had flink uitgepakt met het inpakpapier (hihi), alle verpakkingen waren door haar zelf bedrukt. Ik was helemaal onder de indruk, wat een werk!

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

En niet alleen de verpakking bleek zelfgemaakt, maar ook veel van de cadeautjes die erin zaten. Zoals deze gezellige confettitas. Floris zegt altijd dat ik al genoeg stoffen tasjes heb, maar hé, als ik ze zomaar krijg kan ik er natuurlijk ook niks aan doen :-)

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

En kijk deze beer dan. Die zat zomaar verstopt in een boek wat ze had gemaakt. En ook in de categorie Grappige Dieren: een trekunicorn! Haha, er zaten drie van deze fancy eenhoorns in.

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente    

En zo zaten er heel veel toffe cadeautjes in, met daarin weer allerlei kleine hebbedingetjes verstopt. Ik bleef maar ‘oee’ en ‘ahhh’ roepen :-) Na afloop heb ik geprobeerd om alles op één foto te krijgen. Dat lukte niet helemaal (sorry twee unicorns en de beer), maar ik kwam een eind.

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Oja, hier werd ik ook heel blij van: de potloden en het kleine opschrijfboekje. Ik had die potloden als eens op Etsy gespot en nu kreeg ik ze zomaar cadeau :-)

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Heus, ik voelde me flink verwend. Catherine schreef in haar brief dat haar eigen stijl wat kleurrijker en uitbundiger is dan die van mij, maar dat ze had geprobeerd om er iets van te maken waar we allebei blij van werden. Ik vond dat superleuk om te zien, en volgens mij is het helemaal gelukt!

instaswap ninamaakt happy acorn 2016 lente

Wat een feestje was het weer, die Instaswap. Lijkt het je ook wel wat, zo’n brievenbusruilfestijn? Houd dan de website van Instaswap in de gaten, ik denk dat er over een paar maanden weer een nieuwe editie komt!

9 reacties

  1. Jeetje Nina, wat ontzettend fijn dat je er zo blij mee bent! Zo leuk dat filmpje ook. En wat een eer om op deze manier op je blog te mogen komen! Geniet ervan, dat doe ik ook! Groetjes, Catherine.

  2. Ah dit vind ik zó ontzettend leuk! Ik dacht vorig jaar ‘dat moet ik volgend jaar ook doen’, maar goed. Je ziet hoe goed dat gelukt is ;) Wat een mooi pakketje heb je gemaakt én gekregen. Dit keer ga ik me gewoon nog een keer voornemen om mee te doen, in de herfst is er toch ook weer instaswap?

    • Ah, leuk! En ja, in de herfst is er weer een instaswap! Er zijn ook regelmatig wat kleinere instaswaps, maar die worden dan door anderen georganiseerd (maar daar ben ik niet zo in thuis ;-)).

  3. Aah wat tof!! Ik heb ook meegedaan en mijn pakketje is gelukkig goed aangekomen dinsdag (nou ja, schoteltje gebroken helaas) en de ontvangster was er blij mee. Zelf lig ik alleen nog steeds voor de brievenbus. Misschien komt er vandaag iets. Blijft spannend!

    • Tof dat je ook meegedaan hebt! Hopelijk heb je inmiddels een mooi pakketje ontvangen? Ik heb vorig jaar ook een keer met de Coffee&Cookie swap meegedaan, maar heb toen helaas nooit iets ontvangen :( Maar ach, het versturen zelf was gelukkig ook al een feestje :-)

  4. Aaaah wauwie wat superleuk om te zien en om te lezen! Wat een mooi pakket heb je gemaakt! :-) Ennn je hebt er iets heul tofs voor terug gekregen, leuk!
    Ik deed dit jaar helaas niet mee (had de inschrijving gemist, huh?) maar de volgende keer wil ik ook weer meedoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »