Hemelse koffie in Arnhem

happy acorn koffietentjestest arnhem hemels

In het kader van Oud & Nieuw blaas ik vandaag een oude rubriek eens wat nieuw leven in. Wie mij langer dan een jaar volgt, kent ‘m vast nog: de koffietentjestest. Ruim een jaar lang testte ik elke twee weken een nieuw koffiezaakje, en kletste ik daar vervolgens over op mijn blog. Maar afgelopen maart was ik het een beetje zat: inmiddels wist ik alle leuke plekjes in Assen en Groningen te vinden. En als ik dan eens in een nieuw zaakje kwam, had ik meer zin in koffie en geklets dan in foto’s maken en punten tellen.

Maar hé, afgelopen paar dagen kwam daar verandering in. Want ik stapte binnen in een zaakje en werd meteen zo vrolijk, dat vanzelf alle testradartjes begonnen te draaien. Dus ik neem je mee naar Arnhem :-)

Naam: Hemels
Adres: Kerkstraat 3, Arnhem
Bestaat sinds: 2012
Website: www.hemelslekker.nl

happy acorn koffietentje arnhem hemels

Ik test het koffietentje op vier dingen: de koffie (en als ik er iets bij heb gegeten, telt dat ook een beetje mee), de sfeer, de prijs en het concept. Dat laatste klinkt misschien een beetje vaag, maar daaronder versta ik de visie die achter het zaakje schuilgaat, en wat daarvan te merken is. Nog steeds vaag, maar hopelijk merk je vanzelf wat ik bedoel :-) Oké, let’s go.

happy acorn koffietentje arnhem hemels

Koffie

Wat is een koffietentjestest zonder koffie? Ik ging voor cappuccino, want dat vind ik gewoon het lekkerst. En gelukkig stelde deze cappuccino me niet teleur :-) Hij was fijn romig en mild, en daar houd ik van. Ik heb me wel een beetje verbaasd over het figuurtje in het melkschuim. Ik vind dat namelijk altijd superleuk, zo’n mooi figuurtje, maar hierbij wist ik niet helemaal of het een heel ingewikkeld iets moest zijn, of dat er helemaal geen figuurtje gepland was, of dat het gewoon een per ongeluk beetje een zielige was geworden. Ach, de smaak was er niet minder om.

O, en omdat ik behalve koffie ook scones bestelde, zal ik daar ook nog wat over zeggen. Dat kan heel kort: superlekker! Nomnomnom. Heus, de beste keuze. Dus voor de koffie (en de scones): vier eikeltjes! (Mocht je je afvragen waarom ik ineens over eikeltjes praat: de eikeltjes zijn mijn puntentelling. Je wist toch wel dat happy acorn blije eikel betekent? Nou daarom dus. En vijf eikeltjes is daarbij de max :-))

happy acorn koffietentje arnhem hemels

Sfeer

Stiekem vind ik de sfeer misschien nog wel belangrijker dan de koffie. Als het ergens niet gezellig is, word ik al snel chagrijnig, dus heus, de sfeer moet gewoon fijn zijn. Bij Hemels kan ik de sfeer net niet helemaal hemels noemen, maar fijn was het wel. Pluspunten? De mooie inrichting, waar veel aandacht en liefde in was gestopt. En ook het schattige mini-winkeltje, een vitrine vol hemelse taarten en het mooie grafisch ontwerp droegen bij aan de fijne sfeer.

happy acorn koffietentje arnhem hemelshappy acorn koffietentje arnhem hemels

Het was wel best lawaaierig, dat vonden we per ongeluk wel een minpuntje. Bovendien kon je door een raam de keuken inkijken, maar die zag er dan weer zo ongezellig uit dat we dat juist een beetje jammer vonden. Oké, dat zijn wel een beetje zeurdingetjes, maar toch. Al met al: vier eikeltjes voor de sfeer.

happy acorn koffietentje arnhem hemels

Concept

Eigenlijk klopte het plaatje van ‘hemels’ heel goed. De hemelsblauwe muren en al het hout in de inrichting zorgen voor een rustige, fijne sfeer. Het voelt daardoor als een plek om een beetje tot rust te komen, en te genieten van fijne dingen. Wel jammer van het lawaai uit de keuken, want dat is dan echt wel een beetje een spelbreker. Het ‘hemelse’ zit hem ook in de kwaliteit van het eten en drinken: veel biologische en lokale ingrediënten en producten die met veel aandacht gemaakt zijn. Ik vind het tof dat daar zo over nagedacht is, en dat die lijn doorgetrokken is in de hele beleving. Dus daarom vier eikeltjes voor het concept.

happy acorn koffietentje arnhem hemels

Prijs

No worries about de prijs, want de hemel blijkt reuzebetaalbaar te zijn ;-) Voor de cappuccino betaalde ik € 2,50, en dat is eigenlijk een heel fijne prijs. Goedkoper zul je het niet vaak vinden. En mocht je inmiddels honger hebben gekregen: ook die scones zijn geen rib uit je lijf. € 2,50 voor eentje, en € 4,50 voor twee. Dus ik zeg vier eikels voor het financiële gedeelte.

happy acorn koffietentje arnhem hemels

Conclusie

Al met al is Hemels gewoon een aanrader. Na wat geslenter door de Zeven Straatjes (ja heus, en ze zijn nog leuk ook), lijkt me dit het perfecte plekje voor een kop goede koffie en een verrukkelijk stuk taart. Volgens mij wordt niemand daar slechter van. En o ja, loop vooral ook nog even een deur verder. Daar zit namelijk ‘Van Mij’ en echt, wat een heerlijke winkel is dat. Oftewel: plan snel een dagje Arnhem :-) En dan nu, tromgeroffel voor de eindscore…

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn

happy acorn koffietentje arnhem hemels

15 reacties

    • Ah, leuk om te horen! Ik heb tijdens mijn mini-vakantie in Arnhem nog een keer heel fijn koffie gedronken, dus ik denk dat er binnenkort nog een koffietentjestest online komt :) Maar ik ben niet zo’n held in vaste rubrieken, dus ik doe nog even geen beloftes voor daarna ;-) En ja, die scones zijn echt net zo lekker als ze er uitzien!

    • Jee, heel fijn om dat te horen! Ik zal proberen ‘m erin te houden, maar ik ben de routine in m’n blog een beetje kwijt, dus weet niet zeker of het lukt.. :)

  1. Leuk om Arnhem door de ogen van iemand anders te zien :) ik ben ook een keer bij Hemels geweest maar helaas hebben we daar geen vegan- gebak. Wel sojamelk voor de koffie gelukkig. Er waren toen wespen op het terras dus lekker ontspannen heb ik niet gezeten toen haha. Fijn dat je het zo leuk hebt deze dagen!

    • Ah, dat met die wespen klinkt niet echt rustgevend inderdaad! Jaa, we waren maar anderhalf dagje in Arnhem eigenlijk (alleen met oud & nieuw), maar vond het superleuk :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »