Waar ik blij van word: een zonnig herfstbos.

Kijk, het zit zo. Vorig jaar waren er aan het begin van de herfst een paar dagen met heel veel zon, weinig kou en massa’s mooie herfstblaadjes. Omdat ik dat niet zomaar aan me voorbij wilde laten gaan, trok ik mijn oude schoenen aan en ging ik met de camera door het bos wandelen. En dat was zó fijn!

En nu werd het weer bijna herfst en dacht ik, jee, dan kan ik weer in de zon door het bos struinen met de camera en alle herfstdingen op de foto zetten en blij worden! En toen was het vorige week eindelijk echt herfst en bleek de zon zich ineens verstopt te hebben. Daar werd ik een beetje chagrijnig van.

Maar toen brak deze week aan. En scheen de zon! Gisteren, zomaar! Heel hard en het was ook niet eens echt koud. En ik had ook nog tijd om naar het bos te gaan, met oude schoenen en al. (Was maar goed ook, want eenmaal in het bos, stapte ik meteen in hondenpoep.. maar gelukkig waren er genoeg blaadjes en grasjes om ze schoon te vegen.) Dus dat liet ik me geen tweede keer zeggen.

En er was zoveel te zien in het bos! Kijk je mee?

happy acorn herfst

De zon was al een beetje aan het ondergaan, maar hij deed nog hard z’n best het bos binnen te dringen.

happy acorn herfst

Ik zag ook heel veel blaadjes in het bos.

happy acorn herfst

En als ik omhoog keek zag ik nóg meer blaadjes.

happy acorn herfst

En ik zag ook een eekhoorn! Hoera! Alleen was hij zo snel dat de camera ‘m niet meer kon vinden. Hij zat in ieder geval in deze boom. Als je ‘m op deze foto kunt vinden hoor ik het graag (:

happy acorn herfst

Er waren ook kerstbomen in het bos! Wel een beetje vroeg hoor, Sinterklaas is nog niet eens in het land.

happy acorn herfst

Ja, blaadjes dus. Met bokeh-lichtjes.

happy acorn herfst

Blaadjes met gaatjes erin.

happy acorn herfst

En slingertjes op stokjes. Zie je, zelfs het bos houdt van slingers (:

happy acorn herfst

En wat is een herfstbos zonder paddenstoelen?

happy acorn herfst

Er was ook een paddestoel die zich verstopte.

happy acorn herfst

En oranje blaadjes.

happy acorn herfst

Ik hou van mijn oude schoenen. Zelfs met gaten zitten ze lekkerder dan alle andere schoenen die ik heb.

happy acorn herfst

Hoi blaadje.

happy acorn herfst

Oe, ik werd achtervolgd door mijn eigen schaduw.

happy acorn herfst

Hoi gouden zon!

Kijk dan hoe fijn het was :) En vandaag schijnt de zon alweer, wat een cadeautje. Geniet ervan!

12 reacties

  1. Mooie foto’s. Heerlijk was dat zonnetje hè? Wij hebben binnenkort een klein weekendje weg gepland, dus ik hoop dat de zon dan ook nog een beetje zijn best wilt gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »