Herfst, herfst, wat (voor eerlijke kleding) heb je te koop?

Bijna bijna bijna ben ik jarig! Nog maar twee nachtjes slapen, joehee. En weet je, twintig september is ook altijd meteen de laatste dag van de zomer. En stiekem vind ik het heel leuk dat ik nog in de zomer jarig ben, want zomer is gewoon fijn :) Maar ik zat daar dus een beetje over te denken, en ik dacht: als het bijna herfst is, moeten we ook bijna weer herfstkleren! Kan ik bijna weer mijn fijne warme truien aan en laarsjes en dat soort niet-zomerse dingen :) En dat vind ik dan ook wel weer wat hebben.

Blijkbaar hebben de winkels er ook zin in, want overal zie ik herfstige kleren in de etalages. En hoera ik ben een meisje, dus dan moet ik daar wel even goed naar kijken. En meteen maar alle webshops bij langs enzo. Kan ik ook niks aan doen. Ik zag per ongeluk al heel veel moois. En omdat ik het niet mag kopen (arme portemonnee), deel ik het maar gewoon even hier. Je moet toch wat.

O en weet je wat het leuke is van alle kleren hieronder? Het is allemaal biologisch en/of eerlijk geproduceerd. Er zijn geen zielige kinderen of zielige volwassenen aan te pas gekomen, dus behalve het eindproduct is ook het maakproces mooi.

happy acorn fair fashion
Muts: Gia, ARMEDANGELS € 59,90. Broek: Zoe, ARMEDANGELS € 99,90. Shirt: Kalyn, Kuyichi € 59,95. Schoenen: Cordones grijs space-dyed, TOMS € 64,95, Trui: Lana, People Tree € 129. Tas: Alma, Becksöndergaard € 50.

O o o, die trui! Ik zag ‘m hangen bij de Koko Toko in Groningen en hij is zooo zacht en fijn. Jammer dat ik al genoeg truien heb en dat ‘ie ook wel een beetje buiten mijn budget valt. Dan maar gewoon vaak bekijken en vrolijk worden van hoe mooi hij is. En ja, TOMS! Als je een keer nieuwe comfortabele schoenen nodig hebt, neem dan echt een kijkje in hun webshop, want ik raad ze heel erg aan. Ik heb de mijne nu een paar maanden en ik draag bijna geen andere schoenen meer (oké, dat kwam ook een heel klein beetje omdat ik vier weken weg was en maar één paar schoenen mee had, maar toch.)

happy acorn fair fashion
Sjaal: TAB Italian Merino, Komodo € 33,75. Shirt: Double Layer Long Sleeve Tee, Knowledge Cotton Apparel € 69,95. Vest: Rocky Zip Hoodie True Gold, Alternative Apparel € 78. Schoenen: Paseos, TOMS € 59,95. Broek: Jamie Made to Rock, ARMEDANGELS € 119,90.

Ik kon het natuurlijk niet laten om ook wat vrolijke herenkleding op te snorren. Ik bedoel, floris wil ook wel eens wat nieuws (of ik wil dat hij wat nieuws heeft, hehe). Geen idee of hij een geel vest zou dragen, maar misschien kan ik hem overtuigen. En de broek vind ik ook tof! En het shirt eigenlijk ook. Oké, en de rest.

O en nog twee kleine opmerkingen. Mocht je je nog nooit verdiept hebben in eerlijke kleding, dan schrik je misschien van de prijzen. Dat kan ik me best voorstellen. Al moet ik erbij zeggen dat ik me bij de setjes hierboven vooral heb gefocust op de combinaties en de producten zelf, waardoor het niet de goedkoopste items zijn. Ga dus vooral zelf even in die webshops kijken (klik gewoon op de linkjes onder de afbeeldingen), want hoera, er is nu uitverkoop :) Zo heb ik vorige week een broek besteld voor € 30 in plaats van € 130. (Helaas paste hij niet, maar toch..) En stiekem wil ik je ook nog even doorverwijzen naar mijn boards op pinterest. Tijdens mijn zoektochtjes op het web sla ik hier alles op, dus het is al best een verzameling. Op dit board vind je alle eerlijke dameskleding, en hier de herenkleding.

PS. En weet je wat zoooo spannend is? Een vriendinnetje heeft een pakketje bij mij laten bezorgen maar ik mag het pas op mijn verjaardag open maken. Aahh. En er zit een sticker van goodFibrations op, dus het heeft vast iets met eerlijke kleding te maken, maar ik weet niet wat er in zit en ik ben zoooo nieuwsgierig! Nog twee nachtjes..

8 reacties

    • Mm, goeie vraag. Het gewone canvas model is denk ik best koud als herfstschoenen, maar er zijn ook wel met wat warmere stofjes. En er zijn ook andere modellen die denk ik sowieso heel herfstproof zijn :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »