Het Grote Brievenbusvrolijkheidruilfestijn

happy acorn instaswap snailmail frits konijn post

Ja, ik deed mee aan Het Grote Brievenbusvrolijkheidruilfestijn.* Of nou ja, eigenlijk heet het Instaswap, maar dan was de titel van deze blogpost lang niet zo spannend geweest.

Voor wie geen rinkelende belletjes in zijn hoofd krijgt bij het woord Instaswap: Het is eigenlijk net als lootjes trekken met Sinterklaas, maar dan met een heleboel instagrammers. Je schrijft je in, krijgt een adres van een andere deelnemer, en je maakt daar een gezellig pakketje voor. Op de afgesproken datum geef je dat aan de postbode, en een dag later krijgt diegene een fantastisch pakket in zijn brievenbus. En jijzelf, en alle andere deelnemers natuurlijk ook. Kortom: een groot brievenbusvrolijkheidruilfestijn.

En afgelopen weekend was het zover. Op 1 mei brachten zo’n 1500 mensen hun pakje naar het postkantoor, en op 2 mei mikten de postbodes (bijna) al die pakketten door de brievenbussen.

Dus donderdag knutselde ik alsof mijn leven ervan af hing, en vrijdag ging ‘ie de deur uit. En jawel hoor, zaterdag lag er een grote platte doos op de deurmat! Hoezee hoezee :) Ik kan natuurlijk heel uitgebreid vertellen hoe vrolijk ik wel niet werd van dat pakketje, maar ik denk dat de honderdmiljoen foto’s hieronder eigenlijk wel genoeg zeggen. Hey ho, let’s go!

happy acorn instaswap snailmail frits konijn posthappy acorn instaswap snailmail frits konijn post happy acorn instaswap snailmail frits konijn post happy acorn instaswap snailmail frits konijn post happy acorn instaswap snailmail frits konijn post happy acorn instaswap snailmail frits konijn posthappy acorn instaswap snailmail frits konijn post happy acorn instaswap snailmail frits konijn post happy acorn instaswap snailmail frits konijn post happy acorn instaswap snailmail frits konijn post happy acorn instaswap snailmail frits konijn post

Kijk nou, wat een feestje! Lijkt het je nou ook wel wat, zo’n brievenbusruilfestijn? Houd dan de website van Instaswap in de gaten, ik denk dat er over een paar maanden weer een nieuwe editie komt!

* Nee, Brievenbusvrolijkheidruilfestijn hoort vast niet allemaal aan elkaar, maar soms vergeet ik de spellingsregels een beetje en aangezien het toch een zelfbedacht woord is, vind ik dat het mag.

16 reacties

 1. Altijd als ik dit zie lijkt het me zo leuk om ook eens mee te doen. Maar dan krijg ik al snel de kriebels dat ik dat allemaal niet mooi en creatief genoeg kan en degene die mijn pakketje dan krijgt misschien wel teleurstel :( Die instaswap pakketjes zijn altijd zo perfect!

  • Ahh, maar dat is dus eigenlijk helemaal niet zo! Iedereen doet het gewoon lekker op zijn eigen manier, en het gaat meer om de aandacht die je erin stopt dan hoe perfect het is. Echt, ik zou het een keer doen :)

 2. Leuk!! Zo’n goede verrassing!

  (En die tripod lamp is ook erg mooi; weet je nog waar die van is? Ik ben aan t inrichten & zoek nog een goede lamp.)

 3. Hihi, wat leuk! Ik heb penvriendinnen in Australië en Canada, ik vind het ook echt super leuk om daar een pakketje van te krijgen. Echt een feestje op je deurmat.

 4. Wat tof dat zoiets bestaat! Ik heb Instagram sinds kort helemaal ontdekt (beetje later dan de rest van de wereld…), kan ik eindelijk meedoen! :)

  PS: Het is inderdaad één lang woord! Een koppelteken mag voor de leesbaarheid, maar aan elkaar kan ook :)

 5. Ik vind dit echt zo’n leuk initiatief, maakt me altijd blij :) En het is júíst gewoon één woord volgens de spellingsregels (hoewel dit dan wel zo onnoemelijk lang is dat waarschijnlijk geen enkele Neerlandicus er écht blij van zou worden)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »