Het Grote Winterlijstje

happy acorn winterlijstje ninamaakt

De winter begon per ongeluk twee dagen geleden al, maar beter laat dan nooit: het winterlijstje! Want na een zomerlijstje en een herfstlijstje, leek het me een goed idee om ook een stapel vrolijke to-do-dingen te verzinnen voor dit nieuwe seizoen. Het valt me wel op dat de winter een beetje een identiteitscrisis heeft, want zondag had ik last van hooikoorts, en ik heb mijn wanten nog geen één keer aangehad. Maar goed, daar hoor je mij heus niet over klagen, want ik ben zelf ook meer een zomer- dan een wintermeisje.

Zal ik laten zien wat er allemaal op het winterlijstje terecht is gekomen? O, wacht, je had de foto bovenaan misschien al bestudeerd. Nou ja, voor de zekerheid is hier nog een exemplaar. 

happy acorn winterlijstje

Zoals je ziet is het geen enorme waslijst, maar goed, de winter is dan ook al begonnen. En omdat ik geleerd heb dat je op een to-do-list altijd iets moet zetten wat je meteen al af kunt vinken (dat houdt de moed erin!), deed ik eergisteren al de kerstkaarten op de post.

Ik zie nu dat ik vergeten ben het hokje in te kleuren, maar bij de volgende update zal ik dat goedmaken, ik beloof het.

happy acorn winterlijstje

Trouwens, als oplettende kijker zag je misschien al dat er nog een puntje afgevinkt mag worden: de eucalyptus in huis, Want ha, die takjes op alle foto’s.. Precies. Eucalyptus.

Behalve dat ze fotogeniek zijn, ruiken ze ook nog eens heel lekker. :-) Ik maakte er een versiersel voor aan de muur mee, en toen had ik nog zoveel over (ik kocht heus maar één bosje!) dat ik her en der ook maar wat bosjes in de woonkamer zette. Frits vindt het ook leuk, want die klimt nu steeds op de bank om te zien wat daarboven hangt.

happy acorn winterlijstje

Verder heb ik stiekem ook alvast een aflevering van Ollie Hartmoed gekeken. Want Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed is één van mijn lievelingsseries, en het speelt zich vlak voor de kerst af, dus dit is het moment om ‘m te kijken. Helaaspindakaas wordt hij dit jaar niet op tv uitgezonden, maar vorig jaar kreeg ik de dvd-box in mijn schoen :-) (nee, ik ga niet zeggen wie ‘m erin had gestopt).

Dus mocht je benieuwd zijn, kom dan gerust eens langs. Met een beetje geluk maak ik dan warme chocolademelk voor je. Of chai latte, want dat staat ook op het lijstje!

happy acorn winterlijstje ollie hartmoed kerstkaarten

Op die foto hierboven zie je trouwens ook de kerstkaarten die ik verstuurde. Niet mijn eigen ninamaakt-kaarten, want ik vond dat ik er daar wel eventjes genoeg van had getekend (meer dan honderd, de afgelopen maand!). Dus ik bestelde het nieuwe setje van mijn lieve kaartenmaakcollega’s van ZoeteLiefde. Ik vind ze mooi!

happy acorn winterlijstje

Zo, dat was wel weer even genoeg gekletst. Ik geloof dat ik deze blogposts, die over mijn seizoenslijstjes, misschien nog wel het allerleukst vind om te maken. Lekker een beetje babbelen over fijne dingen, dat doe ik graag :-)

Heeft iemand trouwens nog een aanvulling voor mijn lijstje? Rechtsonder is nog een prachtig plekje voor een laatste puntje. Dan hoef ik er bij de foto’s voor de volgende blogpost niet meer subtiel eucalyptusblaadjes op te leggen :-)

7 reacties

  1. “Oudejaarsavond vieren op een manier dat ik er blij van word.”

    Dat is echt een goede! De laatste jaren laat ik me meeslepen naar feestjes die half zo leuk zijn als wordt verwacht. Dit jaar fijn thuis-thuis m’n hondje bijstaan met lekkere oliebollen :)

      • Ah, ja, ik ben dus ook niet zo van de O&N-party’s (maar ik ben ook gewoon niet echt een supersociaal groepswezen..), maar thuis op de bank zitten en heel slaperig worden en eigenlijk naar bed willen maar van mezelf moeten wachten tot het twaalf uur is, is ook niet echt feestelijk. Dus nu hebben floris en ik een nachtje weg geboekt, gewoon met z’n tweetjes knus in een random huisje in Arnhem. We hopen uit eten te gaan, want dan gaat de avond altijd lekker snel ;-) Maar hihi, met je hondje oliebollen eten is hopelijk ook gewoon fijn! (-:

    • Haha, grappig is dat! Ik had het plaatje eigenlijk alleen voor mijn eigen facebookpagina gemaakt, omdat de kritische perfectionist in mij de officiele poster van het evenement niet zo mooi vond, maar ik er toch wel iets van wilde delen ;-) Maar wel gezellig dat ‘ie via via op jouw nieuwsoverzichtdingie was beland :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »