Het herfstlijstje – de tussenstand

happy acorn bloempjes blijheid herfst

Nadat ik de hele zomer blij was geweest met mijn zomerlijstje, besloot ik een herfstlijstje te maken. Want hoewel ik de hele zomer waarschijnlijk ook blij was geweest als ik geen lijstje had gehad, vind ik dat bij de herfst iets moeilijker. Dit jaar viel vooral de overgang van zomer naar herfst me zwaar, kneiters, ineens was de zon verdwenen en was de wereld vol regendruppels en vliegende blaadjes. Zo’n lijstje met vrolijke herfstplannetjes leek me een goed middel om met een iets gezelliger gevoel de herfst in te gaan. En aangezien we er inmiddels middenin zitten: een tussenstand!

Kijk, zo zag het lijstje eruit toen ik nog ik ‘m net gefabriceerd had:

happy acorn herfstlijstje

Wauw, al één puntje afgestreept, applausje voor mezelf. Maar nu, kijk nu eens!

herfstlijstje herfst happy acorn ninamaakt

Omdat ik bang was dat het tegen zou vallen, schreef ik heel voorzichtig ‘een keertje youtube-yoga proberen’ op het lijstje. De volgende dag ging ik dapper van start, maar nee hoor, het viel helemaal niet tegen. Dus inmiddels heb ik het al 32 keer gedaan, oh yeah :-) Eerst volgde ik de 30-days-challenge van Adriene en toen die klaar was stapte ik over op de 30 dagen van Erin Motz. Ik ben niet voor de rest van mijn leven overtuigd ofzo, maar voor nu vind ik het fijn om af en toe te doen, dus dat is gewoon fijn :-)

En o, weet je wat ik misschien nog wel het leukste vind? Al die grappige termen! Cobra en downward facing dog en tree en mountain pose en al die andere gezellige namen. O, en Frits vind yoga ook reuzeleuk, hij gaat altijd overal aan me snuffelen (wat best ingewikkeld is als je precies in een onmogelijke pose probeert te blijven).

happy acorn yoga met frits

En oo, fijne-dingenlijstjes, ik hou daar zo van! Als ik denk ‘wauw, dit was echt een leuke fijne dag!’, dan maak ik zo’n lijstje. Of juist op de momenten dat ik denk, ‘bluh wat een prutdag, er waren heus wel leuke dingen, maar ik ben ze even vergeten’. En dan verzin ik met man en macht al die toch-wel-fijne dingen en voelt het veel minder als een prutdag. Ik heb het vakje nog niet ingekleurd omdat ik nog veel meer fijne-dingenlijstjes hoop te maken deze herfst :-)

Datzelfde geldt voor het bakken van taart, koek en cake, want dat deed ik al best heel vaak, maar het kan nog wel vaker, want de herfst is nog lang niet afgelopen.

fijne dingen happy acorn lijstje herfstlijstje

happy acorn fijne dingen lijstje herfst

En dan de truien met bloesjes eronder, ik vind dat gewoon opeens heel leuk. Heus, mijn pinterestboard met outfits staat er halfvol mee. Ik vond bloesjes altijd verschrikkelijk, maar sinds ik heb ontdekt dat sommige geen of gewoon korte mouwen hebben, word ik er blij van. En zolang ze niet te getailleerd zijn, want heu, dan ben ik net zo’n worstje, haha. Dus de afgelopen maanden kocht ik per ongeluk drie bloesjes bij de kringloop (waarvan twee met vogels!), en die draag ik nu heel vrolijk en vaak :-)

Zoals je ziet is de gele muur in mijn werkkamertje nog niet afgestreept, maar ter compensatie schilderde ik de muur in onze keuken roze! Want wauwie, behalve geel vind ik roze ook reuzemooi. En een zuurstokkeuken, wie wil dat nou niet? :-) Kijk maar hoe mooi:

happy acorn roze muur verven herfstlijtstje

En o, een vakje wat ik ook al in mocht kleuren is die van de boswandeling. De wandeling zelf was best leuk, maar een beetje mwah mwah omdat ik stiekem ook chagrijnig en brak was. Maar het tekenen van de vondsten was juist wel heel fijn. Met een kaarsje aan, en even niet per se mooi moeten tekenen omdat het voor mijn bedrijfje was, maar gewoon tekenen hoe het in me opkwam en verder niks. Zou ik vaker moet doen.

happy acorn herfst tekenen lijstje

O, en mag ik ook nog mijn blijheid vanwege mijn nieuwe lievelingsbloempjes (op de allerbovenste foto) delen? Er staat een bosje op mijn werkkamer en er staan twee bosjes beneden, zodat ik er de hele dag naar kan staren. :-))

En gelukkig maar dat de herfst nog niet helemaal voorbij is, want nu heb ik nog genoeg tijd over om een roze sjaal te haken, appelmoes te maken (ik heb de appels al gekocht, dus het moet binnenkort!), pumpkin spice latte te drinken (zin in een koffiedate anyone?) en iets moois te naaien (ik denk een grijs rokje..). Jee, ik vind de herfst al bijna leuk!

16 reacties

  1. Die dankbaarheidslijstjes, daar zou ik de tijd ook voor moeten maken. Volgens mij is dat zo’n goede afsluiting van de dag! Knap en tof dat je het doet :) Fijn artikel, dit!

  2. Wat een leuk idee, en wat staan er goede dingen op je lijstje! En jij weet er ook nog eens bijna een kunstwerkje van te maken wat het extra leuk maakt om naar te kijken:) Ik ben gisteren ook begonnen met dankbaarheidslijstjes/lijstjes met fijne dingen te maken. Stilstaan bij de fijne dingen is gewoon echt goed om te doen! Heel veel plezier nog met de rest van je lijstje!:)

  3. Ik smelt ten eerste even weg bij al die mooie kleurtjes op jouw foto’s. Liefde voor pastel. En daarnaast vind ik het echt leuk om te zien dat je al vorderingen maakt met je lijstje! Ik weet nog hoe enthousiast ik was over jouw idee met zo’n lijstje, maar ik heb ’t zelf dus nog niet gedaan. Misschien maak ik een winterlijstje? JAAAA. Met de credits naar jou, natuurlijk. Ben benieuwd of je je lijstje helemaal af gaat werken (: Niet dat dat een moetje is, natuurlijk, want al doe je maar 2 dingen, dan is het al iets, toch? Liefs!

    • Haha, dat van die kleurtjes was me zelf nog niet eens opgevallen. Maar inderdaad, liefde voor pastel <3 :-) En JAAAA, een winterlijstje, doen met die meloen! En tjaaa, ik vrees dat ik niet alle puntjes van mijn lijstje af ga kunnen strepen (bij het zomerlijstje lukte dat ook niet), maar ach, wat je al zegt, dat is denk ik geen ramp :-) Nieuw seizoen, nieuwe kansen (of zoiets) ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »