Het Grote Winterlijstje: de terugblik

winterlijstje terugblik happy acorn ninamaakt

Oeehh, de tijd gaat zo snel! Het ene moment zie je op tegen de herfst, en het volgende moment is het lente. Niet dat je mij daarover hoort klagen, want doe mij maar fijn zonderjas- en terrasjesweer. Hoe dan ook, het is de hoogste tijd voor een update van het winterlijstje. Want ergens eind december stelde ik een to-do-lijstje op, met allerlei leuke dingen voor de winter. Voor als ik me nog eens zou vervelen ofzo. Dat vervelen is nog niet zo heel vaak aan de orde gekomen, maar gelukkig lukte het om een paar gezellige punten van mijn lijstje af te vinken. Kijk maar mee.

happy acorn ninamaakt werkkamer party office

Het werkkamertje verder af maken

Eerst werkte ik eigenlijk altijd beneden, gewoon aan de keukentafel. Als ik gewoon op de laptop werk is dat prima, maar met een schetsboek, kaarten, pennen, inkt en verf, is het toch best onpraktisch om alles voor elke maaltijd op te moeten ruimen, om het daarna weer tevoorschijn te halen. Dus in november maakten we een kamertje vrij, zetten we er een oud houten bureautje van Marktplaats neer, en voilà, mijn werkkamer was een feit. In de kerstvakantie hing Floris wat planken aan de muur en gaf ik mijn werkspullen een plekje. Echt af is het nog steeds niet helemaal, maar inmiddels heb ik er al heel wat uren doorgebracht. En misschien wel het fijnste: het is er zo heerlijk licht! :-)

happy acorn werkkamer ninamaakt

Een winterig tekeningetje maken

Ik had van tevoren bedacht dat ik er helemaal voor zou gaan zitten, aan het bureautje op mijn werkkamer, en dat er dan een of ander winters tafereeltje uit mijn vingers zou vloeien. Uiteindelijk ging het heel anders: ik vierde een mini-vakantie in Arnhem, zat aan de keukentafel in een klein huisje met een kopje koffie, en tekende random dingetjes na uit mijn Pinterestfeed. Waaronder dit fotootje en dit schattige vestje. Pas achteraf bedacht ik me dat dat eigenlijk best wel winterig was :-)

happy acorn winterlijstje tekeningetje ninamaakt

Oudjaarsavond vieren op een manier dat ik er blij van word

Dit voelt echt als mega lang geleden. Is het ook wel een beetje. En ik geloof dat ik er ook al het een en ander over verteld heb hier, maar ach. Hoe dan ook, dit puntje is helemaal geslaagd! Floris en ik brachten Oud & Nieuw door in een minihuisje in Arnhem. En omdat alle (maar dan ook echt alle) restaurants dicht waren op oudjaarsavond, toverden we ons minihuisje om tot zelfkookrestaurant.

We maakten een uitgebreid driegangendiner, en tussen de gangen door evalueerden we het jaar een beetje, kletsten we wat, keken we een aflevering van een fijne serie, en kookten we natuurlijk steeds de volgende gang. De avond vloog voorbij, en het was de beste oudjaarsavond in jaren. We besloten maar meteen om er een traditietje van te maken, en hopen eind 2016 dus weer een nachtje uit logeren te gaan. Yes! :-)

happy acorn winterlijstje ninamaakt museum

Naar een museum

De dag voor Oudjaarsdag voltooiden we dit puntje al. Samen met mijn ouders bezochten we de tentoonstelling over David Bowie, in het Groninger Museum. Ik hoor alleen maar positieve dingen daarover, maar eerlijk is eerlijk: ik ben geen fan. Niet van David Bowie, maar ook niet echt van de tentoonstelling. Oké, midden in de kerstvakantie is misschien ook niet het meest ideale tijdstip, maar man, wat was het druk! Hordes mensen, best wel donkere ruimtes en iedereen als een zombie met z’n eigen koptelefoontje op, zorgden ervoor dat ik me niet zo goed meer kon concentreren op wat er eigenlijk te zien was.

Dus toen ik de tentoonstelling overleefd had, haalde ik mijn hart op in de zaal met porselein (niet vanwege het porselein, maar vanwege alle gordijnen waar je in kon verdwalen) en in de museumwinkel. Ik kocht een veel te duur vulpotlood, maar ik heb er nog steeds geen spijt van, dus dan mag het.

happy acorn groninger museum winterlijstje

Een gerecht met gember maken

Oef, deze haalde ik op het nippertje, en nog per toeval ook. Ik kon niet echt een fantastisch recept vinden met gember waar floris en ik allebei blij van zouden worden, dus ik had de hoop een beetje op gegeven. Maar twee weken terug zei floris iets over curry eten, en wees hij (onder enige dwang) een recept van Allerhande aan. Het was deze: zoetzure varkensvleescurry. Ik eet tegenwoordig (bijna helemaal) vegetarisch, dus ik verving mijn varkensvleesjes door speckjes van de vegetarische slager. En omdat ik het onzin vond om een enorme fles gembersiroop te kopen, verving ik die door verse gember. Et voilà, een gerecht met gember :-) En o ja, niet geheel onbelangrijk: het was lekker!

Zelf chai latte maken

Een paar jaar geleden deed ik dit ook al eens, maar het was tijd voor een nieuwe voorraad zelfgemaakte chai latte mix (ik gebruikte daarvoor dit recept). Ik bleek de meeste ingrediënten nog in huis te hebben, dus het was een stuk makkelijker dan de vorige keer, en gelukkig weer net zo lekker :-)

happy acorn ninamaakt winterlijstje terugblik

Zo, applausje als je tot hier gelezen hebt. Zal ik de rest in sneltreinvaart doen? De puntjes Ollie Hartmoed kijken, kerstkaarten versturen en eucalyptus in huis halen mocht ik eigenlijk al afstrepen toen ik het lijstje maakte, dus daar vertel ik lekker niks over. En dan zijn er nog twee: een sneeuwengel maken en stamppot van zoute boontjes maken. Ik vrees dat die moeten wachten tot de volgende winter.

Nou, negen van de elf vind ik best een mooie score! Eigenlijk was het ook best wel een fijne winter, hoera. Maar nu nog heel veel meer hoera, want: Lente! Ik zal snel eens een lentelijstje gaan maken. En dan vertel ik jullie ook meteen over de babygeitjes voor ons huis, oké?

2 reacties

  1. Wat ziet je werkkamer er al fijn uit zeg, dat licht <3
    En dat het anders loopt, ken ik hier ook wel goed! Heb sindskort mijn 'eigen' tafel maar uiteindelijk blog ik toch vaak vanaf de bank of ben ik aan het schilderen aan de grote eettafel omdat die zo gezellig bij Joppe staat. Achja ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »