Het zomerlijstje – deel 2

Ik vertelde al eens over het zomerlijstje, een to-do-lijstje met plannetjes die floris en ik voor deze zomer hadden. Er stond van alles op, en we waren vastbesloten alle puntjes deze zomer uit te gaan voeren.

Gelukkig heb ik goed nieuws: we hebben bijna alles gedaan! Oké, nog niet helemaal alles, want wat voor avonturen moeten we anders in september nog beleven? De vakantie is dan misschien voorbij, maar we hebben heus nog wel een stukje zomer te gaan.

Kijk maar, nu is het lijstje zo:

happy acorn zomerlijstje

Het picknicken deden we al meerdere keren, hoewel ze allemaal wat improvisorisch waren. Zo mooi als in tijdschriften en op fancy blogs werd het bij ons niet ;-)

De eerste picknick viel een beetje in het water, omdat het regende en omdat het recreatieplasje dat zo’n goed idee leek, al werd geclaimd door een mountainbikewedstrijd. Bij de tweede poging scheen de zon gelukkig wel. Na een lange werkdag in Groningen kochten we wat stokbroodjes, pindasaus, een bak druiven en een flesje wijn en ploften neer in het Noorderplantsoen.

Een echt hoogstaande picknick was het misschien niet te noemen, maar we hadden niks te klagen en het was heerlijk om zo even bij te komen. Een sjiek kleedje en zelfgemaakte hapjes met heel veel liefde kunnen altijd nog op het zomerlijstje van volgend jaar, of misschien is dat wel helemaal niet nodig om het fijn te hebben.

We picknickten een poosje terug nog een keer, toen we een saaie zomeravond hadden en ons verveelden. Een beetje impulsief gooiden we wijn en spelletjes in de auto en reden we naar het Asserbos. Daar was het eigenlijk heerlijk. Terwijl even verderop een groep fanatieke mevrouwen stond te bootcampen, speelden wij ligretto en observeerden we de eendjes in de vijver.

happy acorn picknick

Een ander fijn puntje wat we af hebben kunnen vinken, is het strand. Daar schreef ik eigenlijk al over in de vorm van een gedichtje. Na het gedichtje gingen we ook nog een paar keer naar het strand in Scandinavië. Ik had dat van tevoren eigenlijk niet echt ingecalculeerd, strand in Scandinavië, dus dat was een fijne verrassing. Ik ging zelfs twee keer ’s ochtends vroeg hardlopen met mijn badpak onder mijn sportkleren, zodat ik daarna een duik kon nemen. Zo heerlijk was dat!

happy acorn strand zomerlijstje

En om in de watersferen te blijven: bootje varen. Stiekem wilden we dat vorig jaar al een keer, maar toen besloten we dat op Tweede Pinksterdag en waren alle bootjes natuurlijk al bezet. Dus nu was het tijd voor poging twee. We hadden zelfs gereserveerd van tevoren.

happy acorn zomerlijstje kano

Het ging allemaal best gesmeerd, alleen vond ik twee uur peddelen per ongeluk best wel lang. Gelukkig had floris superveel mannelijke spierballen en kon ik af en toe even uitrusten en van het uitzicht genieten, traliela.

happy acorn zomerlijstje kano

En nu? Nu hebben we nog een paar puntjes af te werken, ik ben benieuwd of het gaat lukken. Ik vind het wel jammer hoor, dat het straks weer herfst en winter en bluh en koud en vies weer wordt. Doe mij maar de zomer, met al haar gekke avonturen, door de zon geblondeerd haar en spontane barbecues in ons warrige tuintje.

Misschien moet ik ook gewoon een herst- en winter-to-do-list maken, zodat die seizoenen ook een beetje extra vrolijkheid krijgen :) Dus om af te sluiten zeg ik:

Wordt vervolgd…

12 reacties

    • Haha, oeps, het is niet per se mijn bedoeling om mensen jaloers te maken ;-) Maar misschien moet je dan gewoon wat centjes sparen en een reisje boeken :-) Krijg je vast geen spijt van!

  1. Tof dat je die dingen ook echt hebt gedaan! En misschien heb je wel gelijk wat betreft de herfst en winter, ik heb alleen altijd het idee dat er gewoon minder ‘kan’ als het koud is omdat alles wat buiten is al afvalt of extra voorbereiding vereist (want je moet je warm aankleden et cetera). Binnen is ook wel leuk, maarja… Dan zijn de mogelijkheden toch wat beperkter.

  2. Wieeee, ik word hier helemaal happy van. Helaas zit ik nu naar een grijzige lucht te kijken en heb ik gewoon mijn lange broek aan.. Meh. Maaaaar wie weet komen er nog mooie, zonnige weekenden aan, waarin er tijd is voor bootjes varen en picknicken en het strand bezoeken. Enzo. Fijn fijn. Liefs.

    • Jaa, dat willen we! We gaan begin oktober een weekendje weg en we hebben heel hard getwijfeld tussen een heel lief minihuisje op ‘Bij Ons’ en een prachtig appartement in het centrum van Nijmegen. Gisteren de knoop doorgehakt en het laatste geboekt, maar dat huisje in Groesbeek blijft op ons lijstje! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »