Het zomerlijstje

De laatste tijd heb ik soms plotseling van die kriebels in mijn buik. Ik denk dat ik verliefd ben. Of nou ja, ik weet het eigenlijk wel zeker. Op de zomer. Dan kan ik bijna niet meer stil zitten en heb ik de neiging om de bbq aan te steken, een kano te huren, met floris door een weiland vol bloemetjes te rennen en de zee in te duiken. En dan het liefst allemaal tegelijk.

Dat gevoel had ik een paar weken terug, toen ik in de auto zat. Niet zo’n goede timing, want ik kon op dat moment geen een van die dingen doen. De enige manier om mijn zomerkriebels te uiten was door hard mee te zingen met Janne Schra. En o ja, door een zomer-to-do-lijstje te maken. Dus dat deed ik. Gelukkig zat floris naast me, want met z’n tweeën op zomerplannetjes broeden is stiekem nog veel leuker dan in je eentje. En dit was het resultaat.

happy acorn zomerlijstje

Zoals je ziet konden we het hokje van ‘naar een theetuin’ alvast inkleuren, want dat hadden we al gedaan. (Ik hoorde dat eens, dat je bij het maken van een to-do-lijstje altijd iets erop moet zetten wat je al af kunt strepen, omdat je dan gemotiveerd bent om de rest ook te gaan doen. Dus daaarom.) Een poosje terug kochten we een picknicktafel en in diezelfde week konden we meteen nog een puntje aankruisen.

happy acorn zomerlijstje zomer

Want we hebben zo’n heel klein oranje barbecuetje, wat eigenlijk niet veel meer is dan een emmer met een roostertje. Hij blijft ook maar twintig minuten barbecue-baar (of dat lag aan floris’ barbecueskills, dat zou ook kunnen), maar dat is precies lang genoeg voor ons tweeën. En dan kan floris lekker al zijn mannelijkheid op de barbecue storten, terwijl ik experimenteer met gekke spiesjes en groentedingen. En ik vind barbecuën ook een goede reden om caprese salade te maken, en dat is mijn lievelings, dus dat komt goed uit.

En nu is het tijd om de volgende puntjes uit te voeren. Gelukkig staat er in juli al een strandfamilieweekendje gepland, dus er wordt aan gewerkt.

O, ik hou van de zomer :)

18 reacties

  1. Jaa klinkt goed allemaal! Krijg ook meteen zin om een zomerlijstje te maken. =)
    En om alles uit te gaan uitvoeren. Goed idee van dat afstrepen!

  2. Oooooh wat een fijn lijstje. Als ik zo’n lijstje zou maken, zouden er heel veel van dezelfde dingetjes op staan. Een nachtje in een tipi slapen lijkt me zo leuk! En romantisch ook, hihi (: Alvast veel plezier met al deze dingetjes! X

    • Jaa, in een tipi lijkt ons ook zo knus en tof! Er zijn best wel wat campings waar dat kan, waaronder eentje vlak bij Nijmegen (die willen wij dan natuurlijk ;-)). Dankjewel, dat plezier gaat vast wel lukken! Liefs :)

  3. tipje voor de camping: je schijnt in het Nationale Park de Hoge Veluwe een camping te hebben, waar je vrij goedkoop midden in de natuur verblijft. Lijkt mij waanzinnig en staat op mijn zomerlijstje :)

  4. Leuk om te lezen wat je plannen voor de zomer zoal zijn! Ik heb ook van alles en nog wat in mijn hoofd zitten dus misschien maar eens een blog aan wijden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »