Hipsterkoffie op z’n Zwitsers

happy acorn koffie

Als je de post van donderdag hebt gelezen, heb je al wat voorbij zien komen over een hipsterkoffietentje in Zwitserland. Misschien dacht je dat we daar toevallig even naar binnen liepen omdat we heel graag wilden zitten omdat we zere benen hadden van het lopen, we daar een kopje koffie dronken en na vijf minuten weer wegliepen zonder op of om te kijken. Nou, dan kan ik je vertellen dat dat niet zo was. Want hee, een koffietentje! Tijd voor een koffietentjestest!

Naam: Henrici – the rythm of coffee
Adres: Niederdorfstrass 1, Zürich
Bestaat sinds: juni 2009
Website: www.cafe-henrici.ch

happy adorn koffie

Koffie

Over de koffie bij Henrici heb je ons niet horen klagen. Verre van, zelfs, want o, wat was dat lekker. Floris beoordeelde de cappuccino met vier eikeltjes, en ik met vijf, maar dat laatste kan te maken hebben met het feit dat ik een klein beetje uitschoot met de suiker. Traliela. Maar goed, een gemiddelde van vier en een half eikeltje dus. En een pluspunt voor mensen die nina heten: een vet mooi figuurtje in het melkschuim. Koffie die lekker én mooi is, wat wil een mens nog meer?

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Sfeer

Ook de sfeer bij Henrici was eigenlijk ontzettend fijn. Door de bruintinten en leren meubels oogde het allemaal lekker knus, maar met de witte muren was het wel mooi licht. En hoera voor vrolijke muurschilderingen! En ook hoera voor gezellige plantjes, industriële lampen, chille banken, mooie grafische vormgeving en een boekenkast waaruit je zomaar wat kunt lezen. Dus vier eikeltjes voor de sfeer!

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Locatie

Het koffiezaakje zit in het oude stadscentrum van Zürich. Temidden van nog meer vrolijke hipsterwinkeltjes, een oude kathedraal, et cetera. Ik zou er vanaf Nederland niet voor naar Zürich reizen (echt niet? nee, echt niet.), maar als je in Zürich de toerist uithangt, is de kans groot dat je er ongeveer langs komt. Dus… ik geef ze vier eikeltjes.

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Prijs

Tja, hiervan werden we wel iets minder vrolijk. Zwitserland is duur, en het toeristische gedeelte van Zürich natuurlijk nog duurder. Dus we betaalden ongeveer € 4,30 voor een normale cappuccino (5,20 CHF). Tja, daar kunnen de Nederlandse prijzen niet echt tegenop. Dus helaas, maar twee eikels voor de prijs.

happy acorn koffie

Conclusie

Als je in Zwitserland op vakantie bent of gaat, en een dagje in Zürich wil spenderen, dan is dit een fijn plekje voor een koffiepauze. De koffie is écht lekker en de sfeer is écht fijn. En tja, bij een ander koffietentje betaal je waarschijnlijk niet minder, dus die prijs moet je dan maar voor lief nemen. Ben je nog niet overtuigd? Dan moet je even dit zoetsappige filmpje kijken, ik vond het op hun site. ;-)

O ja, de eindscore nog! Nou, komt ie:

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn

happy acorn koffie

Wil je meer koffietentjestests lezen? Hier vind je ze alle zeventien :)

4 reacties

  1. Ik ben echt GEK op Zwitserland, maar in Zürich ben ik helaas nog nooit geweest. Als ik er ooit naartoe ga (wat vast nog wel komt) moet ik maar even de hipster gaan uithangen en naar dit koffietentje gaan. :) Ziet er leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »