Hoe de koffie smaakt in Oslo.

happy acorn koffie

Kijk, ik was dus in Scandinavië (wat je waarschijnlijk al lang wist omdat het het enige is waar ik nog over praat, maar zo niet, lees dan deze post even). En hoewel we het vooral druk hadden met reizen, podium opbouwen en concerten geven, hadden we heel af en toe wat vrije tijd. Shopping time welteverstaan. Of cultuursnuif time, of chilling time, hoe je het maar noemen wilt. En zo’n fijn vrij momentje hadden we op een gegeven moment ook in Oslo. Voordat de tour begon wist ik niet dat we naar Oslo gingen, maar het bleek dat we ineens een akoestisch optreden mochten geven in de hal van een ziekenhuis daar, dus daarom. En dus zelfs wat vrije tijd, hoera!

Nu had ik die anderhalf uur graag gevuld met een city highlights sightseeing tour of iets in die richting, maar in verband met ons slaaptekort en onze onvoorbereidheid op deze citytrip, hebben we het anders aangepakt. We liepen een rondje door de Flying Tiger (die daar TGR bleek te heten) en de H&M, om vervolgens neer te ploffen in een koffiezaakje. En ja, dat vroeg om een koffietentjestest. So here we go.

Naam: Espresso House
Adres: Bogstadsveien 36, Oslo
Bestaat sinds: 1996
Website: www.espressohouse.com

happy acorn koffie

Koffie

Oké, alvast een klein beetje spoiler alert: de Espresso House lijkt best wel een beetje op de Starbucks. In ieder geval als het gaat om het formaat van een kop koffie. Want hoe je het ook wendt of keert, de kleine cappuccino was niet klein. Maar dat gaf niet, want gelukkig stond mijn starbucksvoorgevoel aan en had ik expres een kleine besteld. Ah, zal ik ook nog iets zeggen over de smaak? Anders wordt het zo’n inhoudsloze test. Nou, met de smaak was niks mis. Ik ben niet zo’n held in beschrijven waarom ‘ie zo fijn was (zeker niet twee weken na dato), maar hij was gewoon goed. Zelfs het lepeltje bleef op het melkschuim liggen, oh yeah. Dus dat is wel vier eikels waard :) O, nadeeltje: de koffie was niet opgewassen tegen floris’ slaaptekort, hij (floris, niet de koffie) viel bijna in slaap toen ik even naar de wc was.

happy acorn koffie

Sfeer

Als we de eikeltjes dan toch in setjes van vier aan het uitdelen zijn.. doe er voor de sfeer dan ook maar vier. Want het is gewoon erg mooi en stijlvol ingericht. Er zijn allerlei verschillende meubels en bijzondere zithoekjes, maar omdat alles in bruintinten en ongeveer dezelfde stijl is, matcht het toch. Veel designdingen, hout, nieuw en oud gecombineerd. I like :) Ik had graag wat meer foto’s gemaakt, maar een zielige lege batterij stak daar een stokje voor. Waarom geen vijf eikeltjes? Omdat ik nu eenmaal van een beetje kneuterig houd, en het dat totaal niet was. En omdat er nog twaalf Espresso Houses in Oslo zitten, die allemaal op deze manier zijn ingericht, dus uniek is het niet te noemen. Maar verder hoor je mij niet klagen :)

happy acorn koffie

Locatie

Behalve die andere elf vestigingen, zitten er ook nog 155 filialen in (het zuiden van) Zweden (ik zei toch dat het een soort Starbucks was?). Grote kans dus dat je er eentje tegenkomt als je daar in de buurt bent. En dan komen we meteen bij de score: drie eikeltjes. Want ja, de Espresso House is een beetje ver weg als je in Nederland woont. Ja, je moet er helemaal voor naar Scandinavië moet gaan. Maar hee, wie wil er nu niet naar Scandinavië? Want had ik al verteld hoe tof Zweden is? (O ja, gisteren nog. Lees maar).

Prijs

Helaas pindakaas heeft Scandinavië ook nadelen. Het is duur. Voor de kleine cappuccino betaalde ik 37 Noorse kronen, wat omgerekend € 4,55 is. Het scheelt natuurlijk dat het niet echt een kleine was, maar toch. Als je in Noorwegen woont en werkt (en dus meer verdiend) is het vast geen probleem, maar Nederlandse reiziger is het niet heel chill. Twee eikeltjes daarom.

Conclusie

Móet je hierheen als je toevallig in Noorwegen of Zweden bent? Niet per se, want er is vast ergens een bijzonderder, unieker, once in a life time koffiezaakje te vinden. Maar als die nou net niet op je route ligt, of als je gewoon verzekerd wilt zijn van een kop goede koffie, dan zou ik zeker even bij Espresso House langs gaan. Er valt weinig negatiefs over te zeggen. Oké, de prijs misschien, maar dan kun je beter sowieso niet naar Scandinavië gaan.

Dit alles leidt tot de volgende eindscore:

happy acornhappy acornhappy acorn happy acorn

happy acorn koffie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »