Hoi naaimachine, hoi nieuw rokje!

Soms heb ik zin om wat nieuws te proberen. Dan kom ik een paar keer iets tegen, en denk ik: dat wil ik ook! Bijvoorbeeld zelf kleding naaien. Een vriendinnetje van mij kan dat dus. Had ze zomaar ineens een superleuk jurkje aan dat ze zelf had gemaakt! Dus toen ik een paar maanden geleden de naaimachine van mijn oma kreeg, besloot ik ervoor te gaan. Op stofjesjacht!

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Op de markt kon ik geen mooie stofjes vinden en in de stofjeswinkel zag ik één prachtige stof, maar die vond ik behoorlijk prijzig. Ik bedoel, misschien was ik geboren zonder enig naaitalent. Dan is dat toch een beetje zonde van die dure stof. Maar hoezee hoezee, twee maanden later kwam het toch nog goed. Niet doorvertellen hoor, maar ik vond een kant-en-klaar gordijn in de uitverkoop bij de Leen Bakker. Supermooie stof! En bijna dezelfde stof als Floris’ vlinderstrikje, i like :)

Ik vond op internet een tutorial voor een Super Simpel Beginner Skirt. Dat klonk veelbelovend. Dus ik haalde de naaimachine onder het stof vandaan en ging aan de slag.

happy acorn diy

En tadaa! Nu op naar wat moeilijkers. Wie weet krijg ik dan ook het recht naaien een beetje onder de knie, want nu zien m’n naadjes er nog een beetje wiebelig uit. Traliela.

happy acorn diy

happy acorn diy

happy acorn diy

happy acorn diy

14 reacties

  • hihi, ’t is niet superfabulous, maar ik vind t wel gewoon simpel leuk (: en jaa, die vriendin die zomaar ineens een zelfgemaakt jurkje aan had, die ken je denk ik wel ;-)

   • jeej vandaag kan ik ‘m zien; hij echt wel fancy geworden you go girll (:
    en tja of ik die vriendin ken? dat vraagt om wat zelfkennis ;)
    xxx

 1. aaaah superleuk! Dat wil ik dus ook! Ik maak nu steeds knikkerzakjes en kussenhoesjes maar ehh wil ook wel eens iets nieuws.
  Wat een tof rokje heb je gemaakt! Leuk stofje, en heuuull slim om gordijnstof in de uitverkoop te scoren :-)
  Oh ik heb je gemaild ole!

 2. Heel erg tof om je eigen kleding te maken. Ik heb een naaimachine van mijn oma gekregen. Ik moet er eens de tijd voornemen om er achter te kruipen en ook eigen gemaakte kleertjes te maken!

 3. ahh zo leuk! En de stof is echt leuk, leuk dat je het hebt gemaakt van een gordijn. Ik wil ook al zo lang zelf een rokje maken, ik heb nu vakantie dus heb er de tijd voor. Staat zeker op mijn to do lijstje :) !

  Liefs Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »