Ierse koffie (maar geen Irish coffee)

happy acorn koffie Ierland

Voor degenen die onder een steen leefden (geeft niet hoor, dat is soms nodig): ik was dus in Ierland. En hoe kun je nu de volledige Ireland experience beleven zonder een koffietentje te testen? Als ik dat niet had gedaan, had ik nu bijvoorbeeld niet geweten dat Ieren hun cappuccino anders bereiden dan Nederlanders. (Nou ja, niet alle Ieren, maar laten we zeggen twee derde.) Ik testte, speciaal voor jullie, het leukste koffieplekje in Athlone. Als we het mevrouwtje van de awesome winkel aan de overkant van de straat tenminste moeten geloven. Oké, genoeg gezwetst, here we go.

Naam: Bastion Kitchen
Adres: 1 Bastion Street, Athlone (Ierland)
Bestaat sinds:
Website: Bastion Kitchen op Facebook

happy acorn koffie ierland

Koffie

Ja, eerst maar even over die cappuccino dus. Kijk, als je cappuccino maakt, doe je eerst koffie (espresso) in je kopje, dan de opgeschuimde melk, en vervolgens strooien de liefhebbers er cacaopoeder er overheen. Maar wat deden ze (bij twee van de drie koffietentjes) in Ierland? Ze strooiden cacaopoeder op de espresso, en mikten vervolgens de opgeschuimde melk erbij. Met als gevolg dat er allemaal cacaovlekjes door en op je cappuccino liggen. Oké, lang verhaal. Maar kijk, het ziet er echt anders (en minder lekker!) uit! Voor de smaak maakt het trouwens geen verschil hoor, de cappuccino was verrukkelijk. En kijk dan hoeveel ik kreeg! Ik morste meteen, zo vol zat die kop. Als ik alleen op de smaak (en een beetje op het formaat) af zou gaan, zou ‘ie wel vier en een half eikeltje krijgen, maar dat cacaopoedertrucje vond ik toch een beetje jammer. Dus ik zeg vier eikeltjes. O, en de carrotcake was fantastisch (:

happy acorn koffie ierland

happy acorn koffie Ierland

Sfeer

Van de buitenkant ziet dit koffietentje er echt miljoen schattig uit. Zie die foto maar, dat mintgroenige met okergeel erboven, i love it. En wat ik ook heel leuk vond, is dat er binnen een schilderijtje hangt van de buitenkant. Klinkt ingewikkeld, maar je ziet het wel op de foto. Verder is het een heel klein zaakje, met een stuk of vijf tafeltjes en een wand vol etenswaar dat te koop is. Het is een beetje kneuterig, maar toch ook hipster, want ze verkopen allemaal superfoods en glutenvrije dingen en meer van dat soort. Wel vind ik het altijd een beetje suf als er van die koelingen in de ruimte staan, met tl-licht en lelijkheid (zo eentje onder de toonbank en ook nog een losse). Maar ach, je kunt niet alles hebben. Doe maar drie en een half eikeltje.

happy acorn koffie Ierland

happy acorn koffie ierland

Locatie

Bastion Kitchen ligt in een klein straatje in Athlone, en Athlone is een middelgrote stad in het midden van Ierland. Het straatje zelf is niet zo spectaculair, maar wat wel spectaculair is, is The Bastion Gallery, een winkeltje tegenover (kijk, die paarsige links!). Een ienieminiwinkeltje, helemaal vol met vrolijke fair trade en Ierse spulletjes. Dus daarom: drie eikeltjes.

happy acorn koffie ierland

Prijs

Mijn gigantische cappuccino kostte € 2,60. Dat vond ik hartstikke prima dus drie en een half eikeltje lijkt me goed.

Conclusie

Als je in Athlone bent (oké, die kans is niet zo heel groot, maar je weet nooit), zou ik echt even een koffiepauze inlassen bij Bastion Kitchen. Zie maar, zoveel eikeltjes hebben ze verdiend:

happy acornhappy acornhappy acorneikeltjekleinhalf

happy acorn koffie ierland

PS Dit was alweer het 27e koffietentje dat ik testte! Hier vind je een overzichtje van de vorige 26 tests.

9 reacties

  1. Wat grappig dat ze de cappuccino daar anders maken. Het ziet er wel een beetje gek uit, maar ik geloof je zo als je zegt dat het niets met de smaak doet. Het tentje ziet er leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »