Ik ben al bijna een echte Assenaar.

happy acorn

Twee maanden geleden maakte ik een inburgeringsbucketlist. Gewoon een lijstje met leuke/vrolijke/spectaculaire dingen die ik hier in Assen en omstreken kan doen, zodat ik een beetje gestimuleerd wordt om af en toe op avontuur te gaan hier. En dan natuurlijk leuke mensen en plekken leer kennen, en mezelf snel een echte Assenaar voel.

Ik heb nog laaang niet alles gedaan, maar ik heb ook niet stil gezeten, dus ik vond het wel eens tijd voor een update. En lijstjes heb je nooit genoeg, dus bij deze een lijstje met de inburgeringsavonturen die ik de afgelopen twee maanden heb beleefd :)

Het krantje

Wat een fantastisch eerste kopje hè? Maar het leek me wel handig om het op de volgorde van de lijst te doen, dus daarom heeft het krantje de ereplaats. Ondanks zijn hoge niet-avontuurlijkheidsfactor. Maar goed, het krantje dus. Ik had mezelf voorgenomen om een maand lang alle lokale gratis krantjes te lezen die door de brievenbus zouden vallen. Ik heb het gedaan, dus inmiddels weet ik dat dat er twee verschillende zijn en dat ze op woensdag en donderdag komen. In die van woensdag staat altijd een puzzel waarmee je een awesome prijs kunt winnen, dus die doe ik steeds heel braaf, want ik weet zeker dat ik ooit de iPad/slowjuicer/fiets in de wacht ga slepen. O, ik moest het dus van mezelf een maand lang volhouden, maar ik lees ze nog steeds. Niet omdat er zoveel interessants in staat, maar omdat het soms toch wel grappig is. En als het nu ergens ineens heel druk is, dan weet ik hoe dat komt, want dat heb ik dan gelezen in het krantje. Jee :)

Een blogger ontmoeten

Check, afgelopen maandag! Kim reageerde een tijdje terug op een post dat ze ook in (eigenlijk naast) Assen woont en dat ze ongeveer in hetzelfde werkloze schuitje zit als ik. Dus we spraken af om een keer wat te drinken in de stad. Dus we dronken wat bij Pranzo, kletsten wat over van alles en nog wat, liepen door de winkelstraat, chillden op een muurtje met een ijsje en het was gewoon gezellig (: En behalve een gezellige middag leverde het ook nog een streepje door het tiende punt op mijn lijstje op! En stiekem blijft het hier niet bij, want er staan nog een paar bloggerdates in mijn agenda. Volgende week met Laura en Karlijn en binnenkort ook nog met Mariët. Echt, ik vind het zó leuk dat je met bloggen ook zomaar leuke lieve mensen kan ontmoeten! Ik heb zelfs nog een afspraakje staan met een meisje dat ik al heel lang niet had gesproken, maar via via op mijn blog was gekomen en nu weer zin had om te meeten. I like it!

O en poepje, ik heb geen foto genomen van onze date. Bij deze beloof ik plechtig dat ik dat bij de volgende bloggerdate wel zal doen :)

Koffie bij Black & Bloom in Groningen

Jaa, hier heb ik stiekem al over geblogd voor de koffietentjestest. Lees maar hier. Fijnheid!

happy acorn

Uit eten bij De Kleine Moghul in Groningen

Tja. Ik had hier dus best wel positieve verhalen over gehoord. En als je van de auto naar floris’ werk loopt, kom je er langs. En elke keer als we er langs liepen zeiden we, “Jaaa we gaan naar de kleine mongool!” (niks negatiefs! we weten gewoon niet hoe je het uit moet spreken en dit klinkt heel lief als zo’n klein mongools mevrouwtje met een mooie gekleurde muts en vlechtjes en vrolijkheid!). Dus om ons halfjarig trouwjubileum en ons tweeënhalfjarig verkeringsjubileum te vieren gingen floris en ik erheen. Maar ik vrees dat Indiaas eten niet echt aan mij besteed is. Ik had al een beetje een rommelbuik voordat we erheen gingen, maar mijn buik ging alleen maar stommer doen van al die Indiase smurries. En echt álles smaakte en rook naar koriander. Inmiddels weet ik dat ik koriander NIET lekker vind. Dus helaaspindakaas. Gelukkig smaakte het toetje wel en het was ook wel een vrolijk sfeertje, met al die kerstlichtjes in de nepplanten en kitscherige schilderijtjes aan de muur :)

happy acorn

Naar vijf verschillende parken en tuinen in Assen en Groningen

Jee, ik dacht dat de teller op vier stond, maar ik kwam net tot de conclusie dat ik er al vijf heb gehad! Namelijk het Noorderplantsoen en de Prinsentuin in Groningen en de Gouverneurstuin, het Hertenkamp en het Asserbos in Assen. Ik zal geen uitgebreid verslag van elke plek geven, maar een paar foto’s kan vast geen kwaad.

IMG_0614

happy acorn

Kijk dan hoe chill die Prinsentuin is, je kunt er gewoon thee bestellen en in het zonnetje opslurpen!

happy acorn hertje

Jaa, het Hertenkamp. Daar hebben jullie al genoeg foto’s van gezien.

happy acorn

Mooie natuuries in het Asserbos

happy acorn

En een heleboel kleine konijntjes!

De babygeitjes op de kinderboerderij van dichtbij bekijken

Jaa, dit heb ik al lang verteld. Maar vooruit (met de geit), nog een foto omdat ze zo lief zijn :)

happy acorn

Zoveel mogelijk zooi naar de kringloop brengen

Dat heb ik ook gedaan. Al kwamen we er vlak daarna achter dat we één doos vergeten waren, dus die staat er nog. Maar ’t waren in totaal wel iets van drie of vier dozen, dus dat vond ik best goed :) En fijn dat ik nu van die zooi af ben. Ik bedoel, waarom zou je al je lelijke kopjes bewaren als je ook genoeg mooie hebt?

happy acorn

Zo, genoeg gekletst! Er zijn ook al best wat dingen op de lijst waaraan gewerkt wordt, maar die zie je wel als het af is! O, en de lijst kan nog steeds aangevuld worden, dus schroom vooral niet om je tips te mailen of hieronder te typen.

14 reacties

 1. Wow je bent nog meer een Assenaar dan ik! (al woon ik er nu ook “pas” ruim een jaar)
  Superleuk! Heb ook zin in onze meeting ole!

  Ohja en die krantjes blader ik ook altijd even door. Voor de leuk en de handigheid :-)

 2. Wat een leuke foto’s! En wat origineel zo’n lijstje. Je hebt het echt leuk bedacht, en het lijkt me ook nog eens echt leuk om het lijstje af te werken. Alvast onwijs veel plezier met Laura en Karlijn, jullie gaan het vast onwijs gezellig hebben. Babygeitjes zijn echt te lieffff, ahhh. Ik geloof dat ze in Leiden geen kinderboerderij hebben, maar waar ik nu woon wel, dus misschien moet ik toch maar eens langsgaan. En naar de kringloopwinkel, dat wil ik ook echt graag doen! Liefs, Stella.

  • Ah, dankjewel! In Leiden moet toch vast wel érgens een kinderboerderij zijn? Of gewoon een parkje waar stiekem ook wat lieve dieren verstopt zitten ofzo :) Jaa, komt vast goed met die date!

 3. Wow, Nina wat heb je al veel van je lijstje af kunnen strepen. Ik vind het ook zo leuk bedacht, je inburgeringslijstje. En ik heb zin in volgende week :), lijkt me heel gezellig!

 4. Wij halen altijd bij de Moghul, omdat we er heel lang van kunnen eten. Tom neemt dan kip Korma en ik cashmiri matchi met zalm en we vinden het heeeeeeeeeeeeerlijk! Met extra rijst en naan kunnen we er drie dagen van eten. Too bad dat het tegenviel. Wel een supergoeie bucketlist!

 5. Ik heb je gisteren ontmoet tijdens de workshop.
  En ik heb je blog dus gevonden! ik ga je in de gaten houden! :P

  Je schrijft leuk enne Assen heeft wel leuke plekken om heen te gaan he! ;)

  Groetjes, Ingrid

 6. Ik heb na mijn paar maandjes tobben ook een lijstje gemaakt voor Maassluis.
  Met ook inspiratie van jouw lijstje. En eigenlijk komt het idee opzich door de herinnering aan deze blog..
  Let’s start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »