Ik ging op reis en ik nam mee

happy acorn souvenir scandinavie vondst

De afgelopen anderhalve week bracht ik door in Scandinavië. We reden naar een klein stadje aan de Zweedse kust, sliepen daar een nachtje, en gingen vervolgens verder naar Noorwegen. We vertoefden vijf dagen in een houten hut vlakbij Oslo, en vervolgden ons rondje naar Kopenhagen. Die stad verkenden we in anderhalve dag, zodat we na – in totaal – negen dagen weer in ons eigen bed konden slapen.

Op die heuse road trip (oké, het was eigenlijk helemaal geen road trip, maar we hadden zoveel reisdagen in zo’n korte tijd dat het daar wel bijna op lijkt en road trip klinkt toch gewoon veel stoerder dan vakantie?) verzamelde ik wat schatten. Ik bedoel, je kunt natuurlijk niet met lege handen thuis komen als je op wonderschone plekken bent geweest. Klik maar op die foto bovenaan, dat zijn alle fijne vondsten bij elkaar. 

happy acorn souvenir scandinavie vondst

Bloempjes
Op de eerste avond van onze reis maakten we een wandeling. We liepen naar het strandje (want Zweedse kust) en bedachten dat we al heel lang ‘een zonsondergang op het strand meemaken’ op onze to-do-list hadden staan, en wachtten daarom tot de zon onderging. Klinkt heel romantisch en dat was het ook best wel. Behalve dan dat het nogal bewolkt was, waardoor de zonsondergang zelf niet echt meewerkte. Ach, het leven is niet perfect. Wat wel perfect was, was het kustpaadje waarover we liepen, met overstekende konijntjes en allerlei lieve bloempjes in de berm. Dus ik plukte er een paar, zodat ik ze kon drogen in mijn fijne-dingen-boekje.

 

happy acorn souvenir scandinavie vondst

Een kopje
We waren niet geheel toevallig in een hutje in de buurt van Oslo terecht gekomen. Wij wilden Oslo zien. Dus op dag drie struinden we met onze gare reishoofden door een prachtig beeldenpark, wandelden we langs de rivier terwijl we Janne Schra-deuntjes zongen en belandden we uiteindelijk in de hipsterwijk met hipsterterrasjes en hipsterwinkeltjes. En o ja, ook een fijn designwinkeltje. Dus daar kocht ik dit kopje. Dat was trouwens niet zo makkelijk als het lijkt, want er waren twee verschillende kopjes met een N op. Eentje met een oranje N en eentje met een blauwgrijze N. En die N van ‘nina’ staat ook voor ‘Niet kunnen kiezen’, dus het duurde ongeveer een half uur voordat ik naar de kassa liep. Maar hé, het is gelukt en ik ben blij. :)

happy acorn souvenir scandinavie vondst

Potloden
Na de N van Noorwegen bracht ons autootje ons naar Kopenhagen. Man o man, wat een stad. Ik was opslag verliefd. Op elke hoek van de straat een fancy koffietentje, en op alle overgebleven hoeken een fancy designwinkel. Eigenlijk was anderhalve dag veel te kort, maar hé, dankzij de city bikes met trapondersteuning kwamen we best een heel eind. Het hoogtepunt van Kopenhagen vond ik de HAY-winkel (en ons Airbnb-appartement, maar twee hoogtepunten kan zeker niet?). Een soort designparadijs. Met twee verdiepingen, ook dat nog.

Om de benzine voor de terugreis ook nog te kunnen bekostigen, heb ik het meeste laten staan (en al dan niet op mijn verlanglijstje gezet), maar deze twee potloden leken me een prachtig aandenken aan de mooie stad. Het fijne potlood dat ik tot nu toe gebruikte om te schetsen was al een mini-potloodje geworden, dus ik kon deze aankoop ook nog eens heel goed functioneel verantwoorden. En ik had eens gelezen dat dit de beste potloden ooit zijn, dus dat leek me het proberen waard. (En inmiddels heb ik ze in gebruik en ik ben er duizend blij mee, ze schrijven en tekenen heel fijn :))

happy acorn souvenir scandinavie vondst

En…
Op die foto bovenaan zie je al dat ik nog meer heb verzameld, maar ’t is ook zo wat om over elk dingetje een ellenlang verhaal te schrijven. Dus een korte samenvatting:
De houten lepel en de thermoskan vonden we bij de Ikea in Zweden. Want hé, als je dan toch in Zweden bent kun je de Ikea niet overslaan. En onze Zweedse kronen moesten op en de thermoskan heb ik al heel lang op het oog en die lepel leek ons gewoon superhandig voor de Airbnb’s met beperkte keukenuitrusting.
* De vier vrolijke kaartjes kocht ik in het Statens Museum for Kunst in Kopenhagen en wilde ik naar lieve mensen te sturen. Maar het was de laatste dag en ik kon geen postzegels meer vinden en ik heb ze ook nog niet geschreven. Goed plan was dat.
* Omdat mijn schetsboek bijna vol was kocht ik een nieuwe, bij de Flying Tiger – die in Scandinavië TGR heet en waar er echt heel veel van zijn. Het papier is gemaakt van bamboe :)
* En tot slot een gouden lineaal van de Søstrene Grene, want een mens heeft nooit genoeg mooie linealen.

En zo word ik terwijl ik teken, kook, koffie drink of door mijn boekje blader, steeds weer herinnerd aan die gezellige vakantie road trip, droom ik weg naar de mooie steden die mijn hart veroverden en voel ik weer een beetje die verwondering van door een wonderschone winkel lopen.

13 reacties

  1. Dat klinkt als een hele mooie reis Nina! Ik ben jaloers op al je mooie spulletjes :D Zelf ga ik komende week een paar dagen naar Stockholm. Hopelijk neem ik ook een paar mooie spulletjes mee terug.

  2. Hey buur 😃 klinkt als een hippe vakantie! Nog dankdankdank voor het noemen van Air B&B voor jullie weggingen, wij zijn vanaf Berlijn een nacht naar Poznan in Polen geweest. In een megastoer en mooi appartement via AirB&B. Ben je al in Berlijn geweest? Dat is echt een stad voor jou!

    • Haha ja, Eelco noemde dat gisteren al even. Superleuk dat jullie dat gewoon gedaan hebben! En ja, Floris en ik zijn eens een weekendje in Berlijn geweest, heerlijke stad :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »