De inburgeringsbucketlist

Volgens mij heb ik het al heel vaak gezegd, maar ik zeg het nog maar een keer voor de zekerheid. Omdat je anders de rest van de post niet snapt enzo. Ik woon namelijk in het noorden van het land. Om precies te zijn in Assen (preciezer ga ik niet worden hoor, straks staat er een enge man voor de deur ofzo). Maar het punt is: ik woon er nog niet zo lang, nu ongeveer acht maanden. Eigenlijk klinkt dat al best wel lang hè? Nou ja, het voelt in ieder geval niet zo. Ik ben al een half jaar niet meer in Nijmegen geweest, de most amazing and beautiful and awesome and so on stad van de wereld, maar ik heb nog steeds afkickverschijnselen. Niet dat het hier niet leuk en gezellig is, maar het is gewoon nog een beetje wennen. En ik ben best wel geduldig hoor, maar ik zou het niet erg vinden als dat wennen wat sneller zou gaan. Scheelt een hoop gedoe.

Dus ik dacht, ik help mezelf een handje en maak een inburgeringsbucketlist. (Je weet wel, zo’n lijstje met dingen/doelen die er uit zichzelf nooit van komen, maar die je eigenlijk wel heel graag wilt doen en daarom op een lijstje zet, zodat je ze misschien toch gaat doen.Zodat ik binnen de kortste tijd de most amazing and beautiful and awesome and so on plekjes van het noorden leer kennen, en belangrijker nog, daar leuke avonturen beleef en herinneringen maak. Want Nijmegen is mooi, maar stiekem zijn de herinneringen die ik daar heb nog mooier en mis ik de stad vooral daarom. Dus als ik nou hier ook heel veel mooie herinneringen maak, dan voel ik me vast vanzelf helemaal thuis. Goed plan, toch?

Dat opstellen van die lijst is nog een hele klus. Want er mogen alleen leuke of superbijzondere dingen op, en het liefst niet verschrikkelijk duur. Ik heb alvast een beginnetje gemaakt, maar er mag nog veel meer bij. Dus denk gerust mee en reageer hieronder of mail me ofzo. Het hoeft heus niet per se in Assen te zijn, het mag ook in Groningen (stad of provincie) of ergens in Drenthe zijn. Het mogen zelfs dingen zijn die je overal kunt doen, zolang ze me maar helpen om me hier meer thuis te voelen. En als de lijst dan soort van definitief is, krijgt ‘ie een bijzonder plekje op m’n blog. Woei, ik heb er zin in!

Oké dan, daar gaan we:

KUNST EN CULTUUR

1. Een jaar lang naar elke tentoonstelling van het Groninger Museum.
2. Een bezoekje brengen aan het Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst.
3. Een keer bij een galerie binnenstappen.
4. Naar Herinneringscentrum Westerbork gaan.
5. Een maand lang de lokale huis-aan-huiskrant lezen die steeds door de brievenbus komt en meteen bij het oud papier gaat liggen. (Ik weet het, dit is niet per se kunst en cultuur, maar het moest toch ergens.)
6. Nóg een keer naar Noorderzon :)

MENSEN

1. Tien keer met iemand uit Assen afspreken om koffie te drinken, een wijntje te doen of gewoon te chillen. (6/10)
2. Eens naar een gebedsmeeting van de kerk gaan.
3. Minstens één blogger ontmoeten. (wie oh wie :))
4. Tien keer een kaartje sturen naar iemand die ik in Assen heb leren kennen. (8/10)

KOFFIE EN ETEN

1. Naar koffietentje Black and Bloom in Groningen.
2. Uit eten bij de Kleine Moghul in Groningen.
3. Uit eten bij De Grote Frederik in Groningen.
4. Koffie en taart bij De Buurman in Assen.

NATUUR EN BUITEN

1. Naar vijf verschillende parken in Assen en Groningen. (5/5)
2. De pasgeboren geitjes op de kinderboerderij van dichtbij bekijken. :)
3. Drie keer naar een natuurgebied in de buurt. (1/3. Baggelhuizerplas)
4. Zeven keer een rondje fietsen. (4/7)
5. Een wandeling maken door (het centrum van) Assen en zoveel mogelijk mooie foto’s maken van zoveel mogelijk mooie plekjes.
6. Erachter komen hoe de twee konijnen op de kinderboerderij heten.
7. Naar restaurant Poolshoogte bij Odoorn.

HUIS EN TUIN

1. Vijf dingen in huis veranderen of vervangen, zodat het nog meer mijn plekje wordt. (3/5. Tafeltje, keuken, stoel)
2. Zoveel mogelijk zooi naar de kringloopwinkel brengen.
3. In ieder geval één fijn plekje in de tuin creëren, zodat ik in de tuin kan zitten zonder mijn humeur te laten verpesten door het oerwoud.
4. Een muur lichtroze verven (als floris dat ook goed vindt..).
5. Een Familie Cactus kopen en een vrolijk plekje geven, want die zag ik hier en dat vind ik miljoen leuk!

happy acornhappy acorn quote

PS Ik weet niet helemaal zeker of ik de afbeeldingen bij deze post nou zo geslaagd vind, maar ik moest toch even showen dat ik eindelijk letterstempels heb gekocht :) ach, probeersels mogen er ook zijn.
PSPS Oh ja, voor de duidelijkheid: als ik het heb doorgestreept, betekent dat dat ik het doel gehaald heb. Als er (0/5) staat, heb ik het nul van de vijf keer gedaan. Je snapt het wel.

26 reacties

 1. Wat een goed idee! We hebben voor Berlijn een aantal boekjes met bijzondere wandelingen gekocht om zo ook wat bijzondere dingen te zien maar die stad is zo huge dat ik vrees dat we echt nooit alles zullen zien.

  • ah, zo tof dat je naar Berlijn gaat! maar ach, het geeft denk ik niet dat je niet alles kunt zien, als je maar genoeg kunt zien om je er thuis te voelen :) komt vast goed!

 2. Goed idee! Ik woon in Groningen en elke dag word ik weer verliefd op de stad, ik vind het er zo heerlijk. Maar nu je het zegt: zo ontzettend veel weet ik niet van mijn stad. Je bent al wel in het Noorderplantsoen geweest toch? En Hoorse meer is ook altijd wel fijn (zeker met een goed zonnetje), al is dat wel wat Zuidelijker. Ik kwam er laatst ook achter dat Reitdiephaven ook echt geweldig is met al die huisjes (https://www.google.nl/maps/place/Groningen/@53.235453,6.526351,3a,75y,90t/data=!3m5!1e2!3m3!1s23349883!2e1!3e10!4m2!3m1!1s0x47c83286b462cca7:0xcb4b5086f9a6c8dc
  Je mag mij wel ontmoeten maar ik ben nogal socially awkward en niet heel leuk of zo xD

  • Oh wat een superleuk idee! Wat een lange lijst joh. Pff, maar je kunt er al wel wat leuke dingen afstrepen. Ik ken eigenlijk niet zo veel in het Noorden, maar het Grafisch Museum schijnt echt super te zijn. Oh en de Sostrene Grene (geen idee hoe je dat schrijft). Het lijkt me leuk om een keertje met je af te spreken (als jij dat ook wilt natuurlijk). Misschien samen met Laura, ik ben ook een beetje sociaal onhandig namelijk ;)

   • Ah leukheid! Ik ben laatst in het Grafisch Museum geweest, maar heeel eerlijk gezegd viel het me een klein beetje tegen.. Nou ja, het was wel leuk, maar we kregen een rondleiding van een meneer die zo enthousiast was, dat het een beetje lang duurde ;-) En ja, haha, de Sostrene Grene, die is inderdaad geweldig :) En ik ben wel in voor een date met jou en Laura (: Zal ik jullie daar even een keertje over mailen?

  • Ah dankjewel voor de leuke tips! Ben al wel vaak langs Reitdiephaven gereden, maar nooit van dichtbij gezien, goed idee! En jup, Noorderplantsoen heb ik gehad :) Maar hée, ik kan me niet zo goed voorstellen dat je niet leuk bent (tenzij je een enge man bent die zich voordoet als een meisje dat Laura heet, maar ik gok van niet..), dus ik zie dat best zitten hoor. Oe en Karlijn wil ook mee dus dan kunnen we met z’n drieën socially awkard doen ;-)

 3. Wat een leuke doelen! Ik wist niet dat je helemaal in het noorden woonde! Het staat nog steeds op mijn lijstje om eens een weekendje naar Assen of Groningen te gaan, kom eigenlijk nooit in het noorden haha.

  • Haha, nou het is echt zo :) Maar mocht je je plannen gaan uitvoeren en hier een keer in de buurt zijn en zin in koffie hebben, laat het dan even weten ;-)

 4. Ahhhh, als een echte Assense (met lichte afkeur voor de stad…) móet ik reageren! **Druk druk weekend, maar nadenken en weer reageren ga ik zeker!
  De zon schijnt er nu, dus dat is al fijn, haha!
  Fijn weekend verder

 5. Leuk lijstje! & aangezien ik in Assen woon lijkt het me erg leuk om eens een drankje ofzo te doen! Dan heb je en iemand uit Assen leren kennen en een ‘blogger’ ontmoet. Twee vliegen in één klap hihi :)

 6. Naar de dierentuin in Emmen, met de boot naar Schiermonnikoog en wadlopen ;-), naar ToyToy in Groningen ( winkel) , en waar het ook errug mooi is: Poolshoogte bij Odoorn. Een restaurant, vroeger theehuisje, ( kan ook onder de noemer koffietentje toch?) midden in het bos, met een beetje mazzel met live muziek op het terras, een grote speelweide die lager ligt dan het terras en een megahoge uitkijktoren waar je boven op de bomen kijkt de hele omgeving rond. Je kan Duitsland ook zien bij mooi weer :-) Echt beter dan Het Boomkroonpad, toren is nl gratis en véel hoger dan t boomkroonpad. Het wandelpaadje naar de toren toe is ook grappig het zijn er nl twee, maar ze kruisen elkaar niet. http://www.poolshoogte.nl toen wij er waren was Talmen er http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fyoutu.be%2FeIopuJYXjwU&h=rAQHj5bwA&s=1 maar er komt vanalles.

  • Oh dat restaurantdingie bij Odoorn klinkt wel heel tof! (Ik ben een paar maanden terug naar het Boomkroonpad geweest, maar dat viel nogal tegen.) Dus daar moeten we dan maar eens een kijkje gaan nemen :)
   En de dierentuin Emmen en met de boot naar Schiermonnikoog hebben we al gedaan! Jee dankjewel voor de tips (:

  • Ah, toevallig (: Tja, ik ben dus nog niet in dat Stedelijk Museum geweest, maar volgens mij is het ook niet heel groot enzo. Maar we gaan het zien ;-) En jup, we hebben een keer hunebedden gespot. Vaar we waren er eerlijk gezegd niet heel erg ondersteboven van..

 7. Het Balloërveld leent zich ook heel goed als natuurgebied :). En afspreken kan altijd hoor, als je wilt! Wel grappig trouwens, het stedelijk museum kende ik ook helemaal niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »