Januari was de maand van…

Ha, de eerste maand van 2019 is alweer bijna voorbij! Of nou ja, alweer, het voelde ook wel een beetje alsof januari dit keer 67 dagen had. Of ben ik de enige die dat gevoel had? Hoe dan ook, het was een beetje een gekke maand. Met fijne, hele fijne dingen, maar ook met wat onrust en dekentjes. Lees maar mee.

Januari was de maand van…

o Het jaar beginnen met een minivakantie

Ja, het jaar begon goed! Of tenminste, de jaarwisseling zelf eigenlijk niet. Die ging aan me voorbij, omdat ik op oudejaarsavond met veel hoofdpijn vroeg mijn bed in dook. Dat was stom, maar gelukkig zakte die hoofdpijn de volgende ochtend weg en kon ik toen enorm genieten van ons kleine vakantietje. We brachten drie dagen door in een klein maar reuzefijn huis in Antwerpen.

Ik genoot nog het allermeest van het tekenen aan de keukentafel. Het interieur van het huisje was precies mijn smaak en dat vond ik minstens zo inspirerend als de stad zelf.


o Fijne werkvibes

Nadat ik in november en december wat minder had gewerkt, had ik in januari gelukkig zin om weer slag te gaan. Vooral toen de ene na de andere leuke opdracht mijn mailbox binnendruppelde. Zo mag ik op dit moment een aantal illustraties en mooie dingen maken voor het woon-/interieurplatform Wonen&Co. Ik word helemaal blij van zoveel interieurdingetjes tekenen en het is precies de goede hoeveelheid uitdaging :-)

Daarnaast schafte ik een daglichtlamp en een klein verwarminkje aan voor op mijn werkkamer, dus nu is het daar extra goed toeven. En dat komt mijn werkflow ook ten goede (want in de winter bleek het er toch best frisjes en een beetje donker te zijn).

En o ja, ik maakte ook weer nieuwe kaarten! Eindelijk had ik er tijd voor en zin in :-) Vanaf morgen vind je ze alle drie in de webshop. En als laatste: ik ontdekte de afgelopen maand dat ik in de internationale editie van Flow magazine had gestaan! Dat was nog eens een fijne verrassing.

o Een heel klein beetje goede voornemens

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n radicaal goede-voornemensmens, maar er kwam toch wat. Zo nam ik me bijvoorbeeld voor om het komende jaar lekker vaak naar concerten te gaan. Want ik word daar echt heel gelukkig van! En ik kan altijd allerlei smoesjes verzinnen, zoals dat het geld kost of dat ik niet weet met wie ik moet gaan. Maar áls ik ga heb ik eigenlijk nooit spijt. Bovendien is er niet alleen de avond zelf, maar ook nog heel veel voor- en napret, en dat is ook wat waard :-) Dus in januari ging ik alvast naar een concert van Mensenkinderen, voor februari staat Jacob Collier op de planning, en in april ga ik naar Janne Schra. Ha.

o Griepjesgedoe

Ja, dit was er ook in januari. Best wel wat hoofdpijn, maar vooral een heel naar griepje. Eerst Floris en een week later was ik aan de beurt. Dus ik werkte de afgelopen maand best veel thuis en ik sliep een beetje meer dan normaal. Ik las net mijn maandoverzichtje van vorig jaar januari terug, en blijkbaar gebeurde toen hetzelfde. Dus ach, het zal er wel bij horen.

o Langere, lichtere dagen

Eindelijk! Vooral aan het eind van de middag bleef het ineens veel langer licht! Zo heerlijk :-) En nu gaat het ’s ochtends ook hard, ik zag al een paar keer de zon opgaan tijdens mijn ochtendwandeling (met roze en alles, zo mooi!). Mijn winterdipje lijkt dan ook op z’n retour te zijn, yesss. Het is heus nog niet alle dagen feest, maar met mijn daglichtlamp en veel wandelingetjes is het gelukkig ook in mijn hoofd weer iets lichter aan het worden :-)

Zo, morgen begint februari en ik ben er klaar voor. Voor deze nieuwe maand hoop ik vooral dat ik die fijne werkflow vast kan houden en ik hoop op lekker veel licht en lucht in mijn hoofd. :-) Ik wens je een mooie nieuwe maand!

4 reacties

  1. Ahhh ik ben ook zo blij dat die dagen eindelijk weer langer worden hè! Dat maakt al zo’n verschil. En dat griepje heeft mij ook gepest, beetje stom. Nu maar eens kijken wat februari brengt ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »