Januari was de maand van…

Hoi! Mocht je het even vergeten zijn: het is februari! Maar voordat ik vol overtuiging deze nieuwe maand induik, wil ik nog even de tijd nemen om januari goed af te sluiten. Want ik vind het altijd wel fijn om stil te staan bij hoe de laatste maand eigenlijk was, en dan te bedenken wat ik er fijn aan vond en welke dingen ik juist met liefde achter me laat. Eerlijk is eerlijk: januari was nogal een chaotische maand, met ups en downs. Kijk maar mee.

Januari was de maand van…

happy acorn januari maand

o Dat sprankelende nieuwjaarsgevoel

Ja, eerst nog maar even terug naar het begin van de maand. Want haha, terwijl ik dit typ besef ik me dat dit gevoel inmiddels aardig verdwenen is. Het jaar voelt al lang niet nieuw meer! Maar de eerste twee weken van januari zweefde ik toch echt op een hoera-wat-een-fijn-leeg-nieuw-jaar-wolkje. In de eerste week van het jaar vierde ik nog even vakantie, en in de tweede week ging ik vol goede moed weer aan het werk. Ik ruimde mijn werkkamer op en dat droeg natuurlijk ook bij aan het gevoel van een schone lei :-)

happy acorn random things i like

o Griep- en stress-struggles

Zoals ik al zei: januari had ups en downs. In de eerste helft van januari werkte mijn lijf niet helemaal mee en werden mijn dagen en nachten nogal beheerst door verkoudheid en griep. Ik sliep zelfs een paar halve nachtjes beneden, omdat daar thee en mijn boek binnen handbereik was, en ik Floris dan niet de hele nacht wakker hoefde te houden met mijn gehoest. Gelukkig was mijn hoofd wel heel gezellig, en daardoor kon ik het niet laten om toch gewoon te werken en fijnedingenlijstjes en wandelingen te maken.

De tweede helft van de maand was ik weer helemaal opgeknapt, maar had ik nogal veel andere dingen aan mijn hoofd, waardoor ik helemaal in een stresskipje veranderde. Ik ben altijd best een beetje prikkelbaar, maar pfoe, toen dus extra. Inmiddels zijn de grootste stressfactoren gelukkig voorbij en daarmee is het ontploffingsgevaar geweken ;-)

happy acorn werkkamer zon

o Zoveel mogelijk genieten van elke zonnestraal

Maar wees niet bang, mijn maand bestond niet alleen maar uit stress en ellende. Want heel af en toe scheen de zon, en zoals altijd ben ik daar nogal gevoelig voor :-) Zo was er een zondag, ergens begin januari, waarop de zon me zó ontzettend gelukkig maakte! Floris moest al vroeg in de kerk zijn en ik had besloten die ochtend lekker thuis te blijven en even rustig aan te doen. Dus ik danste door het huis en maakte foto’s van mijn opgeruimde werkkamer (daar schijnt de zon het mooist!) en ging toen lekker naar buiten.

happy acorn werkkamer zon

Vlak voor Floris terug zou komen was ik weer thuis en bakte ik pannenkoeken in onze zonnige keuken. Ja, ik denk dat die ochtend het allerfijnste was deze maand :-)

happy acorn pannenkoeken zondag

o Het besef dat het heus weer een keer lente wordt

En wat ik dus ook echt megasuperfijn vond in januari: er waren heel voorzichtig al wat lentekriebels! Ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven, maar dat je dan buiten loopt en ineens voelt dat er iets anders is. En dan denk je even na en zomaar besef je dat er lente in de lucht hangt! Ook al is het koud, of ook al is het een beetje grijzig buiten. Ik weet wel dat de lente nog ver weg is, maar er zijn een paar dagen geweest dat ik ‘m alvast kon ruiken en dat was zó heerlijk! Gewoon omdat je dan zeker weet dat de lente heus wel weer een keer komt. En dat is altijd een welkome reminder :-)

happy acorn random things I like ninamaakt

o Vogels en blaadjes op mijn bureau

Ook in mijn werk leek de lente al een beetje door te breken. Want op dit moment ben ik bezig met verschillende opdrachten waarin blaadjes en vogeltjes een rol spelen. Een trouwkaart met planten en bloemen en vogels, een canvas met een meisje in een bloemenveld, dat soort dingen. Dus dat vond ik leuk!  Ik bedenk me nu dat mijn werk eigenlijk altijd best wel meegaat met seizoenen, in de herfst stond mijn schetsboek vol blaadjes en eikeltjes, en nu komen er langzamerhand allemaal boeketjes en lentekleuren tevoorschijn. :-) Ik ontdekte in januari trouwens ook een hele fijne tekenapp voor op de iPad: Tayasui Sketches. Ik weet niet zeker of ‘ie veel bijzonderder is dan andere schetsapps, maar ik ben er blij mee! Het meisje hieronder kleurde ik met die app in.

happy acorn ninamaakt

Zo, en nu is het dus februari. Mijn maand begon/begint best druk en intensief (vooral in verband met een evenement waaraan ik meewerk), maar als het meezit is de tweede helft van februari ietsjes rustiger. Stiekem is mijn wens voor deze maand vooral dat mijn hoofd iets lichter en stresslozer is. De afgelopen dagen ging dat reuzegoed, dus kom maar op met de rest van februari :-) Zullen we er gewoon iets moois van maken?

happy acorn koffieBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »