Januari was de maand van…

Poe, de maand zit er alweer op! Ik was er een beetje door verrast, maar mijn januari was eigenlijk echt heel fijn. Bij januari denk ik aan kou, grijs weer en een dipje na al het feestgedruis van december. Maar hoewel het best koud was en er ook wel wat grijze niet-zo-fijne dagen waren, zat mijn maand toch vooral vol met positieve energie. Kijk maar mee :-)

Januari was de maand van…

happy acorn januari overzichtje instagram

 Nieuwe inspiratie, ideeën en plannetjes

Ik eindigde mijn terugblik op december met ‘Ik heb zin in nieuwe projectjes en ideeën en dromen, en daar is deze nieuwe maand altijd perfect voor’. Nou, dat bleek dus echt zo te zijn. Op sommige momenten bruiste ik helemaal van de energie, inspiratie en plannetjes. :-) Dat vage maar goede voornemen wat ik toen deelde – anderen inspireren door mezelf te zijn – hielp me daarbij.

happy acorn januari

Zo besefte ik steeds meer dat ik anderen inspireer wanneer ik op een podium sta te zingen (of tenminste, dat is wat ik dan te horen krijg), en dat ik daar misschien toch eens iets mee moest. Dus ik liet dat idee sudderen en pruttelen en nu zet ik af en toe kleine stapjes in de richting van meer zingen op een podium. Zo vroeg ik mijn zanglerares om tips, deelde ik mijn dromen op facebook, praatte ik er (heel vaak) met Floris over en benaderde ik wat mensen. Superduperspannend, maar elke keer als ik weer zo’n ministapje heb gezet ontplof ik bijna van enthousiasme. Een beetje zoals verliefd zijn :-) 

En nog zoiets: ik zie dat ik anderen soms help door mijn ervaringen te delen over hoogsensitiviteit en hoe ik daarmee omga. Hoewel ik daar zelf ook best zoekend in ben, probeer ik daar nu meer over te schrijven (en in de toekomst misschien ook tekeningetjes over te maken). Zoals deze blogpost van vorige week. Niet om te laten zien hoe goed ik het allemaal weet – want dat is dus niet zo -, maar gewoon omdat ik merk dat ik daarin iets te geven heb. En als dat dan lukt, als ik mensen inderdaad een stapje verder help, dan geeft dat me meteen weer nieuwe inspiratie en energie. :-)

happy acorn ninamaakt

 Bloglogo’s tekenen

Op het gebied van ninamaakt was het iets rustiger deze maand, maar dat was eigenlijk reuzefijn. Kon ik mooi bijkomen van de decemberdrukte en ondertussen een beetje mijn route voor de komende maanden uitstippelen. Want ja, ook op dat gebied staan er leuke nieuwe dingetjes op de planning :-) En daarnaast mocht ik twee logo’s voor blogs ontwerpen! Ze zijn allebei af, maar ik durf nog niet te veel te verklappen omdat ze nog niet online staan. Zodra ze bovenaan hun blogs staan te shinen laat ik het weten!

happy acorn ninamaakt

 Blijheid van La La Land

En o, over inspiratie gesproken. Ergens halverwege de maand ging ik met Floris naar de bioscoop om La La Land te zien. Wat een heerlijke film! Tijdens het introliedje gleed mijn chagrijnige humeur van me af, en de rest van de maand bleef de film maar in mijn hoofd zitten. Dat zijn de betere films, nietwaar? Ook fijn dat alle muziek ervan op Spotify staat, want daardoor doe ik nog meer woonkamerdansjes dan anders :-) Mocht je ‘m nog niet gezien hebben: hup, hurry naar de bioscoop!

happy acorn ninamaakt random things i like

 Koffie en geklets met leuke mensen

Dit maakte mijn maand ook extra feestelijk en blij: ik had allerlei afspraakjes met leuke mensen. Zo verorberde ik koffie en scones in mijn favoriete koffietentje met de meisjes van Studio Hoppekee en ik dronk theetjes in Het Concerthuis met Fien Barbara Babs van De Wereld van Fien. En ook nog met vriendinnetjes in Assen en Utrecht en eentje in Ede. Juist omdat ik alle andere dagen in mijn eentje thuis aan het werk was, waren die sociale uitjes de perfecte afwisseling! :-)

happy acorn ninamaakt

Zo, en nu is het februari. Ik heb nog genoeg inspiratie over van januari, dus dat neem ik lekker mee deze nieuwe maand in. En stiekem hoop ik ook dat februari ons gaat verwennen met kleine beetjes lente! Afgelopen zaterdag maakte ik een wandelingetje en rook ik het voorjaar zelfs al een beetje. Ik kan niet wachten!

9 reacties

  1. Oh ik hoop ook op een beetje lente! Wat een fijne en inspirerende maand was het! Ik hoop dat februari hetzelfde brengt voor jou :) Ik kan het alleen maar aanmoedigen dat je wat meer gaat schrijven over hoog sensitiviteit. En wat fijn dat je stapjes zet richting meer op een podium zingen! Ik wist niet dat je daar mee bezig was maar het lijkt me zo ontzettend spannend! Veel plezier nog alleszins!

  2. leuk leuk!
    living room dances are the best.
    zalige bureau!
    En oh, toen ik vorige vrijdag om 16u mijn zoontje van school ging halen, rook ik ook al de lente. (en dacht bij mezelf, dat kan niet, hé, maar kijk: ik was niet de enige :-) )
    Een uur later was het wel weer bar koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »