juli.

Juli. Het was een maand van ijskoffie drinken onder onze boom, terwijl de zon me tot op mijn botten verwarmde. Fijn wel. Die warme dagen, ik kon ze best goed hebben.

Juli was een maand waarin ik genoot van lieve mensen, door het land reizen, en van de bloemen in onze tuin. Een maand waarin ik al mijn ledematen los danste tijdens het concert van Oh Wonder. En een maand ik wijn dronk zonder er hoofdpijn van te krijgen en dat als een mijlpaal voelde. Een maand waarin nieuw zelfvertrouwen me op fijne plekken bracht.

Het was ook een maand waarin ik soms vastliep in mijn eigen hoofd en niet goed snapte waarom. (En dat waarschijnlijk een van de oorzaken was, want ja, ik wil alles altijd graag snappen. Terwijl mijn gevoel soms twee stappen vooruit is en het snappen dan later vanzelf wel komt. Vergeet ik nogal eens. Geeft niet, ik leer het wel.)

Het was een maand waarin mijn werk verder afboog in de richting die ik op wil. Opdrachten en een verkennend gesprek die mijn hart sneller deden kloppen. Werk waarin mijn liefde voor persoonlijke ontwikkeling, religie, bezinning en spiritualiteit een plek heeft. Deze maand waren er stappen waarvan ik het gevoel had dat ze precies de goede kant op waren. Alsof de nieuwe koers die ik voor ogen heb nu eindelijk ingezet is. Dat voelt goed.

Het was een maand waarin ik veel aan het werk was voor een startende energetische-massagepraktijk. Ik ontwierp het logo, en toen ook visitekaartjes, cadeaubonnen en stempelkaarten. En vervolgens schreef ik websiteteksten. Teksten over aandacht voor je lichaam, luisteren naar wat het te zeggen heeft en hoe je hoofd en lijf samen kunnen werken, in plaats van tegen elkaar. Durven voelen. Je lichaam vertrouwen. Meestal beperkt mijn werk zich tot illustraties en vormgeving, maar eerlijk is eerlijk: ik genoot van al dat schrijfwerk.

Theorie en praktijk gingen mooi gelijk op, want mijn lijf nam de uitnodiging van die teksten dankbaar aan en stopte niet meer met praten ;-) Het was een maand met gevoelige spieren en zware schouders. Ik probeerde goed voor mezelf te zorgen en niet meer op mijn schouders te nemen dan nodig.

Juli was een maand waarin ik me dan weer stevig en stoer voelde, dan weer zacht en wiebelig. Een maand waarin dat – zeker achteraf gezien – allemaal oké was.

En nu is het augustus en vier ik vakantie. Alles staat even op zomerpauze. Ik heb plannen genoeg maar er hoeft niet zoveel. Best wel fijn.

PS Juli was ook de maand van heel veel afleveringen Sommerdahl en de maand waarin ik ontzettend genoot van het herlezen van dit boek. Als kind (tiener?) maakte het veel indruk op me en ik snap nu weer waarom: een traag, gelaagd verhaal met verwondering als rode draad.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »