Juli was de maand van…

Een beetje aan de late kant dit keer, maar beter laat dan nooit: een overzichtje van hoe mijn juli was. De maand vloog voorbij, maar stiekem vind ik het niet erg dat het nu augustus is. Want het was me er eentje, die maand. Lees maar mee.

Juli was de maand van…

o Warme maar fijne zomersferen

Het was zomer! En niet zo’n beetje ook. Ik geloof dat ik redelijk goed tegen de hitte kan, want ik vond het eigenlijk allemaal wel prima. Ik bracht heel wat uren door in onze nieuwe tuin (daarover later meer), ik dronk ijskoffie, en ik werkte iets trager dan normaal (want dat mag als het zo heet is). O, en ik at ontelbaar vaak salade, en daardoor voelde ik me extra gezond :-)

o Internationale vibes voor ninamaakt

Yes, het voelde alsof mijn werk een leveltje omhoog ging! Dat kwam vooral door een publicatie in het tijdschrift Daphne’s Diary. Een half jaar geleden had ik al bericht gekregen dat ze bezig waren met een uitgebreid artikel over mijn werk, en nu was het zover! Vier pagina’s over ninamaakt, en het het magazine lag in de winkels in heel Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Superleuk :-)

En omdat ik het al zo vroeg wist, kon ik er rekening mee houden: ik maakte een Engelse versie van mijn website en webshop, en bovendien voegde ik acht Engelse kaarten toe aan mijn assortiment. Dat was allemaal nog best wel een klusje, maar ik ben er blij mee! Yes yes yes.

ninamaakt

o Me een beetje overweldigd voelen door het leven

Ja, ik heb er ook niet echt een betere omschrijving voor. Ik ging nogal diep deze maand, qua emoties. Het klinkt misschien een beetje vaag, maar het laatste half jaar zijn er behoorlijk wat innerlijke processen in gang gezet. Het begon in februari, met de stap om de kerk even los te laten. In maart, april en mei bracht mindfulness heel veel nieuwe input, en bovendien kwamen er mensen op mijn pad die me ontzettend inspireren. Heel mooi allemaal, maar soms is het best overweldigend. Alsof ik ineens in alle richtingen tegelijk kan groeien. En soms vergeet ik even dat dat allemaal niet nu nu nu hoeft. Dat groeien eigenlijk vanzelf gaat, ook als ik niet elke minuut van mijn leven onder een vergrootglas leg.

Nou ja, dat dus een beetje. De afgelopen maand liep ik daar soms in vast, raakte ik er een beetje van in de war en was ik bij vlagen best somber. Dus ik weet niet wat deze nieuwe maand gaat brengen, maar een beetje meer licht en lucht is wel welkom :-)

o Het geluk en de uitdagingen van een nieuwe tuin

Jep, dat was ook juli. We lieten onze tuin opknappen/renoveren/herinrichten (ik weet niet hoe je dat moet noemen) en dat was aan de ene kant héél heel fijn, maar soms ook een beetje stressvol. Want ondanks dat we het uit handen gaven, bleek er nog best veel bij te komen kijken.

Maar het goede nieuws: de bestrating ligt er, we hebben een mooie ingebouwde bank, een pergola en we kochten nieuwe tuinmeubels. Er is een zithoek met een boom en ik stoepkrijtte op de nieuwe tegels. Kortom: wat wil een mens nog meer? (O ja, bloemen en planten dus. Die komen nog. Evenals een schommel :-))

We zijn er blij mee. Wat een geluk is het om ’s ochtends in de tuin te ontbijten, ’s avonds in de tuin te mediteren, of al je teken- en schilderspullen op de grond uit te stallen en het kind in jezelf een beetje ruimte te geven :-) Jep.

En nu is het augustus. De zomer lijkt voorbij te vliegen, maar dat geeft niet. Wij gaan komende maand lekker eventjes op vakantie, en dat lijkt me meer dan heerlijk. Even eruit, wandelen over nieuwe paadjes, boodschappen doen in buitenlandse supermarkten, koffie zetten met een ander koffiezetapparaat. Ik heb er zin in. Ik wens je een fijne maand :-)

10 reacties

 1. Ik word nog altijd zo blij van de tekeningetjes, schrijfsels en alle andere creatieve uitspattingen die je produceert <3 Ik vind het bijzonder om te lezen dat je op emotioneel vlak zoveel mee hebt gemaakt de afgelopen tijd – en nog altijd meemaakt. Ik hoop dat je er snel wat meer rust in kunt vinden – het hoeft inderdaad niet allemaal nu nu nu, maar ik herken het gevoel, hihi. Ik heb helaas ook niet veel geduld in het leven. Ik stuur je veel digitale knuffels en vind het echt HEEL stoer en leuk voor je dat jouw bedrijfje nog zo blijft groeien. Als iemand het verdient, ben jij het!

 2. Heee wat leuk dat jullie tuin een uitgebreide upgrade krijgt! Ik denk dat je daar heel erg van kan en gaat genieten. Ben ook benieuwd naar de weg die je gaat op het gebied van kerk en geloof, ook al deel je hier – logischerwijs – maar een tipje van de sluier / niet alle inhoudelijke dingen.

  • Jaa, wij zijn ook zo blij met de tuin, het is nu al heerlijk! En dankjewel :-) Ik denk dat ik er op een gegeven moment wel wat meer over ga delen, juist omdat die zoektocht zo diep gaat en veel impact heeft. Maar ik volg daarin maar gewoon m’n gevoel, en dat zegt nu dat het nog iets te vroeg is :-)

 3. Wat een fijne maand! Ik herken het gevoel dat het leven je kunt overweldigen. Mindfulness ben ik ook aan het ontdekken, en ik vind het een erg fijne manier om rust te vinden, en mijn gedachten te leren loslaten.
  Geweldig dat je eigen bedrijfje een plaatsje heeft gekregen in de Daphne’s Diary. Zó tof!
  Liefs,
  Evelien

 4. Mijn leven overweldigd me ook regelmatig, dat is nou eenmaal de aard van het zijn van een gevoelig mens vrees ik. Gelukkig leer ik er steeds beter mee om te gaan en het te accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »