Juli was de maand van…

Hoi! Oef, we zijn al weer bijna halverwege augustus en dan kom ik nog aan met een overzichtje over juli. Tja, er gebeurde nu eenmaal veel de afgelopen weken! Ik twijfelde nog even of ik het wel zou publiceren, maar juist omdat ik juli zo’n leuke maand vond, doe ik het lekker toch. Ik houd het kort maar krachtig, voel je vrij om mee te lezen (of niet) :-)

Juli was de maand van…

happy acorn juli 2018

o Heel veel hete zomerdagen

Ik zal niet in detail treden over hóe heet het was, want dat was je vast niet ontgaan. Hoe dan ook, ik houd van zon, dus de meeste dagen had ik nergens last van. Alleen op vakantie (daar kom ik straks nog op :-)) was het jammer, want met 35 graden is het niet zo aanlokkelijk om door een stad te gaan slenteren. Maar wat me eigenlijk het meest van de warmte en droogte bijgebleven is, is dat ik het best confonterend vond. Dit was volgens mij voor het eerst dat we in Nederland zo duidelijk merken dat het klimaat verandert en hoewel dat op zich geen nieuws is, voelden die warme dagen daardoor een beetje dubbel.

happy acorn wandelingetje

o Het vooruitzicht van een nieuwe werkplek!

Ja, wauw, er kwam zomaar een cadeautje op mijn pad! Ik was helemaal niet op zoek naar een werkplek buiten de deur, want stiekem heb ik het hartstikke naar mijn zin op mijn kleine maar fijn werkkamer in huis. Maar halverwege juli werd ik benaderd door de winkel Tim Tom (of eigenlijk door de eigenaar ervan :-)), met de vraag of ik baat zou hebben bij het verdiepinkje boven de winkel. Een eigen stekkie in het centrum van Groningen dus, bestaande uit een werkkamer en een opslagkamertje. Dus op een zonnige woensdagochtend ging ik daar koffie drinken en kletsen en een kijkje nemen, en het was nog leuker en beter dan ik had gehoopt! Dus ik moest wel ja zeggen.

timtom ninamaakt happy acorn

Er kwam nog even een vakantie tussen, maar inmiddels is mijn hele webshopvoorraad naar Groningen verhuisd. Dat aparte kamertje voor al mijn opslag vind ik nu al zó fijn! Volgende week richt ik de werkkamer verder in, en dan hoop ik me snel helemaal op m’n plek te voelen. Het zal vast even wennen worden, elke dag naar Groningen, maar ik heb er reuzeveel zin in! De meeste dagen zal ik lekker boven in mijn eigen domein zitten, maar op de donderdagen ben ik beneden in de winkel, en zorg ik dat daar de boel op rolletjes loopt. Dus mocht je van mooie vintage (en ook wat nieuwe) interieurspulletjes en/of een overvloed aan planten houden, kom dan vooral even aanwaaien! :-) En o ja, ook heel fijn: vanaf nu kun je bestellingen in mijn eigen webshop dus ook in Groningen ophalen.

happy acorn strand

o Nieuwe plekken ontdekken met Floris

Nog voordat onze zomervakantie begonnen was, gingen Floris en ik al een fijn weekendje weg. Een klein huisje net onder Den Haag was onze bestemming, zodat we meteen naar de musical van de Lion King konden. Dat hadden we cadeau gekregen en dat maakte het exra leuk, want zowel Den Haag als zo’n grote musical is niet het eerste waar we zelf op zouden komen. We gingen naar het strand (yes!), ik zwom in de zee, we gingen uit eten, we dronken koffie bij een lief koffietentje en we keken onze ogen uit bij de Lion King. Het weekend erop ging ik in mijn eentje op avontuur: naar Amsterdam! Ik bezocht de prachtige tentoonstelling van Studio Drift in het Stedelijk museum, en ging ’s avonds naar een concert van mijn broer in Het Concertgebouw. Het voelde als vakantie :-)

Een paar weken later begon onze echte vakantie, en reden Floris en ik naar Stockholm. Daar waren we nog nooit eerder geweest, dus er viel genoeg te ontdekken! De hitte zorgde er per ongeluk voor dat het liefst als een zeester op bed lagen met een boek, maar we konden de verleiding weerstaan en hebben een heleboel van de stad gezien.

happy acorn stockholm

Ik was vooral benieuwd of ik Stockholm uiteindelijk net zo leuk (of zelfs leuker) zou vinden dan Kopenhagen. Spoiler alert: nee, Kopenhagen is nog steeds mijn lievelingsstad. Gelukkig ligt Kopenhagen precies tussen Assen en Stockholm in, dus op de terugweg maakten we er een driedaagse tussenstop en genoten we van al het fijns daar.

happy acorn copenhagen

happy acorn ninamaakt rtil

o Plannen maken voor na de vakantie

Mijn maand juli was redelijk rustig qua werk, en dat was prima. Want daardoor hoefde ik niet enorm te stressen om alles op tijd af te krijgen, en kon ik ook alvast wat voorbereidingen treffen voor mijn nieuwe werkplek, die zo onverwachts op mijn pad kwam. Verder tekende ik het contract voor het kinderboek wat ik mag illustreren (hieronder het bewijs!) en kletste ik met Rensina van YourDailyTeaCup over een nieuwe samenwerking. En o ja, ik boekte een reisje naar Londen! Ik ben nog steeds een beetje onder de indruk van mezelf daarover. Er is in oktober namelijk een conferentie waar ik heel graag heen zou willen, en dat bleef zo lang in mijn achterhoofd ronddwarrelen, dat ik besloot om gewoon te gaan. De precieze plannen moeten zich nog een beetje uitkristalliseren, maar het ticket voor het evenement is geboekt :-) Mocht je tips hebben voor overnachtingen of de reis (bus of trein?), deel ze gerust!

happy acorn ninamaakt

o Heel vaak mediteren

Eind juni en begin juli was ik soms een beetje onrustig en druk in mijn hoofd, dus ik had bedacht dat het fijn zou zijn om weer wat vaker te mediteren. Gewoon met Headspace, een app met zo’n meneer die vertelt dat je je ogen even dicht mag doen en je naar je ademhaling mag luisteren enzo. Dus dat deed ik (bijna) elke dag. En nog steeds. Soms maar drie minuutjes, soms tien, en heel soms nog iets langer. Niet dat ik nu ineens altijd super relaxed ben, maar het lukt me wel iets beter om die gedachtenstroom af en toe wat rust te gunnen, dus dat is fijn :-)

Zo, en nu is het augustus. Ik ben reuzeblij dat het weer regent en dat het buiten een beetje afgekoeld is. Alsof we weer even opgelucht adem kunnen halen, zowel de natuur als alle mensen. Verder is augustus tot nu toe nogal een chaotische maand geweest, maar hopelijk komt daar de komende weken verandering in. Ik wens je een mooie maand!

happy acorn ninamaakt lijsterbes

7 reacties

  1. Aaah zo leuk dit allemaal! En wat goed dat je gewoon naar the Liturgists gaat! (Wij moeten nog even kijken of het gaat lukken, misschien een leuk verjaardagscadeautje voor mezelf haha). En ik heb laatst ook de Headspace app aangeschaft haha! Dus heel veel herkenbare dingen in deze leuke post met fijne kleurtjes en tekeningetjes. Liefs!

  2. Wat een fijne maand Nina! Zo leuk om weer met je mee te leven en lezen. En wat tof dat je een werkplek boven de winkel krijgt, nu wil ik langskomen! Ik hoop dat augustus ook weer zo fijn wordt. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »