Juli was de maand van…

Dag juli! Je was dan misschien niet mijn allerbeste maand ooit (ik was zo toe aan vakantie!), maar daardoor was ik extra dankbaar voor wandelingen, koffie en kleine en grote reisjes. Kijk maar mee als je benieuwd bent naar mijn juli-avonturen :-)

Juli was de maand van…

happy acorn ninamaakt juli

o Langzame werkdagen

Het was een beetje aftellen deze maand. Mijn emmertje met inspiratie, creativiteit en discipline begon langzamerhand leeg te raken, en ik had gewoon ontzettend veel zin in vakantie en chille dingen doen en even niks hoeven. Aan de ene kant was het daarom fijn dat ik niet zoveel grote deadlines had, maar aan de andere kant vond ik het extra lastig om mezelf te motiveren. Dus ik probeerde elke dag een paar uur te werken en accepteerde daarbij dat het niet mijn meest productieve dagen waren. En dat was (meestal) oké. :-)

happy acorn ninamaakt juli

o Wandelingen in mooie stukjes natuur

Sinds ruim een jaar wandel ik behoorlijk veel, maar meestal is dat in de stad. Om van de ene naar de andere plek te komen. In juli deed ik het een beetje anders en verkende ik allerlei mooie stukjes Drenthe :-)

happy acorn ninamaakt juli

De wandelroutes van Staatsbosbeheer hielpen een handje, en zo wandelde ik bij het Fochtelooërveen, Deurze, de Baggelhuizerplas (2x), het Ballooërveld (2x) en het Deurzerdiep (5x). Die laatste werd mijn nieuwe lievelingsroute, zo mooi daar! Soms had ik gezelschap van Floris, vrienden of mijn moeder, en soms ging ik gewoon alleen. Best wel fijn eigenlijk :-)

happy acorn

o Zingdingen

Yes, de afgelopen maand viel er weer veel te zingen. Ik zing sowieso altijd één a twee keer per maand voor in de kerk, maar nu waren er ook nog twee trouwdiensten waren waaraan we mochten meewerken. Dus zo sjeesde ik op een vrijdagavond met twee vrienden naar een minikerkje in Westerbork, om daar een dienst te begeleiden. Op een niet-goed-werkende microfoon na ging het gelukkig helemaal goed :-) En twee weken daarna speelde ik met de hele kerkband in een trouwdienst in onze eigen kerk. Daar deed de microfoon het wel, hoera :-)

happy acorn ninamaakt

o Een stedentripje naar Utrecht

Jaaaa, dit was sowieso het hoogtepunt van juli! Ik schreef het al op mijn zomerlijstje: ik paste vier dagen op het huisje van een vriendin. Zij was namelijk een maand in Frankrijk aan het kamperen en ik was toevallig wel toe aan een paar dagen vrolijkheid in de stad. Ik was van plan om de ochtenden gewoon lekker ’thuis’ te zijn en te werken, en de middagen de stad te verkennen en met lieve mensen af te spreken. Dat plan liep een klein beetje in de soep.

happy acorn

De eerste nacht bleef ik spontaan bij mijn broer (een uurtje fietsen daarvandaan) logeren, en op de tweede ochtend deed ik – ook best wel impulsief – mee met een workshop pottenbakken van Anne-Fleur. De middagen bestonden vooral uit fijne koffietentjes en geklets met Utrechtse vrienden. En de laatste avond kwam instagramvriendinnetje Mickey langs om wijntjes te drinken. Zij was toevallig mijn buurvrouw die dagen :-)

happy acorn ninamaakt utrecht

De maand begon dus wat stroef, maar eindigde zeker als een feestje! En nu is het alweer augustus. Deze maand hoop ik mijn emmertje met inspiratie en motivatie weer tot de rand te vullen, want al gauw gaan we anderhalve week naar Kopenhagen. Dat was vorig jaar heerlijk, hopelijk nu weer! Ik wens je een fijne nieuwe maand! :-)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »