Juli was de maand van…

Joechei, die maanden van tegenwoordig, die vliegen gewoon voorbij. Op Instagram plaats ik elke maand een mini-overzichtje, maar hier heb ik plek genoeg om iets uitgebreider terug te blikken. Dus kom, daar gaan we.

Juli was de maand van…

juli happy acorn

Opdrachten afronden

De afgelopen maanden stonden er flink wat opdrachten op mijn to-do-lijstje. Geboortekaartjes, trouwkaarten, posters, kalenders, dat soort dingen. Omdat ik mezelf vanaf half juli vakantie wilde geven, draaiden de eerste twee weken vooral om het afronden van al die projecten.

En als het om drukwerk gaat, dan betekent dat vooral véél photoshoppen, gedoe met bestanden, nog meer gedoe met drukkers en heel vaak wachten op de postbode. Gelukkig kwamen alle pakketjes op tijd binnen en kwam het allemaal goed (de ene keer ging het wat smoother dan de andere keer, maar vooruit, dat is het leven).

happy acorn trouwkaarten ninamaakt

o Zomer zomer zomer

Jaaa, als je het dan toch over juli hebt, dan mag het woord ‘zomer’ niet ontbreken. En hieperdepiep, ondanks alle grappen over de Nederlandse zomers is het best heel prachtig weer geweest. Nee, niet de hele maand. Maar als je de zonnige dagen goed opslaat in je geheugen, en de regenachtige zo snel mogelijk weer vergeet, is er heus niks aan de hand.

Ik zat op terrasjes, maakte heel veel wandelingetjes (vooral vanwege de stappenteller die ik op mijn telefoon zette, geen pokémannetjes voor mij) en kwam vanzelf in de zomersfeer.

happy acorn zonlicht

o Grote en kleine avonturen

En natuurlijk kun je elke maand avonturen beleven, maar in zo’n zomermaand als juli zijn wat extra belevenissen geen slecht idee. De trein werd mijn beste vriend, want ik ging met hem naar Zwolle, naar Utrecht, naar Schiedam, Amsterdam en gelukkig ook weer terug naar Assen.

Het leukste treinreisje was samen met Bruce, de hond die ik voor een vriendinnetje kocht (zij kon wel een knuffel gebruiken, dacht ik zo). Bruce was zo groot dat hij niet in een tas paste, dus we lieten mensen glimlachen en kindjes wijzen. Ondertussen maakte ik gekke foto’s, die ik naar Floris stuurde. Vooruit, ik laat ze hier ook wel even zien. (Niet echt hoogstaande kwaliteit, maar een Bruce én een fancy camera meeslepen vond ik iets te veel van het goede.)

happy acorn bruce

Eerst moesten we samen op de trein wachten. Bruce lijkt net een echte hond, vind je ook niet?

bruce happy acorn

Toen lekker koffie drinken in de trein.

happy acorn bruce

En eenmaal in Utrecht aangekomen bleek de weerapp het mis te hebben. Helemaal geen regen, juist heel warm en zonnig!

Na het Bruce-avontuur volgde nóg een leuk klein avontuur, namelijk dat een vriendinnetje vroeg of ik bij haar achterop de brommer wilde, en dat we dan een tochtje gingen maken. Het was zonnig en ze had een extra helm, dus we bromden zo hoep, naar de supermarkt. Met een salade in onze rugzak bromden we weer verder, naar een recreatieplas/natuurgebiedje net buiten de stad. Daar kletsten we en kletsten we en genoten we van het vakantiegevoel. Heerlijke middag was dat :-)

happy acorn brommertje

o Kaffe lattes in Denemarken

En het grootste avontuur moest toen nog komen, want in de laatste week van juli gingen floris en ik naar Denemarken! We hadden van tevoren een aantal Airbnb-appartementjes vastgelegd, dus we hopten van stad naar natuur naar stad en zo maar door.

happy acorn koffie latte

Kopenhagen voelde helemaal als thuis komen, ik ben echt een beetje verliefd op die stad. En wist je dat het heel fijn is om in een koffietentje te zitten en daar wat te tekenen terwijl je kleine slokjes van je koffie neemt? Oja, en ik ontdekte ook dat café latte’s eigenlijk minstens zo lekker zijn als cappuccino’s. Dus in elk koffietentje koos ik die.

happy acorn tekeningetje

o Reistekeningetjes

Behalve in de koffietentjes, tekende ik ook gewoon soms in ons appartementje. Thuis denk ik nog wel eens ‘wat zal ik eens tekenen?’, maar als je in een mooi huisje logeert met allemaal bijzondere spulletjes, dan is er inspiratie genoeg.

Zo, ik geloof dat dat juli wel zo’n beetje was. Of nou ja, natuurlijk heb ik nu nog niks verteld over alle klusjes die we deden toen floris vakantie had, en over de plantjes die we kochten, en mijn rugzak. Maar ach, dat bewaren we dan wel voor de volgende keer. :-)

Hoe dan ook, na al die avonturen hoop ik dat augustus weer wat saaier wordt. Even weer thuis mijn draai vinden, de souvenirs een pekje geven en een beetje rust en regelmaat zodat ik in een fijne workflow kan komen. We zullen zien of het lukt :-)

3 reacties

  1. Wat een leuke avonturen! En geniaal die hond, ik denk inderdaad wel dat het de nodige glimlachen en joelende kinderen heeft moeten trekken, Hahah! Kopenhagen staat ook nog steeds op mijn lijstje om heen te gaan, hoor daar zoveel fijne verhalen over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »