Juni was de maand van…

Dag juni! Nu alweer voorbij? Blijkbaar had ik afgelopen maand niet zo’n duidelijk tijdsbesef, want het voelt nogal onwerkelijk dat juli morgen begint. Dus tijd voor een terugblikje en even gezellig reflecteren (want dat doe ik nu eenmaal graag). :-)

Juni was de maand van…

o Heel veel zomer!

Er is vast en zeker ook wel regen gevallen, maar van juni herinner ik me vooral de warme, zonnige dagen. Hoera! Ik word daar heel gelukkig van :-) Ik droeg ontelbaar vaak mijn (korte) tuinbroek, ik ging picknicken, deed mindfulness in het park, ik maakte eindelijk weer eens ijskoffie en ik ging zelfs een keer zwemmen! O, en ik wandelde natuurlijk honderdmiljoen rondjes. Ik houd van zomer.

o Fijne, rustige momentjes aan de waterkant

’s Ochtends loop ik altijd een rondje langs het kanaal bij mij in de buurt. En ondanks dat ‘kanaal’ veel minder mooi en rustgevend klinkt dan rivier of zee of meer, is het er toch altijd heel fijn. Er is een zandpad en weilandjes en een soort moerasjesgebied en er zijn lekker veel bomen. En nu het zomer is geniet ik extra, want dan neem ik vaak even pauze op een van de vele steigertjes/vissersplekjes. Lekker verscholen tussen het riet, genoeg plek voor mij en soms mijn schetsboek of een kopje koffie. Soms ga ik even mediteren. Of lees ik een boek. Of maak ik een tekeningetje. In ieder geval staar ik altijd een poosje voor me uit. Kijk ik hoe de golfjes golven. Naar de libelles. Hoe het riet heen en weer wiegt. Zwaluwen. Dat allemaal. Gewoon even daar zitten, stil worden en me verwonderen over hoe magisch mooi en bijzonder het leven is.

o Werken aan persoonlijke projecten in opdracht

Ik wist het even niet zo goed te verwoorden in een kopje, dus misschien klinkt het nu een beetje vaag. Hoe dan ook, de afgelopen maand werkte ik vooral in opdracht. En meestal vind ik dat vooral leuk voor de afwisseling, maar als ik het te veel doe, mis ik mijn persoonlijke creatieve uitlaatklep/vibe/iets. Maar dit keer voelde dat helemaal niet zo. Ik denk omdat het opdrachten zijn me niet alleen op illustratief vlak uitdagen, maar ook op persoonlijk vlak.

Zo mag ik bijvoorbeeld meewerken aan de website van een therapeut/coach/psycholoog. Ik bemoei me met de vormgeving, maar ik denk ook mee over de teksten (wat ik heel leuk blijk te vinden!) en bovendien mocht ik een plan maken en uitvoeren voor visuals bovenaan de website. Daar komen natuurlijk illustraties aan te pas, maar al het conceptuele denkwerk eromheen vind ik stiekem ook heel tof :-) En de brainstorm- en overlegsessies zijn beregezellig en inspirerend. Dus yes, fijne vibes en nieuwe skills :-)

En oké, nog één voorbeeldje van iets fijns waaraan ik werk: een videoclipje! Oee ik vertel er lekker later wel meer over, maar ik word er alvast heel gelukkig van (ook al is het nog in de opstartfase). En ook bij deze opdracht krijg ik veel vrijheid om het hele concept uit te denken en neer te zetten, hoera!

o Geïnspireerd worden door allemaal mooie mensen

Pfoe, ja! Vriendinnen en klanten en wat al niet meer. Zo bijzonder om te zien hoe iedereen zijn eigen verhaal heeft, en zo fijn als je dan een stukje met elkaar mee kunt lopen. Zodat je schitterende liedjes naar elkaar kunt sturen waar je bijna van moet huilen, en dat whatsapp overstroomt van allemaal mooie uitspraken, en dingen die je in een boek las dat je van een ander inspirerend mens hebt geleend, en hoe al die thema’s dan een beetje in elkaar over lijken te vloeien. Dat vind ik mooi.

o Merken hoe het leven continu verandert en kabbelt en stroomt, en daarvan genieten.

Jep, dat was ook juni. In de afgelopen maanden gebeurde er best veel. Iets met een kerk waarvan ik eventjes wat afstand nam en een intensieve mindfulnesscursus waar ik veel van leerde. Maar in juni was de mindfulness klaar, en daarmee ging die wervelwind van eyeopeners en persoonlijke inzichten over in een kabbelend beekje. Even wat rust om alles te laten bezinken en te integreren. Ook wel fijn. En ondertussen zie ik hoe er alweer heel subtiel nieuwe dingen op mijn pad komen, en blijft er genoeg te ontdekken.

En ik geniet ervan. En daarin heeft mindfulness wel een rol gespeeld, dat ik daar überhaupt zo van kan genieten. Minder moodswings, minder negatieve gedachtentreintjes en meer ‘we zien wel hoe het het gaat, maar nu ben ik hier, en dat is precies waar ik moet zijn.’ Aan de ene kant merk ik hoe alles in beweging is, en aan de andere kant is er een soort kalme basis, een rustpunt, waar ik op terug kan vallen, waardoor ik me niet meer zo snel gek laat maken. (Voel je vrij om dat rustpunt God te noemen. Of niet.) Nou ja, work in progress allemaal, en ik heb er nog niet helemaal de juiste woorden voor. Maar toch.

Nou, het is weer gelukt. Lekker zweverig eindigen. Ach, zo gaan die dingen (bij mij in elk geval). Nu ik het zo teruglees was juni eigenlijk een hele mooie maand. Heus niet allemaal smooth en moeiteloos en happy clappy, maar dat hoeft ook niet. En nu staat juli voor de deur en wie weet wat dat allemaal gaat brengen. Als ik alvast een suggestie mag doen: zomerse avonturen. En misschien ook wat nieuwe ninamaakt-dingen? Dat lijkt me wel wat :-)

Ik wens je een mooie nieuwe maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »