Juni was de maand van…

Hoi! Wowzies, het is zomaar ineens juli geworden. Maar hé, nog net op tijd voor een kleine terugblik, dacht ik zo. Want juni had weer genoeg grote en kleine fijne dingen :-) En oké, soms ook iets minder fijne dingen, want zo gaat dat nu eenmaal.

Juni was de maand van…

happy acorn juni

o Avontuurlijke weekenden

Op een of andere manier waren de meeste weekenden in juni bij mij nogal ondernemend. Zo begonnen we de maand met een zaterdag in Nijmegen, gewoon met z’n tweetjes. We besloten pas diezelfde ochtend om erheen te gaan (ookal was het plannetje al de hele week in mijn hoofd aan het rijpen), maar we scheurden naar Nijmegen en hadden daar een heerlijke middag. Het weekend erop hadden we familieweekend in Bergen op Zoom (zo kom je nog eens ergens) en daar hadden we een heuse fotoshoot! Ik zal niet mijn hele familie op het wereldwijde web laten zien, maar vooruit, een lief kiekje van Floris en mij moet kunnen :-) De fotograaf was Laurie Karine, en dat vond ik extra leuk, want ik volg Laurie al een hele tijd op instagram en facebook en ben stiekem een beetje fan van haar en haar mooie foto’s.

floris en nina laurie karine

En het was ook gewoon fijn om iedereen weer uitgebreid te zien en te spreken en tante te zijn. Floris en ik zijn de enigen van mijn familie die in het hoge noorden wonen, dus het komt niet zo heel vaak voor dat mijn nichtje en ik samen een tekening kunnen maken :-)

happy acorn

Een ander hoogtepuntje was het nieuwe koffietentje dat ik ontdekte in Groningen! Ik kan het ook niet helpen, ik word daar gewoon heel gelukkig van. Ik ging er per ongeluk twee keer in één week heen. De tweede keer was toen Floris een hele zaterdag weg moest en ik het leven ineens een beetje ingewikkeld vond en daarom even naar Groningen vluchtte. Een wafel met vers fruit, goede koffie, een lieve hond die zich liet aaien en een praatje met de eigenaresse maakte toen veel goed :-) Het heet Inspiratiecafé OSO en behalve al het bovenstaande is er vooral een hele fijne en rustige sfeer. Aanrader dus!

happy acorn ninamaakt groningen OSO inspiratiecafe

o Moodwaves

De keerzijde van al die weekenddrukte en sociale dingen was dat ik de dagen erna vaak een beetje moe en overprikkeld was. En dan ben ik nu eenmaal niet de gezelligste persoon op aarde, dus mijn humeur was nogal golfachtig. Soms een paar dagen blij en enthousiast, dan weer een paar dagen moe en sip. Zo gaat dat dan, niks aan te doen. En dan komen we meteen bij het volgende puntje :-)

o Extra lange ochtendwandelingen

Want om weer een beetje tot rust te komen, ging ik lekker vaak wandelen. Geen grootse wandelingen in spannende natuurgebieden (oké, eentje dan), maar gewoon rondjes in de wijk en aan de rand van Assen. ’s Ochtends doe ik normaal gesproken altijd een kort rondje, maar nu was ik vaak in de stemming voor de lange versie. Even fijn uitwaaien, langs de ezel en de paarden en het veulentje, dat deed me dan goed :-) En meestal scheen de zon heel hard, maar er was ook een week dat het wat minder heet en zonnig was, en toen genoot ik vooral van de harde wind in mijn haren.

ninamaakt happy acorn random things i like

o Een heleboel bestellingen

Deze maand was het iets rustiger qua projecten en opdrachten, ik denk omdat de zomerperiode weer in zicht is. Dan is iedereen toch een beetje de dingen aan het afronden, in plaats van allerlei nieuws aan het opstarten. En ik daardoor dus ook. Ik rondde twee geboortekaarten af, of eigenlijk eentje, want het tweede kindje laat nog even op zich wachten. :-) En er waren gelukkig heel veel bestellingen, zowel in de webshop als van winkels die mijn kaarten verkopen. Bovendien voegde ik weer een nieuwe kaart toe aan het assortiment, hoera! Hij kan ook als miniposter, en er staat een gedichtje op wat ik al heel lang geleden schreef. En toen zelfs ook op deze blog publiceerde! Dus misschien kende je ‘m al, maar ik vond ‘m nog steeds leuk, dus nu staat ‘ie eindelijk op een kaart.

happy acorn ninamaakt vandaag kaart

En ik schreef ook veel kaartjes in opdracht, voor de schrijf- en verstuurservice! Dan bestellen mensen een kaart, die ik vervolgens schrijf en naar de ontvanger op de post doe. Leuk vind ik dat altijd :-)

happy acorn ninamaakt

o Genieten van de gewone dingen

Ja, dat was misschien wel het beste van deze maand. Dat ik vaak nog het meest genoot van de gewone dingen. Of het nu een wandeling was, een zitplek in de trein, een fijne podcast of een kopje koffie. Juist omdat de drukte soms wat veel van het goede was, vond ik de gewone, niet zo bijzondere dingen extra fijn :-)

happy acorn ninamaakt random things i like

Ja, juni was heus een goede maand. Maar stiekem hoop ik voor juli op iets meer balans. Dat de dingen iets meer zullen kabbelen, in plaats van golven :-) En ook heel fijn: de vakantie is in zicht! Ik ben er nog niet heel wanhopig aan toe, maar ik heb er wel reuzeveel zin in. En stiekem hebben we komend weekend al een klein voorproefje, want dan gaan we lekker twee dagen uitwaaien aan het strand. Wat zijn jullie dromen en plannen voor deze nieuwe maand?

Hoe dan ook, maak er iets moois van! :-)

happy acorn ninamaakt bloempjes

12 reacties

  1. Fijn om je blogjes te lezen :-) We zijn nu wel nieuwsgierig naar Inspiratiecafé OSO geworden zeg! Binnenkort maar eens een keer binnen wandelen. Juli is voor mij een rustige maand maar wel veel leuke afspraken zoals een dagje Bremen, een afternoon tea buffet en aan het einde van de maand logeren in DH en veel leuke dates daar. Alvast een fijn uitwaaiweekend gewenst!

    • Hihi leuk dat jullie er inmiddels ook zijn geweest! (zag ik op insta denk ik ;-)) En klinkt alsof je veel fijne dingen hebt deze maand, leuk! Dankjewel, het was een heerlijk uitwaaiweekendje!

  2. Wat een mooie foto van jou en Floris! Echt mooi. Ik geniet altijd zo van jouw maandoverzicht, altijd fijn om terug te kijken en jij maakt ze zo mooi met tekeningen en foto’s. Op naar een fijne juli!

    • Hihi dankjewel! En wat leuk om te horen! En begrijpelijk, maar stiekem ook best jammer dat jij gestopt bent met bloggen, ik genoot ook altijd van jouw posts! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »