Juni was de maand van…

Als je op een kalendertje in mijn hoofd zou kijken, weet ik zeker dat daar met grote letters 6 juni stond. Of heel misschien 7, of vooruit, 8 of 9 zou ook nog kunnen. Maar volgens mijn agenda klopt dat dus niet. Het is al juli!

Ik snap er niks van, maar oké, we doen het er mee. Ik blikte op instagram al eventjes heel kort terug op juni, en hier doe ik dat lekker nog wat uitgebreider.

Juni was de maand van…

compilatie juni

o Work work work

Pfoe. Zo heb je het een paar maanden wat rustiger, en zo komen alle deadlines ineens tegelijk. Twee geboortekaartjes, twee trouwkaarten, twee marktjes, een nieuwe website met webshop, nieuwe kaarten, nieuwe visitekaartjes, lieve mensen die kalenders en gepersonaliseerde posters bestellen, verkooppunten die nieuwe voorraad willen, et cetera. Allemaal superduperleuk, maar eerlijk is eerlijk: dat was best een beetje veel.

Onbeperkte energie staat nog steeds bovenaan mijn verlanglijstje, maar voor nu moest ik het doen met af en toe een ochtendje rust, een peptalk van floris, of even alle drukte ontvluchten en gewoon iets leuks gaan doen. Mocht iemand nog tips hebben om een overstromend hoofd te kalmeren, dan hoor ik het graag.

happy acorn juni werkkamer

o Warm weer en mijn favo korte broek

Dat warme weer was volgens mij vooral in het begin van juni, maar aangezien mijn innerlijke kalender daar is blijven steken, kan ik daar toch best nog wat over vertellen? Want oh, die zomerse temperaturen, die vond ik echt geen straf. Oké, die klamme nachten hoeven er niet per se bij, maar elke keer als ik mijn lievelingskortebroek kon dragen, genoot ik daar met volle teugen van. Al was het alleen maar omdat die gewoon heel lekker zit :-)

Trouwens, die foto hieronder ging oorspronkelijk natuurlijk niet om de broek, maar om het pakket wat ik had gewonnen op de blog van Sanne!

happy acorn korte broek

o De komst van een babyneefje

Joehoe, een paar dagen geleden kwam mijn kleine neefje op de wereld! Elke keer als ik een foto’tje op de app krijg smelt ik even. :-) En ook heel leuk, ik mocht het geboortekaartje maken. Het werd een vrolijk en kleurrijk kaartje met lekker veel dieren, die een feestje vieren omdat baby Spencer geboren is.

happy acorn ninamaakt geboortekaartje

o Luisterboeken en podcasts

Een paar maanden geleden had ik al eens wat luisterboeken geluisterd, maar in juni deden de podcasts en luisterboeken definitief hun intrede. Tijdens het photoshoppen, kaartjes in enveloppen schuiven en postzegels plakken bleek dat namelijk de beste uitvinding ooit te zijn. In een paar dagen luisterde ik zowel PAAZ als UP, de twee boeken van Myrthe van der Meer over haar opname op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Heel indrukwekkend!

Daarnaast ontdekte ik de podcasts van The Liturgists. Twee mannen – Michael Gungor en Science Mike – die elke keer een thema bekijken door de lenzen van kunst, geloof en wetenschap. Ik zit regelmatig hardop te lachen, maar behalve grappig is het vooral heel inspirerend. ik merk dat het me erg aan het denken zet, alsof er steeds weer nieuwe luikjes en deurtjes in mijn hoofd opengaan. En dat is awesome :-)

happy acorn office ninamaakt

Een nieuwe website

Jaa, afgelopen maand kwam ook de nieuwe site van ninamaakt online! Na een half jaar sleutelen en twijfelen en knopen doorhakken was het eindelijk zo ver. En dat was hard nodig ook! Hoewel de vorige site er mooi uit zag, klopte niet alle informatie en kostte het heel veel moeite om aanpassingen te maken. Dat is bij mijn nieuwe site een stuk eenvoudiger, en er past nu gewoon veel meer informatie op.

En ook niet onbelangrijk: een eigen webshop! Want niet iedereen vond het handig om via Etsy te bestellen en daar een account aan te moeten maken. Hoewel mijn Etsy-shopje nog steeds in de lucht is, ben ik heel blij dat mensen nu ook gewoon rechtstreeks via mij site kunnen bestellen.

happy acorn nieuwe website ninamaakt

o Kleine zomaar-tekeningetjes

Op twaalf juni maakte ik de laatste tekening voor mijn dertigdagenprojectje, en dat was fijn. Het was fijn geweest om elke dag een grote tekening te maken, maar het was ook fijn dat het toen afgelopen was, want dertig dagen was gewoon genoeg.

 

ninamaakt sid en liv plantjes

 

De dagen en weken daarna tekende ik alleen als ik daar écht zin in had, en meestal waren dat kleine pretentieloze friemeltjes in mijn schetsboek, gewoon in zwart wit. Bijvoorbeeld op die dag dat ik vijf uur in de trein zat en de rest van de tijd in koffietentjes in Nijmegen spendeerde. Dat bleek de perfecte dag om mijn minischetsboekje te vullen. Of die middag dat ik aan een trouwkaart werkte maar er voor de afwisseling een kopje koffie op mijn scherm verscheen. Dat waren fijne momenten :-)

ninamaakt koffietje

Zo, oké, ik geloof dat ik nu mentaal al iets meer klaar voor juli ben. Ik hoop dat juli me iets meer ruimte in mijn hoofd en in mijn agenda geeft, en dat ik alvast een beetje in de vakantiestemming mag komen :-)

8 reacties

  1. Wat een mooi kaartje is het geworden! Zo kleurrijk :) En gefeliciteerd met Spencer, natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat al die opdrachten een beetje veel zijn en dat ook best dubbel is, want je bent natuurlijk ook gewoon superblij dat je zoveel kunt doen, toch? :)

    • Dankjewel! Ja, inderdaad best dubbel, want het is ook allemaal heel leuk! Maar ik denk dat ik gewoon nog wat beter moet leren inschatten hoeveel opdrachten ik tegelijk aan kan nemen, en wanneer ik ‘nee’ moet zeggen of eerst mijn planning moet aanpassen ;-) Ach, al doende leert men :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »