Kneuterige koffie van de bovenste plank

happy acorn koffie

Kunst En Eerlijke Koffie, afgekort KEEK. Daar was ik vorige week. (Nee, dit wordt geen gedicht.) Voor iemand die niet in Utrecht woont, was ik al best wel vaak bij KEEK geweest, maar ik had ‘m nog nooit getest. Maar afgelopen zaterdagochtend zat alles mee en was het zover. Vriendinnetje Mayke meldde zich vrijwillig als testassistent, dus de ochtend kon sowieso al niet meer stuk :). Behalve kletsen en prutsen met mijn telefoon – die als camera diende maar na vier foto’s zei dat de batterij leeg was -, hebben we natuurlijk ook even ons serieuze hoofd opgezet en eikeltjes verdeeld. Kijk maar.

Naam: Kunst En Eerlijke Koffie
Adres: Twijnstraat 23, Utrecht
Bestaat sinds: 2008
Website: www.kunsteneerlijkekoffie.nl (dat is ook de bron van het plaatje hierboven, bij gebrek aan telefoonbatterij)

happy acorn koffie

Koffie

Een van de vrolijke medewerksters kwam onze cappuccino brengen en dat was reuzefijn, want die was heel lekker :) (oh en trouwens, ze gaf ook nog een complimentje over mijn zelfgemaakte wolkjesketting, woei!) Maar goed, de koffie was dus gewoon goed. En eerlijk natuurlijk, en dat vind ik ook altijd wel een applausje waard. Ook leuk dat we er een glaasje water bij kregen, dat kom ik niet zo heel vaak tegen (maar vind ik wel heel fijn!). Mayke en ik kwamen tot de conclusie dat deze koffie vier van de vijf eikeltjes verdient! Stiekem hebben we trouwens ook nog de thee getest, oh oh oh, die moet je ook nemen als je er heen gaat.

happy acorn koffie

Sfeer

Tja, de sfeer bij KEEK vind ik gewoon ontzettend leuk! Het is een beetje raar om te zeggen dat iets ‘nina’ is, maar ik denk dat dat het wel is. Als ik een koffietentje in zou richten, zou het er best zo uit kunnen zien :) Oh ja, want misschien vroeg je je al af waarom het kunst en eerlijke koffie is. Nou, elke zes weken exposeren ze dus werk van lokale kunstenaars. En misschien ook wel van niet-lokale kunstenaars. Zo hangt er altijd iets moois, vrolijks of bijzonders aan de muur en hebben die arme, maar oh-zo-goed-bezige kunstenaars ook eens een podium voor hun werk. Inclusief prijskaartje, zodat koffiedrinkers het werk direct kunnen kopen. De laatste tijd kom ik dit concept wel vaker tegen bij koffietentjes (bijv. bij Dwaze Zaken en De Buurman), maar dat maakt het niet minder tof!

Oké, dat dus over de kunst. Verder is de inrichting van het café kleurig en een tikkeltje kneuterig (en daar houd ik van). Bloemetjes in limonadeflesjes, stoelen met gekleurde kussentjes, een theedoos die geen theedoos is, maar eigenlijk gewoon een plankje met potjes verse thee erop (zie de fantastisch gelukte tekening hieronder of deze foto). En de gevel is felgroen, hoe grappig :) Oh, ik vergeet bijna eikels uit te delen. Nou hier komt ‘ie: vijf eikels. Ja, heus!

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Locatie

KEEK is gevestigd in het centrum van Utrecht. Wel jammer dat het met ov een beetje ingewikkeld bereikbaar is, of misschien kan het wel, maar mislukt het bij mij gewoon altijd. Vanaf het station is het ongeveer twintig minuten lopen. Ik zeg vier vrolijke eikeltjes.

happy acorn koffie

Prijs

De cappuccino kost € 2,20. Vergelijk het met de eerdere tests en je ziet dat dat goedkoop is. Dus vier eikels.

Conclusie

Een korte conclusie voor vandaag: KEEK is leuk. En lekker. En ze verdienen meer dan vier eikeltjes. Dus ga erheen als je in Utrecht bent! :)

happy acornhappy acornhappy acornhappy acornhappy acorn

happy acorn koffie

Wil je de eerdere koffietentjestests lezen? Hier moet je zijn.

PS Ja, stomme telefoon die zei dat de batterij op was, waardoor ik geen foto’s meer kon maken. Nou ja, dan maar tekeningen.
PSPS Ik heb nu tien koffietentjes getest! Tijd voor een ranking :) Komt (hopelijk) volgende week! 

8 reacties

  1. Ik ken het niet maar wil nu heel graag daar koffie drinken!
    Oh en je wolkenketting is ook echt té cute, heb ‘m helemaal gemist maar ik heb nu helemaal zin om te knutselen :D

  2. Pingback: Theepotjes – inkt, papier – april 2014 | ninamaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »