Koffie in de yoghurtschuur

happy acorn koffie utrecht

Afgelopen maandag was ik in Utrecht. En als je in Utrecht bent, dan zit er maar één ding op: een koffietentje testen! Bovendien zou ik er met een vriendinnetje bijkletsen, en laat bijkletsen en koffietentjes testen nu precies een goede combinatie zijn. Dus ik plaatste van tevoren op Instagram een oproepje voor tips voor een leuk plekje. Aline noemde o.a. de Bakkerswinkel, en dat vond ik een hele goede tip, want daar was ik al eens geweest en dat was toen verrukkelijk, dus daar gingen we heen. Maar goed, als je me wat langer volgt weet je dat ik die al eens getest heb, dus dat hoefde nu niet meer. Na wat geslenter door de leukste winkeltjes in Utrecht, waren we wel weer toe aan iets warms en knussigs, dus ach, waarom één keer koffie drinken als je ook twee keer kunt koffie drinken? Bovendien gluurde ik even op mijn telefoon en zag ik dat Annemetje de Yoghurt Barn aanraadde, en de Yoghurt Barn itself had gereageerd dat ze dat ook een goed idee vonden. Instagram-marketing blijkt te werken, want nu móesten we er wel heen.

Naam: Yoghurt Barn
Adres: Vinkenburgstraat 15, Utrecht
Bestaat sinds: 2012
Website: www.yoghurtbarn.nl

happy acorn koffie utrecht

Koffie

Je weet misschien al dat ik niet zo’n held ben in keuzes maken. Maar gelukkig ben ik niet de enige, want Roos – dat vriendinnetje waarmee ik was – heeft dat ook. En ik moet eerlijk zijn: de Yoghurt Barn en mensen die niet van kiezen houden is geen handige combinatie. Allereerst was daar het dilemma: nemen we koffie of yoghurt? Want hee, ik wilde een koffietentje testen, dus die cappuccino moest eigenlijk wel. Maar hallo, je bent in een Yoghurt Barn en bestelt dan geen yoghurt? Dat zou ook gek zijn. Na twintig minuten (waarvan we er tien hadden besteed aan het zoeken van een menukaart) waren we eruit: we namen allebei koffie en we zouden een bakje yoghurt delen. Maar dat laatste was makkelijker gezegd dan gedaan: een klein, normaal of groot bakje? Volle, magere, blended of hangop-yoghurt? Eén van de zoveel winterspecials of stelden we ons eigen yoghurtje samen, met keuze uit honderdmiljoen toppings, sausjes en andere gekkigheid. Tien minuten later had Roos een klein bakje volle yoghurt met stroopwafelstukjes en honing weten te bestellen. Go Roos :)

happy acorn koffie utrecht

Maar eigenijk wilde ik dus vertellen hoe dat alles smaakte. Nou, goed! De yoghurt was fris, maar niet zuur, want er zaten dus duizend lekkere dingies door. Ik denk zelfs dat ‘ie zonder die dingies niet zuur was. Een beetje zoals een mcflurry, maar dan gezonder :) En niet minder belangrijk: de koffie! Die was eigenlijk gewoon superlekker. Romig, lekker dik melkschuim, mooi figuurtje erop, en gewoon zoals je wilt dat cappuccino is. Wat mij betreft krijgt de koffie (en de kwaliteit in het algemeen) vier en een half eikeltje!

happy acorn koffie utrecht

Sfeer

Eerlijk is eerlijk: de sfeer van een zaakje vind ik net zo belangrijk als de kwaliteit van de koffie. Maar ook dat zat hier eigenlijk wel snor. De Yoghurt Barn heeft veel aandacht besteed aan de inrichting, en het voelt allemaal een beetje ambachtelijk en knus en back-to-nature, maar dan wel op een vrolijke, toegankelijke manier. Veel hout in het interieur, en bijvoorbeeld ook overal krijtbordjes met weetjes of nuttige info erop geschreven. Her en der een plantje, en een bank langs de muur om het knus te maken. Ik hou er wel van. Dus ik zeg: vier eikels.

happy acorn koffie utrecht

happy acorn koffie utrecht

happy acorn koffie utrecht

Locatie

Zoals ik al zei zit dit yoghurt-/koffietentje in Utrecht. In een zijstraatje van het Neude, en daarmee ook een zijstraatje van de Oudegracht. Het is circa tien minuutjes lopen vanaf het station, en als je toevallig ook gaat winkelen hoef je er niet voor om te lopen. Een hartstikke fijne locatie dus, waar ik eigenlijk niks op aan te merken heb. Vier en half eikeltje.

happy acorn koffie utrecht

Prijs

Voor een kleine cappuccino – die als je het mij vraagt niet echt klein was, tenzij je in Starbucksproporties denkt – betaalde ik € 2,50. Dat lijkt me een prima prijs. Niet duur, ook niet spotgoedkoop. Dus daarvoor deel ik drie en een half eikeltje uit.

happy acorn koffie utrecht

Conclusie

Ik zou graag nog eens terugkomen bij de Yoghurt Barn, of het nu voor een bakje gekke yoghurt is of voor een fijne kop koffie. Er is ook wifi, dus je kunt er zelfs met je laptop gaan zitten en je nuttig maken. Ik zit heel hard te bedenken of ik nog iets negatiefs kan vinden, maar eigenlijk niet. Of nou ja, toch één minpuntje: het is best wel overwhelming als je er voor het eerst komt. Je moet aan de bar bestellen, waardoor je niet eerst even rustig kunt kijken wat alle mogelijkheden zijn, tenzij je na tien minuten drentelen toevallig een stapeltje menukaartjes in een hoekje hebt zien liggen. Als je alleen voor de koffie komt heb je daar allemaal geen last van, maar dat kiezen van een bakje yoghurt is best ingewikkeld. En als je dan ook nog op de prijs wilt letten, gaat het je helemaal duizelen, omdat er yoghurt, toppings en andere fratsen in verschillende prijsklassen en hoeveelheden zijn. Maar vooruit. Als je dan eenmaal je yoghurt en koffie in handen hebt, en op een bankje of stoel bent neergeploft, heb je niks meer te klagen. Kijk maar naar de eindscore:

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorneikeltjekleinachtste

happy acorn koffie utrecht

PS Knetters, dit was alweer het 26e tentje dat ik testte! Hier vind je de vorige testverslagen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »