Koffie en kroketten van Oma Bob

happy acorn koffie flinders groningen koffietentjestest

Het is weer tijd voor een gloednieuwe koffietentjestest! Of hoewel, gloednieuw… misschien komen een aantal dingen in deze post je bekend voor. Een paar maanden terug testte ik namelijk al Flinders Café in Groningen, in het Noorderplantsoen (voor de niet-Groningers hier: het Noorderplantsoen is het chillste park van Groningen). Maar omdat één Flinders in deze stad niet genoeg bleek te zijn, is er afgelopen zomer nog een vestiging geopend. Ik was erg benieuwd of dit tweede café net zo gezellig zou zijn als die in het park, dus dat leek me een mooi uitgangspunt voor de koffietentjestest van deze week.

Naam: Flinders Café Groningen Schuitendiep
Adres: Schuitendiep 54, Groningen
Bestaat sinds: zomer 2014
Website: www.flinderscafe.nl/schuitendiep

Koffie

Qua koffie is er genoeg keus bij Flinders. Normaal gesproken test ik altijd de cappuccino, maar omdat we die in het tentje in het Noorderplantsoen al hadden geprobeerd, vond ik dat ik nu wel een keer wat anders mocht. Zoals latte macchiato! Die smaakte hartstikke goed, en ik heb er eigenlijk weinig op aan te merken. Hij zat in een lekker groot glas, en daar hou ik van. O, als ik mijn kritische petje op zet, heb ik toch nog een puntje: de laagjes waren niet zo mooi. Of nou ja, onderaan hoor je gewoon zo’n wit laagje melk te zien, maar die was hier een beetje klein en zielig.

happy acorn koffie koffietentjestest flinders groningen

Floris was trouwens ook mee, hij testte de chai latte. Dat was handig, want in de andere Flinders had ik de chai latte gedronken. En hier smaakte het dus echt heel anders! (Ik mocht een slokje proeven, dus ik weet het echt zeker.) Hij was veel zoeter en sterker van smaak dan die in het Noorderplantsoen. Alsof ze een beetje waren uitgeschoten met de honing ofzo. Maar ach, lekker was het wel :) Dus voor de koffie deel ik drie en een half eikeltje uit. (Ik wilde er eigenlijk vier geven, maar ik bedacht me ineens dat ik bij het andere filiaal een Tiny Tony bij de chai latte kreeg, en hier niet…) Mocht je trouwens honger hebben als je daar bent: geen nood! Probeer vooral de kroketten van Oma Bob – heus, zo heten ze – of de garnalenkroketjes. Nomnomnom.

happy acorn koffie flinders groningen koffietentjestest

Sfeer

De sfeer is zo fijn hier! Net als de andere vestiging is het café ingericht met mooie designmeubels, veel hout en lichte kleuren. Ik vind het leuk dat het dezelfde sfeer uitademt (rustig, gezellig, ruim, veel licht), maar dat ze niet precies dezelfde stoelen en hetzelfde servies hebben. En de lampen! O, de lampen boven de bar zijn zo mooi. En er zijn lekker grote ramen, waardoor je fijn naar buiten kunt kijken. En waardoor de zon heel hard naar binnen schijnt, hoera! Hoewel het café in het Noorderplantsoen trouwens ook niet minuscuul is, is deze wel echt een stuk groter. Er is zelfs een chillhoekje met een bank :) Ik zeg vier een half eikeltje.

happy acorn koffie koffietentjestest flinders groningen happy acorn koffie koffietentjestest flinders groningen

Locatie

De locatie van dit koffietentje is prima, maar het is niet per se de meest denderende plek in Groningen. Het is wel leuk dat het aan de gracht zit, en het is bovendien in het centrum, maar dan heb je het ook wel ongeveer. Vanaf het station is het ongeveer een kwartier lopen, en vanaf de Grote Markt zo’n vijf minuten. De vestiging in het Noorderplantsoen is ook niet supercentraal, maar daarbij is het juist zo leuk dat ‘ie midden in het park zit. Wat dat betreft is deze locatie iets minder uniek. Trouwens, mocht je Groningen sowieso te ver vinden, ga dan gewoon naar Amsterdam of Hilversum, want die steden hebben ook een Flinders Café! Doe maar drie en een half eikeltje.

happy acorn koffie koffietentjestest flinders groningen

Prijs

De koffietentjes van Flinders zijn vrij gemiddeld qua prijs: de cappuccino kost € 2,50, de latte macchiato € 2,70 en de chai latte € 2,80. Niet spotgoedkoop, maar duur kan ik het niet noemen. Dus daarom drie een half eikeltje.

happy acorn koffie flinders groningen koffietentjestest

Conclusie

Ik vind Flinders echt zo’n tentje voor iedereen. Niet alleen hipsters óf designlovers óf moeders met gestippelde jurkjes en bloemenslingers op hun fietsstuur vinden dit leuk, maar ook je opa en oma, een langslopende zakenman en giegelende bijkletshockeymeisjesvriendinnetjes kunnen hier terecht voor een kopje koffie. Verder vind ik het tof dat ze vooral met biologische producten werken en dat er veel aandacht is besteed aan het interieur. Wat mij betreft is dit niet een koffietentje waar je per se geweest moet zijn, maar als je toch in de buurt bent, is het zeker de moeite waard. Daarom de eindscore:

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn eikeltje

Ha, precies dezelfde score als de Flinders in het park! Maar op de losse onderdelen niet, dus ze zijn toch niet helemaal hetzelfde. :)

happy acorn koffie flinders groningen koffietentjestest

PS Knetters, dit was het 29e tentje dat ik testte. De eerdere testrapporten (haha, dat klinkt lekker serieus) vind je hier.
PSPS Alle meubels bij Flinders zijn ook te koop! Niet in het café zelf, maar in hun webwinkel of in de Flinders Woonwinkel in Zaandam. Ik word blij van woonwinkels :)
PSPSPS Kijk, de kroketten van Oma Bob kreeg je op een heel lang broodje! Dat vond ik grappig, want dan heb je een bootje kroket :)

happy acorn koffie flinders groningen koffietentjestest

4 reacties

  1. Oeh, dat bootje kroket ziet er heel eetbaar uit :) En schuitendiep *denkt heel hard na*, dat is achter Martini toch? Wel leuk, eens iets anders dan de Oude kijk in ’t Jatstraat, haha! Ik heb trouwens voor het eerst Holt gespot vandaag (ik moet er echt al minstens 20x langs zijn gefietst), zag er erg leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »