Koffie in het theater

happy acorn groningen koffie cappuccino

Het is weer de hoogste tijd voor een koffietentjestest! Een dagje later dan normaal zelfs, maar zo lopen de dingen soms. Om het goed te maken testten we niet alleen een cappuccino maar maakten we er meteen een high coffee van. Klinkt veelbelovend toch? Dat vonden wij dus ook :) Met een actie op Dagpas (een soort Groupon, maar dan speciaal voor Groningen en Friesland) regelden we een high coffee-arrangement bij World of Barista in Groningen. Ben je nieuwsgierig of het beviel? Lees maar mee :)

Naam: World of Barista
Adres: Grote Markt 35, Groningen
Bestaat sinds: september 2014
Website: www.worldofbarista.nl

happy acorn high coffee groningen

Koffie

Het koffietentje waar ik was heet World of Barista, maar eigenlijk is de espresso bar – zoals ze het zelf noemen – maar een klein stukje van het bedrijf. WoB verzorgt ook workshops voor baristi en andere koffieliefhebbers, en ze organiseerden afgelopen jaar zelfs de Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen. Ik wist niet eens dat er zoiets bestond, maar jawel dus. Eigenlijk bestaat WoB al sinds 2012 en is het café pas later opgericht. Dus ik dacht: de koffie móet hier wel goed zijn.

En ja hoor, dat was ‘ie ook. Ik vond ‘m stiekem wel een beetje sterk, maar niet op een vieze manier, dus dan geeft het niet. En dat was denk ik een kwestie van smaak, want floris vond ‘m precies goed. Omdat het een high coffee was bleef het niet bij één kopje en testte ik ook de latte macchiato. En nomnomnom die was dus echt verrukkelijk! Ik mocht ook een glas prosecco, maar ik was zo blij met mijn latte macchiato dat ik daar niet meer aan toe kwam.

Maar vooruit, bij die high coffee hoorde natuurlijk allerlei lekkers. Een brownietje, een croissant, paninibroodjes, een bonbon, en zo nog wat van die dingen. Dat was allemaal best lekker, maar het kon bij lange na niet tippen aan de koffie. Stiekem viel het mij zelfs een beetje tegen, ik miste de liefde. Ha, is dat niet mooi gesproken? Want die koffie zat vol liefde, daar kon je niet omheen. Maar die hapjes leken met iets minder passie en overtuiging gemaakt (of ingekocht, dat weet ik niet zeker maar het zou me niet verbazen). Dus ja, dat was jammer.

Maar hé, ik zou eikeltjes uitdelen, want dat hoort bij de koffietentjestest. En omdat ik met mezelf heb afgesproken te beoordelen op de koffie, geef ik voor dit onderdeel vier en een half eikeltje. Nee, dat is niet mis!

happy acorn high coffee groningen

Sfeer

Over de sfeer ben ik niet laaiend enthousiast. Een aantal dingen vond ik heel tof en mooi, zoals de lampen (wil iemand ze even in mijn huis komen hangen?), en de typografie (maar ik weet niet zeker of World of Barista dat heeft bedacht, of het theater waarin dit café gevestigd is). De zakken koffiebonen zijn leuk gebruikt als decoratie, maar daar blijft het dan ook wel een beetje bij. De tafeltjes zweven een beetje in de ruimte, en het voelt daardoor niet echt huiselijk. Al met al zeg ik drie eikeltjes.

happy acorn high coffee groningen

happy acorn high coffee groningen

Locatie

Zoals ik al even noemde zit WoB gevestigd in een theater. Grand Theatre om precies te zijn. En dat kun je dan weer vinden aan de Grote Markt in Groningen. Ik vind theaters leuk (ookal ben ik in deze nog niet verder gekomen dan het café), dus dat is wel een pluspunt. En de Grote Markt is ook leuk, al was het alleen maar omdat de Søstrene Grenes daar zit. En voor wie dat geen goed argument vindt: de Grote Markt is supercentraal, dus dat is ook niet verkeerd. Dus dan komen we vanzelf uit bij vier eikeltjes.

happy acorn high coffee groningen

Prijs

Oké, dit is een lastig puntje. Ik heb namelijk niet gekeken hoe duur de koffie is. Ik weet het, dat is best essentieel, want als ik vijf euro zou moeten betalen voor een cappuccino, zou ik ergens anders heen gaan. Maar we hadden zo’n arrangement en er lag geen menukaart op ons tafeltje. (Dat vond ik sowieso stom, want op sommige andere tafeltjes lag er wel een, maar wij hadden er geen. Terwijl ik het juist zo leuk vind om de kaart door te bladeren.) Maar stiekem was ik ook te lui om uit mijn bankhoekje te kruipen en we hadden ‘m bovendien niet nodig, dus ja.

Wat ik wel kan vertellen is dat de high coffee normaal gesproken twintig euro per persoon kost. Eerlijk is eerlijk: dat vond ik het niet waard (i.v.m. die liefdeloze hapjes), dus ik ben blij dat we door de actie van Dagpas maar de helft hoefden te betalen. Echt goed kan ik de prijs dus niet beoordelen, maar laten we het daarom houden op drie eikeltjes.

happy acorn high coffee groningen

Conclusie

Ik ben blij dat mijn conclusie automatisch bepaald wordt door het gemiddelde van de eikeltjes, want zonder die losse scores vind ik het moeilijk een conclusie te bedenken. Enerzijds is er de fantastische koffie, anderzijds zit ik een beetje met die niet-zo-fantastische hapjes in mijn maag (hehe). En dan nog de sfeer, die echt niet verschrikkelijk is, maar waar ik ook geen vreugdedansjes van ga doen. Nou ja, je ziet het dus ook wel in de eindscore: het is echt geen straf om hier te zijn, maar als je nina heet kun je beter doorlopen naar iets sfeer- en liefdevollers.

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn

happy acorn high coffee groningen

PS Al mijn andere koffietentjesverslagen vind je hier!

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »