Koffie in Kopenhagen

Ik doe lekker mee met de Kopenhagenbloghype, want vandaag hebben we een koffietentjestest van een koffietentje in Kopenhagen! (Of ben ik de enige die ineens overal posts over Kopenhagen tegenkomt?) “Maar maar maar,” denk je nu misschien, “ben je dan in Kopenhagen geweest, Nina?”. Was het maar waar. Het staat wel op m’n verlanglijstje hoor, maar citytrips maken is helaas niet mijn dagelijkse bezigheid. Maar misschien had je het meegekregen, Karlijn van de blog Wonderlicht is wél in Kopenhagen geweest! En zij was zo lief om daar een koffietentje te testen. En ze was ook nog zo lief om er vervolgens een blog over te schrijven, voor op mijn blog! Inclusief eikeltjesscore en de hele reutemeteut. Dus hier komt ie.

happy acorn koffie

Zoals jullie weten is Nina gek op koffietentjes en schrijft ze er hele leuke blogposts over. Sinds ik Nina’s blog ontdek heb, ben ik fan van haar en toen ze me iets wilde vragen was ik dan ook heel benieuwd. Zelf vond ze het een ‘brutale’ vraag, ik vond het een héle leuke vraag! Of ik een koffietentje wilde testen voor haar blog in Kopenhagen? Natuurlijk wil ik dat. Zonder koffie is mijn dag niet compleet en mijn cafeïneniveau bepaalt voor een groot deel mijn stemming ;)

Op mijn tweede dag in Kopenhagen kwam ik dit koffietentje tegen en wat was het leuk! Normaal gesproken houd ik van strak en modern, maar bij cafeetjes kan ik het ook fijn vinden als het lekker ouderwets is. En dat is precies waar je bij Kaffehuset in terecht komt.

En oja, weet je wat ik zo leuk vond? Dat er bij de bar op de muur kaarten hangen van bezoekers die het zo leuk vonden dat ze een kaartje stuurden. Dat is toch tof?!

Naam: Kaffehuset
Adres: Nørrebrogade 44, 2200 Kopenhagen
Bestaat sinds: oktober 2012
Website: https://www.facebook.com/kaffehuset44?filter=2

happy acorn koffie

Koffie

Bij de bar bestel je je koffie en als je liever thee wilt, mag je op de balie zelf de smaak uit kiezen. Ook staat er een vitrine met heerlijke taarten en kanelbullar en vooral die laatste is erg aan te raden. Ik nam een cappuccino, en die was lékker! Een schuimlaag waar mijn lepeltje op bleef liggen (dat is goed toch?) en hij was niet te sterk, maar ook niet te slap. Precies goed dus :) Vijf eikeltjes.

happy acorn koffie

Sfeer

Het is er best donker en er zijn verschillende hoekjes waar je komt door een paar treden op of juist af te gaan. Er staan van die lekkere plofstoelen, een boekenkast met boeken (je kunt je boeken ook ruilen) en er hangen oude schilderijen en behang met gouden krullen. Vier eikeltjes

happy acorn koffie

Locatie

Kaffehuset kun je vinden in de wijk Nørrebro. Dat is niet in het centrum van de stad, maar over de brug in een gedeelte van de stad dat steeds populairder wordt. In de straat van Kaffehuset zitten geen leuke kleine winkeltjes en dat is erg jammer. De meeste mensen lopen er denk ik snel voorbij, zonder te beseffen dat er zo’n leuk tentje zit. Ook zit er op de hoek van de straat een Joe and the Juice, een soort Starbucks en heel populair. Erg jammer, want ja sorry hoor, maar vijf eikeltjes voor de koffie zegt genoeg toch?! Twee eikeltjes.

Prijs

Mijn cappuccino kostte 30 kronen. Omgerekend is dat 4 euro, best duur dus. Alleen moet je hierbij niet vergeten dat alles in Denemarken duur is en de gemiddelde prijs voor koffie en thee tussen de 3,50 en 4,50 euro ligt. Je krijgt een grote mok helemaal vol (ik denk zo’n anderhalf kopje), maar goed, vergeleken met Nederland blijft het duur (na een paar dagen keek ik er niet meer van op, de goedkoopste koffie die ik heb gehad was € 3,70). Drie eikeltjes.

happy acorn koffie

Conclusie

Ben je in de buurt, ga dan zeker Kaffehuset binnen. Maar kom je niet in de wijk Nørrebro, dan vind ik het niet erg als je ergens anders koffie drinkt. Vind je dat niet lief van me? Nee, maar even serieus, het is écht lekkere koffie, de sfeer is fijn, het personeel superaardig en nou ja, het was gewoon fijn om er even uit te rusten.

happy acornhappy acornhappy acorneikeltjekleinhalf

 

PS Meer koffie? Hier vind je de andere koffietentjestests, en hier moet je zijn voor de Grote Koffietentjestest Top 11 (:

5 reacties

  1. Oeh, wat ontzettend leuk, zo’n samenwerking! Wat een leuk idee om die kaarten op te hangen :) Klinkt als een leuk tentje (goede koffie in ieder geval), al ben ik helaas niet echt in de buurt de komende tijd :(

  2. Wat leuk dat jullie dit samen zo hebben gedaan! Klinkt als een gezellig koffietentje, maar wat duur zeg! Zoals ik ook al tegen Karlijn had gezegd staat Kopenhagen inmiddels hoog op mijn lijstje maar wat een prijzen zeg, daar moet ik wel even wat langer voor sparen!

  3. Haha, heel leuk om dit te lezen Nina! Zo grappig om mijn eigen tekst terug te zien :) Ik was dus helemaal vergeten een foto van de koffie te maken, maar goed ik ben ook geen echte koffie tentjes tester zoals jij! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »