Koffie met een goed gevoel

happy acorn feel good koffie

Sjonge, de bomen wiebelen helemaal heen en weer, zo hard waait het. Maar dat was eigenlijk niet wat ik wilde zeggen. Want… het is vrijdag! En vrijdag betekent koffietentjesdag. Afgelopen woensdag testte ik een gloednieuw Gronings koffietentje, samen met die leuke Laura. Nu is koffie drinken en bijkletsen met Laura sowieso fijn, maar dit koffiezaakje was ook zeker niet vervelend. Kijk maar mee :)

Naam: Feel Good
Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 29, Groningen
Bestaat sinds: september 2014
Website: www.feelgoodgroningen.nl

happy acorn koffie feel good

Koffie

Het voordeel van koffietentjes testen is dat ik niet eerst een half uur op de kaart hoef te staren en duizend keer van keuze moet veranderen voor iemand de bestelling komt opnemen. Daar ben ik namelijk best wel goed in. Maar nu hoeft dat dus niet. Zonder een blik op de kaart te werpen – of hooguit even voor de vormgeving -, roep ik al ‘cappuccino’! Dus dat deed ik woensdag ook. En ja hoor, hij was lekker. Qua smaak heb ik er eigenlijk niks op aan te merken, het was gewoon zoals cappuccino hoort te zijn. Één best wel groot minpunt: hij was niet zo heet. Nu eis ik heus geen kokendhete koffie waar ik na de eerste slok mijn tong heb verbrand en vervolgens niks meer proef van de rest, maar een beetje lauwig lijkt me ook niet optimaal. Dus daarom geen dendere, maar nog steeds een prima score: drie eikeltjes. De gemberthee (die gelukkig wel heet was) was trouwens ook superlekker. Zo lekker dat ik thuis meteen een remake maakte.

happy acorn feel good gemberthee

feel good happy acorn cappuccino koffie

Sfeer

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: vier en een halve eikel! Want knetters, het was gewoon écht gezellig! Er hing een fijn sfeertje, een beetje alsof je in een grote huiskamer zat. Ik was er al vaak langs gelopen, maar ik had niet verwacht dat het zo sfeervol zou zijn. Er zijn verschillende soorten zitplekjes: een klein bistrotafeltje, wat grotere houten tafels, een lange bank tegen de muur, een hoekje met een chille bank, je kunt aan de bar zitten, of op een krukje aan de vensterbanktafel. Niet zo makkelijk voor iemand die slecht is in keuzes maken, maar het draagt wel bij aan de huiskamersfeer. En wat Laura en ik grappig vonden (maar wat ik misschien niet moet verklappen, maar nu per ongeluk toch doe): Een paar muren lijken van baksteen, met afgebladdere verf. Dat ziet er vet stoer en industrieel uit natuurlijk, maar na een grondige inspectie bleek het gewoon behang te zijn. Maar het effect is leuk :)

happy acorn feel good koffie happy acorn koffie feel good

Locatie

Eehm, Feel Good is het vijfde zaakje in de Oude Kijk in ’t Jatstraat dat ik test. Oeps. Het lijkt me duidelijk dat het een leuke straat is. Dus – net als de andere vier tentjes – vier eikeltjes voor de fijne locatie.

happy acorn koffie feel good

Prijs

Voor de cappuccino betaalde ik € 2,30. Bij veel koffietentjes betaal je rond de € 2,50, dus bij Feel Good was het relatief goedkoop. Ik zeg: vier eikeltjes!

happy acorn koffie

Conclusie

Mocht je een koffiekroegentocht gaan doen in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, sla dit zaakje dan zeker niet over. Want daarvoor is het er veel te gezellig. Ook wel leuk om te weten: alle producten bij Feel Good bevatten geen E-nummers en geraffineerde suikers. Niet verkeerd! Dat was trouwens niet te proeven (of juist wel?) aan het ministukje brownie bij de koffie, want dat was werkelijk verrukkelijk. Nomnomnom, nu heb ik honger. Dus kijk nog even naar de eindscore en ga het zelf een keer proeven!

happy acornhappy acornhappy acorn happy acorn eikel

happy acorn feel good koffie

PS Wauw, dit was alweer het vijfentwintigste koffietentje dat ik heb getest! Benieuwd naar de andere vierentwintig? Hier vind je het archief.

9 reacties

  1. Een cappuccino hoort officieel niet heet te zijn, 55 graden, dan wordt het melkschuim het mooist. Veel koffietentjes doen dat niet omdat mensen erover klagen en bovendien moet je hem dan meteen wegbrengen, want als je de koffie niet meteen bij de klant krijgt is hij alweer koud. De volgende keer kun je het dus beter even vragen als je hem wat warmer wilt.

    Misschien wist je dit overigens al, maar ik hang gewoon graag de koffiesnob uit :’)

  2. Wat super leuk om je ervaringen te lezen bij koffietentjes! Deze ziet er heel erg gezellig/ woonkamersfeerachtig uit! Een plek waar ik me gelijk thuis zou voelen denk ik. Mijn zus woont in Groningen dus als ik daar weer eens ben ga ik er zeker een kopje drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »