Koffie op de plaats

Een tijdje terug waren floris en ik een beetje inspiratieloos op het gebied van koffietentjes (we hadden geen zin om de hele stad door te lopen en hadden gewoon zin in koffie en niet te moeilijk doen). Dus toen gingen we naar de La Place, zo eentje in de v&d. Want wie zegt dat ik alleen maar ingewikkelde überhipster esthetisch-verantwoorde koffietentjes mag testen? Precies, niemand. Want als het echt slecht en stom en lelijk zou zijn, komt dat toch wel terug in het eindoordeel. Dus toen gingen we lekker de La Place testen, oh yeah. Hier het resultaat.

la place test happy acorn

Naam: La Place Assen (in de V&D)
Adres: Koopmansplein 3, Assen
Bestaat sinds: sorrie, dat weet ik niet.
Website: www.laplace.nl/content/vestigingen/la-place-assen.html

Koffie

Voor een restaurant/café in een warenhuis is de koffie best wel prima. Maar als je echt op zoek bent naar fantastisch lekkere koffie, moet je hier niet zijn. Het was gewoon best machine-achtig (if that’s a word), niet enorm rijk van smaak en het was niet koffie op z’n best. Maar aan de andere kant was het ook niet vies, en zouden alleen verwende koffiedrinkers er een probleem van maken. Het was niet een übergroot kopje (in tegenstelling tot laatst bij de buurman), maar dan hadden we natuurlijk ook een grote kop moeten bestellen in plaats van een normale. Ach, doe maar twee en halve eikel.

cappuccino la place

Sfeer

Je kunt veel zeggen van de La Place, maar de sfeer is er best oké. Op een zaterdagmorgen is gezellig druk, het is best wel een klein beetje sfeervol verlicht en ze hebben hun best gedaan er een gezellig plekje van te maken. Van mij had het allemaal wel wat creatiever en spontaner en gekker en origineler gemogen, maar ik kan me voorstellen dat ze ook rekening willen houden met mensen die niet nina heten. Ik deel daarom drie eikeltjes aan ze uit. Oh en nog twee noemenswaardige dingen: als je op het terras zit (wat wij natuurlijk niet deden) kijk je over op het centrale plein in Assen, dus kun je heel goed mensen gluren. En als je (wat we wel deden) op een plekje aan de rand zit, zie je allemaal winkelende mensen een verdieping onder je. En aangezien mensen best wel interessante grappige wezens zijn, vond ik dat leuk :)

la place assen

Locatie

Ja, die V&D zorgt er natuurlijk wel voor dat ze op de supercentraalste plek in het centrum van Assen zitten. Aan dat grote plein dus. Vier eikels.

Prijs

We betaalden €2,40 voor een normale cappuccino. Dat vind ik niet echt duur, hoewel het niet duizend veel waar voor je geld was. Dus doe maar drie eikeltjes dan. Het voordeel was trouwens wel dat ik een Knaek heb (zo’n studentenkortingspas waarmee je op allerlei plekken korting kunt krijgen) en we bij de eerste bestelling een foldertje kregen waarbij je op internet een code moest invoeren, duizend gegevens moest invullen en vervolgens een gratis kopje koffie (of een ipad of een dvd) won. Nou ja, conclusie: ik nam nog een kopje thee en floris nog een kopje koffie. Als je het zo bekijkt was het in totaal best cheapy :)

Conclusie

Ik denk dat het wel duidelijk is: ga je een dagje gezellig winkelen en ben je even toe aan een kopje koffie, dan keur ik de La Place helemaal goed. Maar ga je speciaal naar de stad voor een bijzonder kopje koffie, blijf dan liever thuis. (Of loop een stukje en strijk neer bij CafféPranzo.) Le résultat (zo, nu kun je al twee woorden frans):

eikeltje eikeltje eikeltjeeikeltjekleinachtste

thee la place happy acorn

Lees hier de andere koffietentjestests!

3 reacties

  1. Leuke test! Ik vind La Place altijd wel oké, maar het kan beter. Helemaal met je eens dus :)
    En wat ziet je kleding/haarband er enorm leuk uit op de laatste foto trouwens!

    liefs,
    Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »