Koffie op de heuvel

happy acorn sugarhill arnhem koffietentjestest

Jee, het is weer vrijdag! Één van de eerste dingen die ik in 2016 deed was koffiedrinken in een heel fijn cafeetje. En omdat ik fijne cafeetjes nu eenmaal graag deel, verblijd ik jullie vandaag weer met een koffietentjestest! Dit mooie zaakje draagt de naam Sugarhill en is te vinden in Arnhem, boven op een heuvel, een stukje buiten het centrum. Ik kom per ongeluk bijna nooit in Arnhem, maar met Oud & Nieuw deden Floris en ik een mini-citytripje, dus daarom.

Sugarhill was zo’n beetje het enige koffietentje dat open was op Nieuwjaarsdag, en zat het vlak bij ons minihuisje, dus we werden er erg blij van. Kijk je mee? :-)

Naam: Sugarhill
Adres: Klarendalseweg 192, Arnhem
Bestaat sinds: 2011
Website: www.sugarhill.nl

happy acorn sugarhill arnhem koffietentjestest

Koffie

Oe, de koffie was goood! Maar dan ook echt. Heel romig en gewoon echt zo’n fijne cappuccino waar je op hoopt wanneer je cappuccino bestelt :-) Inclusief latte art, oh yeah. Maar beloof me dat je in dit zaakje niet alleen een cappuccino bestelt. Want nog lekkerder dan de koffie was de taart. We kwamen er eigenlijk om te lunchen, maar wie zegt dat dat niet met taart kan? Op de foto zie je de choco-framboos-meringuetaart, en terwijl ik dit typ krijg ik meteen weer honger. Zó lekker! Dus vijf eikeltjes voor de koffie en de taart. (Floris had trouwens geen zin in taart (????), dus ging voor de hamburger.)

happy acorn sugarhill arnhem koffietentjestest

Sfeer

De sfeer bij Sugarhill is fijn. Huiselijk is eigenlijk precies het goede woord voor deze plek. Het ziet er allemaal verzorgd uit, maar toch best heel knus. Ongedwongen, gezellig en we voelden ons er meteen op ons gemak. Een beetje alsof je bij een vriend thuis bent die je al heel lang kent, waar je je zo raar kunt gedragen als je wilt, en dat die vriend dan ook nog hele lekkere dingen voor je kookt en bakt. Ik kon maar één koffietentje verzinnen waar ik nog blijer word van de sfeer, dus ik kwam uit op vier en een halve eikel.

happy acorn sugarhill arnhem koffietentjestest

O ja, en Floris nam de naam Sugarhill wel heel letterlijk toen hij per ongeluk een bergje suiker in zijn koffie liet glijden. ;-)

happy acorn sugarhill arnhem koffietentjestest

Concept

Ik weet het, ‘concept’ blijft een beetje een lastige factor om te beoordelen, maar ik de vraag die ik mezelf daarbij stel is: ‘Is de visie van de eigenaren duidelijk te zien/voelen/merken in de zaak?’. Ik weet natuurlijk niet altijd precies wat die visie is, maar als dat concept goed uitgewerkt is, dan wordt dat volgens mij vanzelf duidelijk. Dat dus.

In ieder geval: dat gevoel had ik bij Sugarhill zeker! Alles in dit koffietentje straalde uit ‘doe alsof je thuis bent en geniet van ons lekkere eten’ :-) Dat klinkt heel simpel, maar volgens mij is dat echt niet zomaar voor elkaar te krijgen, dat de inrichting, locatie, kwaliteit van het eten en de service zo tof op elkaar aansluiten en elkaar aanvullen. Dus vier en een halve eikel voor het concept.

happy acorn sugarhill arnhem koffietentjestest

Prijs

Voor de prijs deel ik drie en een half eikeltje uit, want die was redelijk gemiddeld. Ik betaalde € 2,60 voor een cappucino en € 4,25 voor de taart. Niet spotgoedkoop, maar er was dan ook niks karigs aan.

happy acorn sugarhill arnhem koffietentjestest

Conclusie

Nou, dat klinkt allemaal niet verkeerd toch? Om het nog even kort samen te vatten: hier moet je heen! :-) Check de eindscore maar.

happy acornhappy acornhappy acornhappy acornhappy acorn eikeltje

happy acorn sugarhill arnhem koffietentjestest

5 reacties

  1. Dit klinkt als een heel gaaf koffietentje!
    Ik woon niet in de buurt van Arnhem dus ik denk niet dat ik er binnenkort een bezoekje aan zal wagen.. :(
    Die taart ziet er heeeeeerlijk uit! :)

  2. Wat leuk! Ik kom eigenlijk nooit in Arnhem, maar ga dit eens onthouden voor als ik er ben. Wat een mooie latte art. En heerlijk, zo’n perfect romig kopje koffie. Fijn weekend :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »