Koffie, taartjes en vintage in Nijmegen

happy acorn koffie tati

Koffietijd! Nou ja, misschien niet op het moment dat je dit leest (misschien ook wel), maar in ieder geval wel toen ik dit koffietentje ging testen. Zoals ik al had verklapt moet je voor het tentje van vandaag in Nijmegen zijn. Dat komt reuzehandig uit, want nadat ik twee weken terug Sid en Liv heb laten zien, staat dat dagje Nijmegen waarschijnlijk al op je to-do-list. En je kunt nu eenmaal nooit te veel koffietentjes bezoeken..

Naam: Tati
Adres: Koolemans Beijnenstraat 80, Nijmegen
Bestaat sinds: 2012
Website: www.tati-nijmegen.nl

happy acorn koffie

Koffie

Tati’s ondertitel is Coffee – Food – Vintage, dus laten we beginnen met de koffie. Natuurlijk bestelde ik een cappuccino. En ik had er niet om gevraagd, maar ik kreeg er zelfs een hartje in :) Ook nog een nina-hartje (want zo noemen sommige vriendinnen van die dunne schattige hartjes, omdat ik ze altijd zo teken). Dat scoort natuurlijk pluspunten. En die kan de koffie van Tati wel gebruiken, want eerlijk is eerlijk: het was niet de beste cappuccino ever. Het melkschuim was reuzelekker en doorstond bovendien de melkschuimtest (kijk maar op de foto!), maar de smaak van de koffie vond ik niet geweldig. Hij had van mij wel iets sterker en voller en rijker gemogen, want ik vond ‘m een beetje te slap. Ik testte natuurlijk ook een slokje chai latte van floris en toen had ik spijt dat ik die niet had besteld. Want die was nomnomnom. Wat ik ook nomnomnom vond, was de appeltaart. Het duurde tien minuten voor ik een keuze had gemaakt, want al die zelfgemaakte taarten zagen er megalekker uit. Maar het was een goede keus :) Nou ja, om een lang verhaal kort te maken: drie van de vijf eikeltjes voor de koffie. (Eigenlijk twee en half voor de koffie zelf, maar omdat alles er om heen zo verrukkelijk was, geef ik er stiekem toch maar drie.)

happy acorn koffiehappy acorn koffie tati

Sfeer

Jaaaa, hier doen we het natuurlijk allemaal voor. Oké, niet allemaal, maar de sfeer maakt of breekt een koffietentje nu eenmaal. In dit geval dus maakt, want wat een vrolijkheid! En kneuterig, hieperdepiephoera :) Er staat veel vintage zooi, waardoor geen tafeltje of zithoekje hetzelfde is. En het behang, o, het behang! De naam Tati is verwerkt in het ontwerp van het behang, op een heel toffe manier. Ik kan het niet uitleggen, dus je moet gewoon even op de foto gluren, dan zie je het. En waar ik ook blij van werd, is van de details. De bloemetjes op tafel, de kussentjes waardoor je je bij opa & oma waant, de jukebox, de grappige menukaart, et cetera. I like :) O, en dan nog één ding: er worden in Tati regelmatig kledingruilavonden, miniconcertjes en andere festiviteiten georganiseerd. Superleuk toch? Vijf grote eikels voor de sfeer.

happy acorn koffie tatihappy acorn tati koffie

Locatie

Voor de locatie geef ik Tati drie en een half eikeltje. Qua leukheid zou ik er wel vijf geven hoor, want wat kan er leuker zijn dan de leukste buurt van Nijmegen (Nijmegen Oost! Vlakbij waar ik woonde!!)? Maar qua praktischheid (gewoon doen alsof dat een woord is) is het misschien wel iets minder. Vanaf het station is het ruim 25 minuten lopen, dus niet heul chill. Ook niet in een winkelcentrumpje ofzo, gewoon lekker random aan een grote straat. Wel leuk, maar iets minder makkelijk te bereiken dan wanneer het in het midden van het centrum zou zitten. (Ook niet zo handig als je op een gezellig dinsdagmiddag een keer in Nijmegen bent en besluit daarheen te gaan, heel veel moeite doet om er met de bus te komen en er uiteindelijk achterkomt dat ze op dinsdag gesloten zijn. Maar dat is een ander verhaal.)

happy acorn koffie tati

Prijs

Qua prijs hoef je niet thuis te blijven. De cappuccino kostte me € 2,40, dus helemaal prima, als je het mij vraagt. Drie en een halve eikel.

happy acorn koffie tati

Conclusie

Volgens mij is het wel duidelijk: Tati is een aanrader! Bestel er een kop thee of chai latte en vergeet de taart niet. Zorg dat je een vriendin of een goed boek bij je hebt, en volgens mij kun je daar dan best een middagje fijn vertoeven. Kijk maar, eikeltjes genoeg:

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn eikeltje

happy acorn tati koffie nomnomnom

Sjonge, dit was al koffietentjestest 21! Als je ook de eerdere tests wilt lezen, kijk dan hier.

8 reacties

  1. Wat een scheetig zaakje! Wel heel jammer dat hij wat verder uit het centrum zit, dan kom je er niet zo snel. Maar hey, zeg nooit nooit! Nijmegen is al dichterbij dan Assen voor mij :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »