Koffie tussen het groen

happy acorn koffie

Vandaag is het tijd voor een bijzondere koffietentjestest! Ze zijn natuurlijk allemaal bijzonder, maar deze extra, omdat het eigenlijk geen koffietentje is. Traliela. Ik heb namelijk koffie voor jullie getest in het tuincentrum :)

Vanwege ons gebrek aan groene vingers komen floris en ik niet zo heel vaak in het tuincentrum. Maar áls we er zijn, is het altijd pret. Want als wij iets aan onze tuin willen doen, betekent dat automatisch dat we in een optimistische bui zijn. Meestal zijn we dan ook zo gemotiveerd dat we het koffiehoekje overslaan, meteen kopen wat we nodig hebben en daarna snel aan de slag gaan. Maar dit keer was het anders. Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat ons in de Tuinland bracht. Iets met bestrating die er nooit gaat komen geloof ik. Hoe dan ook, we vonden het hoog tijd om het Tuincafé eens te testen (echt, zo heet die hoek!). Ik bedoel, voor hetzelfde geld hebben ze daar de meest awesome koffie everr! Je weet het nooit.

Naam: Tuincafé (in de Tuinland)
Adres: Borgstee 70, Assen
Bestaat sinds:
 oei oei, dat weet ik niet.
Website: www.tuinland.nl/487/tuincafe

happy acorn koffie

Koffie

Natuurlijk werd er cappuccino getest. Ik val maar meteen met de deur in huis: twee en half eikeltje. Want het wás koffie, dat wel. Maar de kwaliteit was een beetje meh. Vergelijkbaar met de La Place, die evenveel eikeltjes kreeg. Je dient er geen klacht voor in, maar om de koffie zou ik er niet per se heen gaan. We testten trouwens ook meteen de latte macchiato, die zou ik denk ik een eikeltje meer geven, want die was echt best lekker :)

happy acorn koffie

Sfeer

Moeilijk, moeilijk. Aan de ene kant was de sfeer heel leuk, want: heul veul plantjes, rondvliegende vogeltjes (!), je kijkt uit op allemaal winkelende mensen en er is van alles te zien enzo. Maar aan de andere kant was het wel een beetje kaal. Door de enorme tegels op de vloer en het hele hoge plafond voelde het toch een beetje als een omgebouwde schuur. Misschien een raar idee, maar ik denk dat het knusser was met kleden of vrolijke planken op de grond. En al die fantastische kussens die ze verkopen mogen van mij best ook in het café pronken. Verder hadden ze op zich wel best wat aandacht geschonken aan het interieur, door veel lampen op te hangen, gekleurde parasols neer te zetten, rolgordijntjes op te hangen en bloembakken te plaatsen. Maar om een of andere reden was het niet echt mijn smaak en vond ik het toch niet zo geslaagd. Helaaspindakaas. Maar oké, die pluspunten aan het begin blijven staan. Dus drie eikeltjes.

happy acorn koffie

happy acorn koffie

happy acorn

Kijk, die wil ik wel!

happy acorn koffie

O nee, nog meer vrolijke kussens!

Locatie

Het feit dat het in het tuincentrum is vind ik heel leuk, maar als je de locatie op wat grotere schaal bekijkt staat het er minder goed voor. Ik bedoel, een eind buiten het centrum van Assen, op een soort meubelboulevard annex industrieterrein. Tja. Twee en half eikeltje.

happy acorn koffie

Als we hier nou onze koffie mochten drinken.. (:

Prijs

Als ik het me goed herinner, betaalden we € 2,35 voor de cappuccino (shame on me, ik weet het niet meer zeker). Best een prima prijs, als je het mij vraagt. Ik zeg vier eikels.

happy acorn koffie

Conclusie

Ik blijf het een leuk idee vinden, een koffiehoekje in een tuincentrum. Een enorm aanbod aan lunches, diners en dat soort dingen hoeft van mij niet zo nodig, maar een kopje koffie tussen de plantjes, daar teken ik wel voor. Maar ik vind het jammer dat de uitvoering een beetje halfgebakken is. Je kan wel zien dat er energie in is gestopt, maar het is allemaal net niet perfect. De koffie is niet fantastisch, de inrichting laat nog wel wat te wensen over, et cetera. Ik zou het tof vinden als ze hun affiniteit met de natuur (hallo, het is een tuincentrum) uitbuiten en wat meer kneuterige biologische producten zouden verkopen. In plaats van strakke houten tafeltjes en stoeltjes mag het allemaal wel wat meer karakter hebben. Als je er toch bent, kun je er best een kopje koffie drinken, maar zelf zou ik liever snel doorlopen en verder rijden naar een echt koffiezaakje.

happy acornhappy acornhappy acorn

happy acorn koffie

PS Sorry voor alle foto’s die niks met koffie te maken hebben. Die zijn er om de hele beleving goed weer te geven (of zoiets).

14 reacties

 1. Ik heb dat kussen! Maar dan met kleurtjes! Ik stond ook zo, met dat kussen in mijn handen, maar dan met mijn mond wagenwijd open.

  En ik ben gek op de tuinland. Ze hebben zo heerlijk veel spullen. En de uitsmijter en saté zijn er lekker. En ze hebben konijntjes en mini cactussen. En het is er altijd heel erg rustig. En het ruikt er lekker fris.

 2. Oh duh, natuurlijk kun je daar ook koffie drinken. Daar had ik eigenlijk nog nooit aan gedacht, hoewel ik er al best vaak ben langs gekomen :) Ze hebben er altijd veel te veel spullen die ik wil hebben, die kussens zijn zo tof!
  En ik vind je gifjes altijd zo leuk!

 3. Op die tweede foto’s met die kussens doe je me echt aan iemand denken uit een televisieserie! Weet even niet wie, maar je lijkt er zo op! Als het me te binnen schiet laat ik het je weten haha. Vind het juist heel erg leuk om foto’s van jullie bezoekje te zien, naast de koffie foto’s dan!

   • Ik ben er nog steeds niet achter :( Een klein beetje op Piper Chapman van Orange is the New Black, maar dat is nu ik voor de tweede keer de foto lang bekijk :P Dat was niet wie ik in eerste instantie dacht. Anyways, ik vind het hele leuke foto’s! :D Volgens mij ben je super leuk in het echt :) x

 4. Hey buurmevrouw :-) Waren jullie serieus in Tùinland joh ;-) ? Ik zeg : Boompje erin, cirkel van stenen eromheen, groen wat er is lekker laten staan en iets met wat buxushaagjes oid of nog een hortensia erbij lekker de pan uit laten groeien. ( bye the way, als je m niet meer wil, mag ik m dan aan mijn kant vh hekje? ;-) ) Maar back to the koffiehoek in Tuinland. Volgens mij is deze dé plek voor de uitstapjes van De Zonnebloem ( serieus, in de lente komen ze met taxibusjes vol met oudere medemensen als uitstapje) en voor moeders met kinderen. De uitleg: Chronisch slaapgebrek + kinderen onder de vijf jaar + regen = Aaaggghhhhggrrr**#* dus dan ga je naar Tuinland, je kinderen hebben de ruimte, visjes kijken, met je handjes in alle fonteintjes, konijntjes kijken en mama doet inkopen om t huis op te fleuren. Tegen de tijd dat je allemaal gaar bent kom je bij de koffiehoek en daar staat een ieniemienie speelhoekje met glijbaantje en gekke roldingen. Daar laat je ze in los. Je pakt de krant, eet een broodje en drinkt een kopje koffie, en nog een want je kinderen vermaken zich en komen alleen naar de tafel om wat te de drinken. Voor je t weet zit je er anderhalf uur, zonder gejengel en gedoe en heb je zomaar de krant kunnen lézen :-) En dat de koffie een beetje mwah is, ze kunnen je in die staat van zijn vanalles voorzetten, je proeft het niet, bent allang blij dat je zit whahahaha! Daar is de koffiehoek voor, let maar eens op de volgende keer. Maar die fase is hier nu weer geweest, nu loop ik met Rosalynn op koopavond in Coolcat ;-)

  • Haha jij wint sowieso de prijs voor de langste én grappigste reactie! Misschien moet ik ooit, als ik later groot ben en wie weet ook wel kindjes heb, ook eikeltjes uit gaan delen voor de kindvriendelijkheid van de koffietentjes ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »