Lijstje van vijf: een lief huisje in Kopenhagen

Ik vertelde al dat ik vorige week in Kopenhagen was. Omdat we tijdens onze vakantie nog wat ruimte over wilden houden voor impulsieve acties, besloten we pas in Noorwegen om een huisje in Kopenhagen te boeken. We speurden heel Airbnb af, want last minute iets beschikbaars vinden bleek iets lastiger dan verwacht. Maar pfjieuw, na twee mislukte pogingen slaagden we erin een mini-appartementje vast te leggen. En wauw, dat bleek een schot in de roos. Ik neem je mee.

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

Ergens in een random wijk in Kopenhagen staat een random gebouwtje. Of nou ja, dat lijkt van de buitenkant tenminste zo. De binnenkant van het gebouwtje is allesbehalve random. Mijn pupillen veranderden direct in hartjes toen ik de kamer binnenstapte, ik weet het bijna zeker. Want o, o, o.

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

Eerst even wat algemene informatie, dan vertel ik daarna de vijf hoogtepunten. Het appartementje heet Sundbyvestervarehus B&B (ehm, vraag me niet naar de uitspraak) en ligt ongeveer een kwartiertje van het centrum van Kopenhagen vandaan. Het is ca. twintig vierkante meter en dat is dus best klein. De keuken en de hal delen dan ook dezelfde anderhalve vierkante meter, en voor de douche en de wc geldt dezelfde knusheid. Als je ging douchen moest je eerst zorgen dat het wcpapier in de hal/keuken lag, want anders was het meteen veranderd in ‘vochtig toiletpapier’ (of eigenlijk kletsnat toiletpapier). Maar ik kan je verzekeren: als je met z’n tweeën bent is het heus ruim genoeg.

Behalve klein is het appartementje eigenlijk gewoon heel fijn. Het is schoon (ook heel belangrijk!) en last but zeker niet least: het is ingericht met vintage spulletjes in lieve pastelkleuren. Kijk maar, dan vertel ik je meteen de hoogtepunten. Misschien snap je dan ook waarom ik er een hele blogpost aan wijd.

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

Vijf awesome dingen in het minihuisje in Kopenhagen
happy acorn

happy acorn Die kleuren! Ik had net besloten dat geel en roze mijn favoriete kleuren zijn, in ieder geval voor interieurs. Dus ik werd helemaal blij en verliefd. Ik riep de hele tijd tegen floris hoe lief en fantastisch hij wel niet was. (En heus, dat is hij ook hoor, maar als ik in een mooie fijne leuke omgeving ben, voel ik dat altijd wat intenser dan wanneer ik chagrijnig ben en het regent en alles lelijk is.)

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

happy acorn De waterkoker. Om precies te zijn: de roze waterkoker. Mag ik die please ook? Een roze waterkoker maakt het leven zoveel leuker.

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

happy acorn De eierdopjes. Een roze en een blauwe, je snapt wel wiens eitje in welk dopje mocht :)

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

happy acorn Het minikeukentje. O, ik slaakte vast een gilletje toen ik dit zag, zo schattig. Ik vind heus niet alles lief en schattig, maar van dit soort dingen maakt mijn hart gewoon sprongetjes. En zeker als het niet in een kinderhoekje staat, maar als versiering op een plankje in je vakantiehuisje. Ik bedoel, iemand heeft dat prachtige plankje daar opgehangen, alleen maar om er een ienieminieoelieboeliebabykeukentje op uit te stallen. Hoe heerlijk is dat?

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

happy acornDe HAY-pen (dat roze dingetje rechts op de koelkast). Ik heb toch een beetje een zwak voor design. Ik ben best wel zuinig, dus ergens is het gek dat ik zo van dure dingen hou, maar als ik weet dat iemand dertig euro heeft betaald voor een pen in een houdertje, dan vind ik dat heel speciaal. Dan weet je gewoon zeker dat ‘ie met liefde en aandacht gekocht is, en al die liefde en aandacht voel ik dan een beetje door mijn aderen stromen.

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

happy acorn De snijplank. Sjonge, bijna alles op mijn lijstje heeft met de keuken en eten te maken. (misschien zegt het iets over mij als persoon haha). Ik werd gewoon zo blij van dit snijplankje! Dus ik serveerde er koffie op, stelde bij het ontbijt het knackebrod erop tentoon en sneed er de groenten voor het avondeten op. Supermultifunctioneel. Gelukkig stond het merk erop, zelfs een verhaaltje en de website. Ik heb’m nog niet kunnen vinden, maar als iemand weet waar ‘ie te koop is houd ik me aanbevolen.

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

Oké, de oplettende lezer heeft waarschijnlijk al gezien dat dit zes hoogtepunten waren. Maar zó leuk was het dus :)

happy acorn reis kopenhagen appartement airbnb

PS Wil je hier ook wel een keertje logeren? Hier vind je het appartement op Airbnb, en dit is de eigen website. Er is zelfs een soort webshopje (in het Deens) met allemaal vintage spulletjes bij, die vind je hier.

11 reacties

  1. Oh ik voel het helemaal! Begrijp precies wat je bedoeld, ik kan me ook gewoon echt verliefd voelen als ik iets mooi vindt. Heel fijn stukje met fijne foto’s. Kopenhagen is leuk hè, ik was er ook 2 weken geleden en ook via Airbnb een appartement geboekt. Wat ook erg mooi was trouwens, maar wel iets groter, want we moesten er met zijn vieren in.

  2. Ahhhhhh wat kjooooooooet. Je zou er maar terecht komen. Wat onwijs leuk, die eierdopjes en die waterkoker.. Ik ben verkocht. Sowieso is Kopenhagen an sich al meer dan geweldig, en al helemaal als je dan in zo’n typische klein huisje zit waar alles blogwaardig is. Ik bedoel; EEN MINIKEUKENTJE. Hoe verzin je het?! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »