Lijstje van vijf: er is er één jarig hoera hoera en we kunnen wel zien dat is hij. (Floris dus.)

Ik waarschuw alvast: deze blogpost is misschien een beetje klef en zoetsappig. Maar een deel van mij is nu eenmaal klef en zoetsappig, dus dat een klein stukje van mijn blog dat ook is, is onvermijdelijk. Dan weet je het vast.

happy acorn floris liefde

Want kijk, ik ben dus getrouwd met een meneer die floris heet. En stiekem ben ik fan van hem. Nou ja, dat nou ook weer niet helemaal, want als je getrouwd bent hoeft dat niet stiekem. Maar hij is gewoon heel leuk. En nu had ik op Valentijnsdag natuurlijk een heel klef zoetsappig verhaal over hem kunnen schrijven, maar dat deed ik lekker niet. (Ik wilde eigenlijk een lijstje maken met vijf redenen waarom getrouwd zijn zo’n feestje is, maar ik was per ongeluk te druk met het restylen van de woonkamer, een lamp koper verven en koffie zetten voor floris omdat hij de kast aan het uitmesten was, traliela.)

Maar vandaag…. vandaag is floris jarig! Dus ik vind dat ik nu best een blogpost aan hem mag wijden. Ik bedoel, we kunnen het al niet echt vieren, omdat hij vanmorgen om kwart over zeven naar zijn werk moest en vanavond om kwart over zes thuis komt en ik daarna bandrepetitie heb. Dus dan is een blogpostje schrijven wel het minste wat ik kan doen (naast het versieren van de kamer).

Nou ja, genoeg gezwetst, tijd voor wat ik dus eigenlijk wilde zeggen:

Vijf redenen waarom floris mijn allerliefstelievelingsmeneer ishappy acorn

happy acorn In februari 2012 (toen we nog geen half jaar verkering hadden) zei floris zomaar uit het niets: “Over eenenvijftig jaar en zeven maanden vieren we dat we vijftig jaar getrouwd zijn.” Ik denk dat hij daar helemaal gelijk in gaat hebben, want een jaar en zeven maanden nadat hij dat zei, zijn we getrouwd. Het was trouwens geen aanzoek hoor, het was gewoon even een opmerking tussendoor.

happy acorn Als ik door de kamer wil dansen, zegt hij niet “doe niet zo mal”, maar danst hij vrolijk met me mee. Dat vind ik gezellig :)

happy acorn Als we in de auto zitten en we hebben geen leuke muziekjes bij ons, dan maken we zelf gewoon leuke muziekjes. Want floris onthoudt op een of andere manier precies wat de band doet in een liedje, dus dan zingt hij de karaokeversie, terwijl ik de tekst erbij zing.

happy acorn Floris is best wel sociaal. Als in: hij is wel introvert, maar hij kan heel goed zijn extraverte petje op zetten en gezellig met mensen kletsen. Ik ben daar zelf niet zo goed in, als ik met een groepje ben, wordt ik vanzelf een beetje een stillie. Dan is het vet handig als floris in de buurt is, want zelfs met vijftien stillies kan hij de stilte nog omtoveren tot een gezellig gesprek. Dat vind ik dus echt heel knap (en soms dus ook heel handig).

happy acorn Ik vind dat floris en ik best wel een goed team vormen. Ik weet precies hoe hij in elkaar zit en waar hij blij van wordt en waarvan juist niet, en andersom dus ook. En we houden best wel netjes rekening met elkaar (behalve als we heel chagrijnig of moe zijn, dan is dat iets moeilijker). Dus eten we soms pizza en soms stamppot, kijken we soms Bed&Breakfast in bed, maar ga ik daar niet om zeuren als hij moe is en liever in zijn boek wil lezen. Hij zeurt niet als we net hebben besloten een film te kijken en ik na tien minuten toch eigenlijk geen zin blijk te hebben, en ik zeur niet als hij ontbijt met cola, een kauwgompje of een koek. Als ik jarig is, versiert hij de kamer voor me (omdat ik dat belangrijk vind) en als hij jarig is zorg ik dat we pizza eten (omdat hij dat belangrijk vindt).

Eigenlijk zijn vijf redenen natuurlijk een beetje weinig, maar anders was het geen lijstje van vijf, en bovendien zit niemand te wachten op een klef verhaal dat ook nog eens veel te lang is. Dus dan maar zo. Trouwens, mocht je nou ook zo’n meneer willen? Dat kan! Er zijn meer mensen op de wereld die floris heten, dus wie weet kom je er vandaag wel eentje tegen.*

happy acorn floris liefde

*Ik kwam er zondag nog eentje tegen op tv, bij Podium Witteman. Ik weet niet meer wat z’n achternaam was, maar hij was erg knap en zijn haar was volgens mij net zo fluffy als dat van mijn floris. (Maar deze floris was knap, en mijn floris is knapknapknap, dus mijn floris hoeft niet bang te zijn :)) (O, en als je dan toch dat programma kijkt, dan zie je mijn broer vast ook voorbij komen, want die mocht daar piano spelen, ha!)

 

28 reacties

  1. LIEF LIEF LIEF! Van harte gefeliciteerd met Floris :)
    Ik vind Floris een hele leuke naam trouwens. Ik hoef geen Floris meer haha, ik heb al een Johan en dat is mijn allerliefste lievelingsmeneer :)

  2. Aaah, wat leuk om te lezen :D
    En wat ook grappig is: mijn moeder zegt altijd als ze Hannes op TV heeft gezien: Oh hij doet me zo aan Floris denken! Volgens mij bedoelt ze dat als compliment voor allebei ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »