Lijstje van vijf: Expect the unexpected

happy acorn concert des levens

Hoi! Hoepserdefloeps, ik had niet verwacht dat ik in Ierland tijd zou hebben om te bloggen, maar het kon plotseling toch! En het is weekend, dus ik doe het in lijstjesvorm. Ik was alweer een tijdje niet op reis geweest, maar vandaag herinnerde ik het me weer: op reis lopen dingen altijd anders dan gepland. En daarom een lijstje met dingen die de afgelopen dagen iets anders waren dan ik had verwacht.

Vijf onverwachte dingen in Ierlandhappy acorn

happy acorn Het heeft nog niet geregend op de eerste paar uur in Dublin na! Ik bedoel, iedereen zegt toch dat het in Ierland altijd regent? Zelfs toen ik twee dagen voor vertrek het weerbericht checkte, voorspelden ze dat het deze week élke dag zou gaan regenen. En Mayke (die vriendin die ik nu dus bezoek) vertelde me dat ik echt een regenjas mee moest nemen. Nou, mooi niet dus. Zowel gisteren als vandaag scheen de zon. De zon! Echt, ik maak geen grapje. (Ik hoop heel hard dat het zo blijft, want mijn regenponcho is lelijk. Floris en ik noemen ‘m de Moomin, want daar lijkt ‘ie een beetje op.)

happy acorn Dit had ik net stiekem al verklapt, maar ik had zomaar tijd om te bloggen. Die Mayke werkt dus in een kerk en hoewel ze officieel vakantie heeft, was er vanavond een jeugdclub waar ze heen moest. En in verband met child protection-dingen mocht ik er niet bij zijn. Vind ik geen ramp, want nu kan ik een avondje de introverte nina zijn en tekenen en fijne muziekjes luisteren en thee drinken en bloggen.

happy acorn Vanmorgen was het hoogtepunt als het om onverwachte dingen gaat. Mayke en ik hadden ons ontbijt achter de kiezen en hadden wat plannetjes bedacht om vandaag uit te voeren. Maar toen belde er een mevrouwtje uit de kerk, wiens dochtertje vrij plotseling in het ziekenhuis ligt. Mayke en haar huisgenootje hadden gevraagd of ze iets voor haar konden betekenen, en dat bleek het geval. Dus een uur later stonden we in een vreemd huis was op te vouwen, speelgoed op te ruimen en de schattigste baby ever te vermaken. De introverte nina (ja, ik dus) vond het hele avontuur eerst een beetje eng (ahh, nieuwe mensen! Ahh, doei comfort zone.), maar uiteindelijk was het gewoon goed om haar te kunnen helpen. Lesson learned.

happy acorn Floris stuurt mij steeds foto’s met wat hij en Frits aan het doen zijn! Haha, ik had dat stiekem niet verwacht, maar ik vind het reuzegezellig. Krijg ik ineens selfie van Floris en Frits, een foto van de zolder die opgeruimd wordt of Floris en Frits die film kijken. Normaal ben ik altijd degene die gekke foto’s stuurt, omdat ik dan in een stil huis zit terwijl floris werkt. Nu is het een keer andersom, awesome :)

happy acorn Oké, dit is een heel klein beetje off topic, maar het was wel iets onverwachts, dus ik vind dat het mag. Want… Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed is vandaag en morgen op tv! O, ken je dat niet? Dat is de allerleukste kinderserie ever. Heus, zelfs als je geen kind meer bent. Het doet me stiekem een klein beetje denken aan de stijl van Wes Anderson. Maar dan dus een Nederlands/Vlaamse kinderserie. Heus, it’s brilliant (zoals de Ieren dat zouden zeggen). En het was eigenlijk best suf, want ik heb ‘m een week geleden op dvd gekocht. Na heel lang op internet speuren, wist ik zeker dat ‘ie deze kerstvakantie niet op tv zou komen en dat ‘ie ook niet meer online te bekijken was. Maar nu zendt Nederland 3 ‘m dus toch uit. Speciaal voor jullie denk ik. De eerste twee afleveringen waren vandaag en staan al op uitzending gemist. Dus ga maar snel kijken,dan kun je morgenochtend de andere twee afleveringen op tv zien. Beloof je dat je dat doet? Goed zo, you’re gonna love it.

Zo zie je maar dat die spreuk hierboven – die in mijn studentenhuis op een tegeltje hing – eigenlijk best wel waar is.

15 reacties

  1. Aw wat leuk! Oef heb nu wel weer heimwee naar Ierland zeg! Was er een paar maanden geleden en toen heeft het ook bijna niet geregend, maar jah toen was het zomer. Fijn dat het nu ook zo’n mooi weer is! Veel plezier! :)

  2. Ierland lijkt me zo’n mooi land. Een meisje uit mijn klas op de middelbare school woonde er twee jaar en maakte mij met haar verhalen altijd helemaal enthousiast. Ik zou er graag eens heen gaan. En wat goed dat je ‘gewoon’ meegegaan bent met die vriendin toen ze gebeld werd, lijkt me super spannend. Veel plezier nog daar!

  3. Hahaha! Een Moomin! Ik zie je al rondstappen als een soort nijlpaardje. ;-)
    En onverwachte dingen kunnen soms heel leuk uitpakken. Ollie Hartmoed vind ik ook zoo leuk. Heb dit jaar ook weer genoten van de uitzendingen.

  4. Ierland lijkt me zo mooi en bijzonder en wat fijn dat de zon zoveel schijnt daar :) En wat een fijne, bijzondere – onverwachte – dingen! Geniet er nog even van daar :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »