Lijstje van vijf: fijne gewoontes

happy acorn simpel

Ik kan ontzettend blij worden van bijzondere uitjes, dagjes weg, logeerpartijen en (mini-)vakantietjes. Even helemaal uit je dagelijkse sleur (stom woord) en nieuwe plekken verkennen. Dus vorige week logeerde ik bij een vriendin in (de buurt van) Utrecht, komende week bij een andere vriendin in die stad, en donderdag vertrek ik voor een kleine week naar Ierland. Heerlijk!

Maar… ik hou ook van thuis. Soms heb ik het gevoel dat ik me niet thuis voel in Assen, maar stiekem is dat niet helemaal waar. Toen ik afgelopen zomer vier weken op vakantie was, werd me dat wel duidelijk, want ik miste heel veel dingen! Ik ontdekte dat ik al best veel gewoontes had gekregen in Assen. Gewoontes en mini-tradities zijn sowieso fijn, want als iets leuk is, kun je het toch net zo goed elke dag/week/maand doen?

Vijf fijne gewoontes in 2014happy acorn

happy acorn Mijn fijne havermoutontbijtje. Ergens halverwege 2014 ontdekte ik samen met de rest van bloggersland havermout. Toen ik eenmaal de ovenbaked overnight oats van Iris had geprobeerd, verruilde ik mijn dagelijkse portie muesli in voor de ovenhavermoutjes met banaan. Love it :)

happy acorn In bed detectives kijken met Floris en wijn :) Ik ben niet zo goed in tv kijken, maar voor detectives maak ik graag een uitzondering. Midsomer Murders, Father Brown, Hinterland, Scott & Bailey, Lewis, ik volg ze het liefst allemaal. Floris houdt van alles waar een camera aan te pas is gekomen, dus hij kijkt graag met me mee. En waar kun je nu beter tv kijken dan op de bank? Precies, in bed. Met een glas wijn en een stukje chocola, nomnomnom.

happy acorn Nog eentje in de categorie ontbijten: op zaterdag bij de Hema ontbijten! Maar dat wisten jullie natuurlijk al, want dat vind ik zo leuk dat ik er een hele post over schreef. En om te voorkomen dat drie van de vijf punten over ontbijten gaan, gooi ik meteen het zondagse ontbijt er ook maar bij: Bijzonder ontbijten op zondag, bijvoorbeeld met wentelteefjes of (havermout- of banaan-)pannenkoekjes. Ik moet toegeven dat het er een paar keer bij ingeschoten is, vanwege het alternatief dat uitslapen heet, maar toch. Het blijft een fijne gewoonte, want om een of andere reden vind ik havermout niet zo goed bij de zondag passen. En onze kerk begint pas om 11.00 uur, dus onze zondagochtenden zijn meestal best relaxed. Afgelopen zondag hadden we zelfs suikerbrood en kerststol en kerstpakketinhoud als ontbijt, omdat we tijdens de kerstdagen te druk waren geweest voor een heus kerstontbijt. Joepie, ik hou van ontbijt.

happy acorn Krokettenwoensdag! Dit is onze meest recente traditie, want we hebben eigenlijk nog maar twee keer een krokettenwoensdag gehad. Weet je niet wat krokettenwoensdag is? Nou, dat is een woensdagavond – één keer in de maand (in tegenstelling tot gewone woensdagavonden) – waarop je samen met je vriendje/man/meneer kroketten mag eten, onder het genot van een glas wijn en miekevragen. Iets met quality time zeg maar. Eigenlijk moest het bitterballenwoensdag zijn, alleen de eerste keer dat we het deden hadden we alleen kroketten in huis.

happy acorn Aangezien de vorige vier punten allemaal met eten te maken hebben, heb ik van nummer vijf maar iets sportiefs gemaakt. Hardlopen. Want zo’n wekelijks hardlooprondje, dat bleek in 2014 nog niet zo gek te zijn. In september/oktober had ik even een dipje (ik liep nog wel, maar de afstanden werden steeds korter), dus toen heb ik de hulp van Evy ingeschakeld. En hoewel ik haar advies om drie keer per week te rennen in de wind sla, kan ik niet meer zonder. Elke week een lesje, dat gaat voor mij perfect.

Kortom: deze gewoontes neem ik graag mee het nieuwe jaar in!

PS. Kerstvakantie is fijn :)

15 reacties

    • Foyles war is een hele goede serie, mooi gemaakt. We love Sam! Aan de wat luchtigere kant zijn wij een tijd verslaafd geweest aan Poirot. En Miss Marple (maar daar moet je wel de goede versie van hebben, met de dunne actrice). Ondertussen hebben we dan hele discussies over wie wat heeft gedaan. Vaak voor een prikkie bij MediaMrkt of Blkker!

  1. Ik heb op dit moment een hardloop dipje, ik vind het te koud! Ik ga normaal wel 3x per week, maar nu 1x, en dan moet ik mezelf echt dwingen. Maar als ik er eenmaal uit ben, dan is het ook wel echt lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »