Lijstje van vijf: met een stokje in mijn hand

happy acorn

Hoidiehoi het is alweer weekend! En behalve een Hemaontbijt, een schoon hok voor Frits en frietjes eten, betekent dat: tijd voor een lijstje. En best wel een bijzonder lijstje dit keer, want hij staat helemaal in het teken van de blogestafette. De wat? Oké, ik leg het uit.

Ik weet niet wie de estafette heeft geopend, maar op een gegeven moment moet iemand gedacht hebben ‘weet je wat, ik begin gewoon een blogestafette!’. En zo geschiedde. Diegene beantwoordde vijf vragen die niemand aan haar of hem durfde te stellen (vraag me niet hoe) en besloot een denkbeeldig estafettestokje door te geven aan drie andere bloggers. En die bloggers beantwoordden toen ook weer vijf van die ingewikkelde vragen en gaven het stokje weer door. Totdat ie dus, via Iris, bij mij kwam. En daar zit ik dan, met het stokje in mijn hand.

Maar nog even over die vragen, hè. Want hoe kun je vragen beantwoorden als niemand ze je durft te stellen? Dat is me nog niet helemaal duidelijk geworden. Dus ik schakelde wat hulptroepen in, en kwam uit op de volgende aanpak: ik doe gewoon vijf gezellige vragen, die alle vijf beginnen met ‘wat is je favoriete…’. Want ik vond vijf random vragen stom (dat had ik eerst, maar daar werd ik chagrijnig van), dus ik doe het lekker zo.

Vijf gezellige vragen over mijn favoriete dingen

happy acorn

happy acorn Wat is je favoriete plekje in huis?

Oee even denken. Ik denk de eettafel in de keuken. Als ‘ie opgeruimd is tenminste. Dat geldt eigenlijk voor alles, want ik ben heel goed in bende maken, maar ik vind het superirritant als er overal rommeltjes liggen. Maar als ik dan fijn aan de tafel zit te werken of knutselen en dan de zon naar binnen schijnt, en mijn kopje koffie naast me koud staat te worden, dan kan ik daar heel blij van worden. O, een ander favoriet plekje is op de grond voor de bank, want daar kan Fritsie lekker aan me komen snuffelen en over me heen hupsen.

happy acorn

happy acorn Wat is je favoriete blog?

De blog die ik de laatste maand(en) het allerliefste lees, is ingthings. Ik vind het superinspirerend om te zien hoe zij op haar kneuterige, niet per se professionele, kwetsbare, maar vrolijke en lieve manier zo succesvol is. Ik bedoel, ze heeft geen officiële domeinnaam en maakt grammaticaal geen perfecte zinnen, maar haar blog is ondanks dat (of misschien juist daardoor) toch iets waar ik elke ochtend weer naar uitzie. Dat vind ik bijzonder :)

happy acorn Wat zijn je favoriete muziekjes op dit moment?

Nou, op dit moment word ik heel vrolijk van de allerleukste fijnste chillste tofste vrolijkste kerstmuziek everrr. Ken je How to throw a Christmas Party? Zo nee, ga dan maar even in een hoekje zitten huilen. En kom er daarna snel weer uit, want dan ga ik je vertellen wat het is. Nou ja, dat is wel een beetje ingewikkeld, maar het komt er op neer dat een groep bevriende muzikanten met kerst één grote band + koor vormt, een plaatje uitbrengen en door Nederland toeren. En dat is nog niet het leukste. Nee, het leukste is dit: ze zijn verkleed als kerstmensen! Nee, niet als de kerstman, want die is nep. Maar als Jozef en Maria en herders en wijzen en een os en een ezel en een engelenkoor. Dat is toch te gek? :) En de muziek is ook nog eens übervrolijk. Dit filmpje van een paar jaar terug geeft een beetje een impressie :) Nou ja, en daar ga ik dus op 18 december heen, dus daar heb ik keiveel zin in!

happy acorn Wat is je favoriete kledingstuk?

Kledingstuk vind ik best een gek woord eigenlijk. Meer een woord voor op een pimpampetkaartje dan een woord dat ik zelf gebruik. Maar goed, daar ging het niet om. Mijn lievelingskledingstuk is mijn denk ik mijn blauwe stippeljurkje :) Daar word ik gewoon altijd vrolijk van, en hij zit vet comfortabel en dat vind ik ook fijn. En hij kan heel stoer met sneakers en een niet zo netjes vest, maar ook heel sjiek met een mooi vestje en hakken (al hou ik eigenlijk niet van hakken, maar in theorie zou het kunnen). Ik hou ook van mijn stippelrokje, die is toevallig ook blauw met witte stippen, maar dan van spijkerstof. En die is van ArmedAngels en dat is een fair trade merk en dat vind ik extra goed :)

happy acorn konijn frits

happy acorn Wat is je favoriete ontbijtje?

Oef, ik hou natuurlijk van hema-ontbijtjes. Maar als ik dat elke dag zou doen, zou ik het snel zat raken. En bovendien heb ik vaak zin in warme melk als ik uit bed kom, en dat zit daar niet bij. De laatste maanden ontbijt ik eigenlijk altijd met havermout. Dan doe ik daar melk bij en plakjes banaan bovenop en zet ik het een tijdje in de oven. O ja, en bruine suiker erop, want dat wordt dan superlekker in de oven. Of heeel soms doe ik er minimarsmellowtjes op :) Ik weet niet of dat m’n lievelingsontbijt is, maar ik vind het wel heel lekker en ik vind het ook fijn dat ik dan niet zo snel honger heb als het nog geen lunchtijd is. O trouwens, ik kwam op het idee voor die havermout door Iris, dezelfde Iris als die mij het stokje gaf.

Oe la laa, dan is het nu mijn beurt om het stokje door te geven. Ik heb besloten dat ik ‘m maar aan één blogger geef, want ik heb ook immers maar één stokje gekregen. Dus ik vind drie dan een beetje onzin. Dus Anne, hier is het stokje! En beste mensen, kijk dan ook allemaal maar even op Anne’s blog, etalles, want die is keileuk :)

10 reacties

  1. Wat heb je het leuk gedaan Nina! Moeilijk he die vragen? Ik vond het ook zo lastig, want hoe kun je nou weten wat mensen je niet durven te vragen, ze vragen het toch niet? Maar je hebt een supergoede oplossing gevonden. De blog van Ingthings vind ik ook heerlijk om te lezen, zo creatief elke keer weer! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »