Lijstje van vijf: Miekevragen uit een doosje

happy acorn miekevragen

Miekevragen. Ik schreef er al eerder een artikel over. En hoera, nu weer. Want Miekevragen zijn nu eenmaal leuk. Oké, speciaal voor iedereen die te lui is om op het linkje te klikken en toch graag wil weten waar ik het over heb:

mie . ke . vraag
[‘mikəvrax]
de; v(m); meervoud: miekevragen
1. Een vraag die dieper gaat dan ‘Hoe gaat het?’, of ‘Heb je het ook zo druk?’. Het is een vraag waardoor je elkaar echt beter leert kennen. Een vraag die in de categorie ‘waarheid’ zouden horen bij Doen Durf of de Waarheid. Een vraag waardoor je niet alleen te weten komt wat voor werk of studie iemand doet, maar waardoor je iets van zijn persoonlijkheid, visie en dromen leert kennen.

Die Miekevragen, die stellen Floris en ik elkaar al een paar jaar. Hartstikke handig om elkaar beter te leren kennen. Alleen de laatste tijd leken onze vragen een beetje ‘op’ te raken. We kennen elkaar nu eenmaal al best goed. Maar hoera, goed nieuws: een maand geleden voorzag de Hema in onze behoefte: een doosje vól Miekevragen. Of nou ja, ze noemen het zelf ‘Vrienden & Familiespel’. Waarom er geen tussenstreepje na ‘vrienden’ staat, weet ik ook niet, maar dat doet er misschien niet toe. In ieder geval is het een klein blikje met kaartjes waarop vragen staan. Honderd in totaal! Best chill :)

En vandaag is een speciale dag, want ik ga ze beantwoorden op mijn blog. Nee, niet alle honderd. Het is niet voor niks een lijstje van vijf. Oké, daar gaan we.

Vijf Miekevragen én antwoordenhappy acorn

1. Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Ah, leuke vraag! Ik ging meteen even op mijn pinterestboard ‘if i had a big beautiful house’ kijken om inspiratie op te doen. Het werd me wel duidelijk dat het dan ook vooral een big huis moet zijn, want anders passen al die verschillende stijlen er niet allemaal in. Terwijl mijn eigenlijke droomhuis liever klein en knus is. Een schattige bovenwoning in een stad ofzo. Met een balkon of dakterras, waar ik dan heel veel vrolijke bloemetjes op zet. Verder veel wit en hout binnen, gecombineerd met kleur. Veel kleur. Niet hele muren en grote vlakken, maar gewoon de kozijnen en de keuken en de lamp en de stoelen. O, een roze voordeur lijkt me ook leuk. En ombre gordijnen, gewoon omdat het kan. En lekker veel vrolijkheid aan de muur, want dat heb ik nu ook en daar word ik blij van. En ook gewoon veel grappige details. Niet zo’n ikeahuis als we nu hebben, maar meer meubels met een verhaal :) I like. En er moet ook een plekje voor Frits zijn natuurlijk. (En voor floris natuurlijk, anders is het keisaai.)

2. Hoe eigenwijs ben jij op een schaal van 1 tot 10?

Mmm. Moeilijk. Het hangt er een beetje van af in wat voor situatie en met wat voor mensen ik ben. Ik ben niet iemand die overal een mening over heeft. En al helemaal niet iemand die meteen overal een mening over heeft. En ik ben ook niet de meest zelfverzekerde persoon op aarde, dus in sommige situaties durf ik gewoon niet echt eigenwijs te zijn. Maar toegegeven, op plekken en bij mensen waar ik me thuis voel, kan ik behoorlijk eigenwijs zijn. Ik vind het ook heus niet erg om een beetje anders te zijn dan anderen (graag zelfs, anders wordt het zo’n monotone boel). En ik ben ook stiekem wel een controlfreak, dus als dingen op mijn manier kunnen gaan, vind ik dat alleen maar fijn. O, ik ging nu even de woordenboekdefinitie van eigenwijs opzoeken, en daar staat ‘niet luisterend naar goede raad’. Dat past niet echt bij mij, want daartoe ben ik best bereid. Tegelijkertijd neem ik ook weer niet alles zomaar aan, en gebruik ik mijn eigen wijsheid om te ontdekken of het wel echt goede raad is. Oké, lang vaag verhaal. Ik moest een cijfer geven hè? Doe maar zes en een half.

3. Waar kun jij enorm van genieten?

Sjonge, hier kan ik wel duizend antwoorden op geven. Maar vooruit, ik noem gewoon één ding. Warme melk. Sorry als dit het sufste antwoord ever was. Maar van alle dingen die ik zo snel kon bedenken, geniet ik hier echt het meest van! De laatste tijd drink ik liters, echt: met havermout, kaneel en banaan als ik opsta, met chocolademelkpoeder, met chai latte poeder, of gewoon met honing, voordat ik naar bed ga. En o ja, met koffie en melkschuim natuurlijk, nomnomnom. Om het een beetje binnen de perken te houden, wissel ik het tegenwoordig af met sojamelk. (O, nu wil ik warme melk!)

4. Ben je modegevoelig in je kleding of volg je vooral je eigen smaak?

Allebei een beetje. Ik denk altijd wel na over wat ik aantrek, en kijk daarom ook naar wat anderen aan hebben. En als ik dan ineens duizend mensen met lange fluffy vesten ziet lopen, dan gaat er een of ander stofje in mijn hoofd werken en vind ik dat op een gegeven moment vanzelf ook leuk. Terwijl ik niet denk, o shit, iedereen heeft dat, nu moet ik naar de winkel rennen anders ben ik niet meer hip. Maar gewoon zo van, hee, da’s eigenlijk best gezellig, zo’n lang vest! En comfortabel ook nog, hoera. En warempel, het zou echt heel handig matchen bij wat ik vandaag aan heb. En dan op een gegeven moment kan ik het natuurlijk niet laten om er ook een aan te schaffen. Maar als ik iets niet mooi vind niet hoor, zoals die cropped shirtjes. Mij niet gezien. En verder draag ik gewoon lekker waar ik zelf zin in heb, ook als het niet allemaal vet goed matchende kleuren en patroontjes zijn. Ik houd nu eenmaal van kleur, dus dan vind ik dat een blauw stippeljurkje best kan met een geel/wit gestreept vestje. En die grijs met rode sneakers mogen er dan ook nog best een dagje bij. Je moet het leven niet moeilijker maken dan het is.

5. Ben jij een verzamelaar? Zo ja, wat verzamel je?

Eh, officieel zou ik mezelf geen verzamelaar noemen. Niet in de zin van postzegels, smurfenpoppetjes of dingen met olifanten erop. Maar natuurlijk, ook ik heb zo m’n zwaktes. Verse thee bijvoorbeeld. Of thee die niet vers is, maar wel in een mooie verpakking zit. Of servies. Ik wil nooit van m’n leven zo’n bij elkaar passende serviesset, met als gevolg dat ik elke mooie mok of vrolijk bordje dat ik tegenkom wil kopen. Want eentje meer of minder maakt dan toch ook niet uit. En o ja, dan hebben we het nog niet over notitieboekjes gehad. En schriftjes. En mooie kaarten. En linnen tasjes (moest ik zeggen van floris). Heel mooi, niet duur en ook nog functioneel. Tenzij je er natuurlijk al twintig hebt liggen, maar dat vergeet mijn hoofd dan. Tja, dat dus.

Knetters, ik wilde gewoon een lijstje maken, maar toen werd het per ongeluk een blogpost van ruim elfhonderd woorden. Een applausje voor jezelf als je nog steeds niet afgehaakt bent! En een fijne zondagavond nog. Hebben jullie ook het gevoel dat het al tien uur is, nu de klok een uurtje opgeschoven is? Ik wel. Dus slaap lekker alvast :)

PS Als je het stomme vragen vond, uit je frustraties dan even bij floris, want die heeft ze voor me uitgezocht. Of bij de Hema, want die heeft ze in het doosje gestopt.

14 reacties

  1. Hahaha leuk om te lezen.
    Ik ken het Miekespel niet maar vind het Kaarten op Tafelspel wel altijd leuk. Ook dat gaat vaak net even wat dieper in op vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »