Lijstje van vijf: nieuwigheidjes

Hoi! Het is weer weekend, dus tijd voor een lijstje. Want de laatste tijd kocht ik per ongeluk zomaar een paar mooie vrolijke dingetjes. Ik ben heus niet echt een shopaholic, maar soms kan ik iets gewoon niet laten liggen. Als ik het dan zie, begint het mijn naam te fluisteren en hoe dichter ik bij de uitgang van de winkel kom, hoe harder het gaat schreeuwen. Totdat ik het pak en afreken natuurlijk, dan houdt het ineens wijselijk zijn mond en glimlacht het tevreden naar me. En als ik dan thuis kom, denk ik: o ja, we hadden al zoveel spullen, frutsels en rommeltjes. Maar gelukkig vind ik dan toch altijd nog een mooi plekje.

Nou ja, hier dan de vijf vrolijke spulletjes die de afgelopen weken ons huis wisten binnen te dringen.

happy acorn

happy acorn De schaar. Je, je leest het goed. Niet een schaar, maar de schaar. Dit is namelijk de schaar aller scharen. Vind ik tenminste. Ik kwam ‘m een half jaar geleden op een foto op een blog tegen en toen begon hij – door het beeldscherm heen! – al naar me te knipogen. En toen kwam ik in de Folk pop up store in Groningen (amai, ik wil daar wel wonen) en staarde hij me met grote ogen aan. En ik maar twijfelen. Een week later was ik het twijfelen zat, ging ik naar Groningen en kocht ik ‘m. Het moest er toch een keer van komen. Hij is van het Deense merk HAY (geloof me, alles van dat merk is mooi!) en kost € 9,95. O en bij gebrek aan gouden inkt is mijn versie zwart-wit geworden, maar eigenlijk is hij goudkleurig met zwarte vingergrepen (kijk maar hier!).

happy acorn

happy acorn Een minivogelkooitje. Ik was laatst bij de kringloopwinkel en op de toonbank stond een schoenendoos vol kleine miniprulletjes. Feest! Tussen allerlei porseleinen katjes en andere kitscherigheidjes vond ik dit vogelkooitje. Mét vogeltje erin :) En het vogeltje kan ook nog heen en weer schommelen, oladiee. Ik denk dat ie niet veel groter dan drie centimeter is, maar dat maakt ‘m juist gezellig. Toen ik aan de mevrouw achter de toonbank vroeg hoe duur ‘ie was, vond ze dat ik het kooitje wel zomaar mee mocht nemen. Jee (:

happy acorn

happy acorn Tijdens een van mijn Ikeaslenterrondjes liep ik tegen dit plantje aan. Ik vond zijn sprietjes gewoon gezellig en omdat we welteverstaan twee hele plantjes in ons huis hebben, mocht ‘ie van mij mee. Het idee dat mijn portemonnee dan 99 cent lichter zou zijn, wist me niet tegen te houden. Hij pronkt nu op een van de speakers, met een hertje erachter. Dus dat is nu onze minijungle (ookal leven er geen hertjes in de jungle, maar je kan niet alles hebben).

happy acorn

happy acorn Kijk, wij trouwden dus iets meer dan een jaar geleden. En we wilden heel graag iets met onze trouwfoto’s doen (anders had de fotografe net zo goed thuis kunnen blijven), dus we maakten een fotoboek. Alleen had onze achternaam net zo goed Perfectionist kunnen zijn, want dat fotoboek is nog steeds niet af. En toen vroeg de webshop Pixum of ik een foto op canvas wilde laten afdrukken. Dat vond ik best een goed idee. Dus dat deed ik, en een paar dagen later hadden we ineens zomaar een trouwfoto in de gang hangen! We twijfelden eerst nog een beetje, want we willen niet zo’n kleffe in your face trouwfoto boven de bank. Dus uiteindelijk kozen we voor deze iets minder kleffe, maar wel romantische, sprookjesachtige, zomerse foto. Met de gele schoolbus, wat die dag ons vervoersmiddel was :) En die matcht dan weer vet goed bij onze gele voordeur, heu! En dat canvas, dat is eigenlijk ook best tof, in ieder geval een stuk mooier dan een foto achter een glazen lijstje (als je het mij vraagt). Mocht je het ook willen, het formaat dat ik heb (30 x 40 cm) kost € 28,99.

happy acorn unicorn

happy acorn En als laatste mijn nieuwe spiegeltje. Misschien heb je ‘m ook al op mijn instagram langs zien komen, want o, o, o, ik ben zo blij met deze. Het is gewoon zo’n zakspiegeltje, en ik had ‘m heel hard nodig. Nee, grapje, ik had al een zakspiegeltje. Maar die was lang niet zo leuk als deze, dus ik moest wel. Want hiephoi, er staat een unicorn op en ik vind unicorns gezellig. En wolkjes met gezichtjes, wat wil een mens nog meer? Ik kocht ‘m voor € 5,50 (oeps, zo’n duur minispiegeltje heb ik nog nooit gehad..) bij de Paperchase-afdeling in de V&D. Het was trouwens moeilijk kiezen daar, want zo’n beetje alles riep mijn naam.

Wel, tot zover mijn nieuwste aanwinsten. Nu ga ik weer lekker weekend vieren, ajuus!

PS Dit was geen shoplog, want ik vind shoplogs stiekem stom. Dit was gewoon een lijstje.

14 reacties

  1. Niet teveel over nadenken bij het hangen van de canvas!
    Hij is super mooi en ik denk dat je automatisch heel vrolijk wordt om door zo een leuk versierde gang te stappen. (die gele deur is zo leuk!)

  2. Er is een Paperchase afdeling in de V&D…. :O Wat leuk, Paperchase begint langzaam de wereld over te nemen met zijn leuke spulletjes, muhahaha. Oké niet echt natuurlijk, maar hun spulletjes zijn wel kei leuk (en een beetje duur).

  3. dat mini vogelkooitje.. volgens mij is dat van origine kerstversiering.. als ik me niet ernstig vergis dan.. maar vorig jaar in het tuincentrum lagen ze bij de kerstversiering en hingen ze in de boom :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »