Lijstje van vijf: ninamaakt nieuwtjes

Toen ik met mijn minibedrijfje begon, deed ik dat met het idee ‘ik begin gewoon ergens, en zie wel hoe de dingen lopen’. Dus dat deed ik. Ik begon met een minuscuul webwinkeltje met kaarten, en zag hoe de dingen liepen. Inmiddels zijn we acht maanden verder en heus, ik ben elke keer weer verrast. Hoe dat ene shopje van alles in beweging heeft gezet, en ik nu ineens veel meer doe dan af en toe een kaartje tekenen en op de post doen.

En nee, het gaat echt niet allemaal van een leien dakje, maar ik ben wel gewoon heel blij ben met alle vrolijke projectjes die op mijn pad zijn beland. Dus ik dacht, ik zet er  gewoon een paar op een rijtje, dan weten jullie tenminste ook wat ik eigenlijk uitspook :-)

happy acorn ninamaakt poster kaarten etsy

Vijf ninamaakt-nieuwtjes
happy acorn

happy acorn Een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje van Anne (van de blog Etalles) & Mirjam, met de vraag of ik een geboortekaartje wilde ontwerpen. Vreugdedansjes alom, zo leuk! Ik bedoel, gewone kaartjes zijn al awesome en leuk, maar geboortekaartjes, hoe bijzonder mooi is dat? Ik zei natuurlijk ja, en na een paar uur kletsen in het – inmiddels vorige – huisje van Mirjam en Anne, kon het feest beginnen. Stiekem vond ik het natuurlijk ook reuzespannend, want wat nu als ze het niet mooi zouden vinden?

Maar pfieuw, het kwam allemaal goed. Vorige week werd de proefdruk bezorgd en – als ik hun reactie mag geloven – zijn we allemaal heel blij met het resultaat. Het grote wachten is nu aangebroken! (En hehehe, ik weet natuurlijk alles, maar verklap niks! :-))

happy acorn ninamaakt kaarten

happy acorn Behalve kaarten word ik soms ook zomaar gevraagd voor andere dingetjes. Zo vroeg Liza, die bezig is een stylingbedrijfje op te richten, of ik een logo voor haar wilde ontwerpen. Dus daar wordt op dit moment hard aan gewerkt :-) En weet je wat trouwens extra leuk is? Ik ontmoette Liza voor het eerst terwijl ik in een koffietentje in Groningen zat te werken, en zij toevallig aan het tafeltje naast me zat. Ze was nieuwsgierig en we raakten een beetje aan de praat. Een paar maanden later mailde ze me met haar verzoek. Hoera voor koffietentjesconnecties :-)

happy acorn ninamaakt kaarten kaart etsy shop

happy acorn En dan nog iets anders: afgelopen zomer ging een vrienden van ons verhuizen. Ze vroegen mij toen om een vrolijke kalender te maken voor in hun nieuwe huisje, en dat vond ik zo’n toffe uitdaging, dat ik er geen nee tegen kon zeggen. Dus ik schetste en schetste, zaagde en boorde (oké, dat laatste deed floris vooral), en leverde de kalender uiteindelijk bij hen af.

kalender ninamaakt kaarten etsy webshop happy acorn

Even later belandde hij in mijn webshopje, en ik geloof dat het inmiddels het populairste item in mijn winkeltje is. Vooral de wensen die ik krijg om ‘m persoonlijker te maken zijn gezellig: een bruidspaar bij de maand september, illustraties in kleur in plaats van zwart-wit, een extra feestelijke tekening bij februari, de kalender in de vorm van een poster, et cetera. Word ik vrolijk van (-:

happy acorn kalender ninamaakt

happy acorn Al die speciale opdrachtjes zoals hierboven vind ik megatof. Maar tegelijkertijd maakt dat het ook wel eens moeilijk om tijd vrij te maken voor eigen (nieuwe) ontwerpen. Dan plan ik een paar uur in om ‘vrij’ te tekenen, maar laat ik die alsnog opslurpen door binnenkomende mailtjes, bloginspiratie of wat doelloos geslenter op social media. Lastig vind ik dat!

Om daar wat verandering in te brengen nam ik me voor een setje kerstkaarten te ontwerpen. Dan kon ik helemaal mijn eigen gang gaan, maar zou ik toch een deadline hebben. Uiteindelijk deed ik dat ontwerpen en uitdenken nog steeds vooral in mijn vrije avonduurtjes (en zeg maar niks over die nachtelijke brainstormsessies wanneer ik niet kon slapen..), maar hé, het lukte. Dus hieperdepiephoera, er staan nu drie gloednieuwe kerstkaarten in mijn webshop! Mocht je benieuwd zijn: je kunt ze kopen als setje van vijf, voor € 10. In het tekstje in de shop kun je ook lezen waardoor ik me liet inspireren (behalve Kerst natuurlijk, hihi).

happy acorn ninamaakt kerstkaart kaarten etsy kerst

happy acorn kerstkaart kerst ninamaakt etsy kaarten

happy acorn Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, maak ik tot nu toe al mijn kaarten met de hand. Dat vind ik superfijn om te doen, maar het is niet erg groeibestendig (tenzij Sinterklaas mij dit jaar verrast met onbeperkt tijd en een paar extra handen.. :-)). Dus ik besloot op zoek te gaan naar een goede drukker en na een lange zoektocht, wat probleempjes en heen-en-weer gestuurde pakketjes, staan er nu twee dozen met gedrukte ninamaakt-kaarten in mijn woonkamer.

Ik heb er heus grootse plannen mee (nou ja, voor mijn doen dan), maar op dit moment staan er nog iets te veel laatjes open in mijn hoofd. Soms heb je dat nu eenmaal, dan wil je het liefst alles tegelijk, maar lukt dat eigenlijk niet. Goed verhaal dit. Conclusie: dit nieuwtje is nog een beetje in progress, maar ik houd jullie op de hoogte. :-)

happy acorn kalender ninamaakt kaarten

Zo, ik geloof dat jullie nu weer aardig zijn bijgepraat. Ik ben stiekem wel benieuwd of jullie dit geblaat een beetje interessant vinden. Want ik vind het zelf natuurlijk allemaal reuzeleuk, maar misschien zitten jullie hier wel helemaal niet op te wachten. Of vind je het onderwerp hartstikke gezellig, maar vertel ik precies de oninteressante dingen. Ofzo. Nou ja, in ieder geval, laat het gewoon weten als je meer, minder of andere dingen hierover wilt horen, wie weet doe ik er wel wat mee ;-)

36 reacties

 1. Zo fijn dat het zo leuk is nog allemaal, en dat je er zo veel happiness uit haalt. Wieee. Stiekem ben ik wel een beetje jaloers hoor, ik zou het heerlijk vinden om dit goed te kunnen en er iets mee te kunnen doen! Ik gun het je onwijs, al die leuke projectjes. Als ik ooit eens iets qua vormgeving en kaartjes en dingetjes nodig heb, dan weet ik zeker dat ik gelijk aan jou denk! Liefs!

  • Ah jaa, ik ben altijd bang dat ik mensen jaloers maak als ik vertel hoe leuk het allemaal wel niet is en hoe blij ik ervan word. Maar heus, geniet ook maar gewoon van je eigen zoektocht naar wat je wilt, want als je dan terugkijkt ben je misschien wel net zo verbaasd als ik hoe elk stukje (ook de stomme) ineens een stapje blijkt te zijn. Oké, dit klinkt heel zweverig en ik heb koffie op, dus ik kan het even niet beter uitleggen. O, en ik zit ineens te denken: heb je toevallig het blogje van We vieren het toch gelezen, ‘een uit de hand gelopen bloemenbericht’? Die vond ik namelijk ook superinspirerend op het gebied van aah-ik-weet-niet-wat-ik-wil-met-mijn-leven. :-) Liefs!

 2. Heerlijk om te lezen Nina! Ik weet nog dat ik hier las dat je ermee ging beginnen en kijk waar je nu staat! Afgelopen weekend zag ik je kerstkaarten (zo mooi) en toen dacht ik ‘wat nou als mensen er 50 willen, dat is nachtwerk!’ dus hoe tof dat je daar nu een oplossing voor hebt gevonden. Dat laat maar weer zien hoe goed je bezig bent. X

  • en voor ik het vergeet, ik ga ze zeker kopen maar ik wacht nog even op mijn moeder. Ik denk dat ze deze kaarten prachtig gaat vinden en ze ook graag wil. Dus dan bestellen we ze mooi samen :) X

   • Ahh, dankjewel voor je lieve reactie :-) Als mensen er vijftig willen, vraag ik inderdaad om een weekje geduld, want ik ben inderdaad geen machientje :-) Maar dankjewel, en superleuk dat jij/jullie van plan zijn kerstkaartjes te bestellen!

 3. Wauw superleuk om te lezen Nina! Wat heb je toffe opdrachten enzo gedaan :-) je ontwerpen zijn echt heel mooi! Je nieuwe kerstkaartjes ook!
  En ik zeg ja tegen deze update blogjes.

 4. Ik lees dit graag! Leuk om te zien waar je mee bezig bent. En ook herkenbaar op sommige punten, zoals dat er teveel laatjes open staan in je hoofd. Zo plaatste ik eens een blogpost met de titel ‘I’ve got too many tabs open in my head’.

  • Ah, precies dat ja, too many tabs! Ach, meestal lukt het wel hoor, maar soms moet je dan gewoon even een paar dingetjes in het lange-termijn-laatje stoppen, in plaats van alles meteen willen doen :)

 5. Ik vind het echt zó gaaf dat je dit doet! Had op instagram al wat voorbij zien komen en vind al je ontwerpen echt super mooi, je hebt ook echt een hele eigen stijl. Tof dat je gewoon een webwinkeltje hebt geopend! Ik lees graag meer wanneer je weer nieuwtjes hebt:)

 6. Hi Nina, het is een heerlijk spontaan verhaal om te lezen. Zo lees ik ze graag. (denk dat ik zelf ook een beetje zo schrijf) In ieder geval, super toch dat er zoveel leuks op je pad komt en het ziet er allemaal heel mooi uit. Ik ga snel eens kijken bij de kaarten!
  Fijne (en productieve ;-)) dag vandaag.
  X Gertrud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »