Lijstje van vijf: waarom haken fijn is

happy acorn diy

De afgelopen week was ik een beetje een hakerd. Ik wilde al een tijdje een dikke, warme, sjaal – zo eentje waarin je je kunt verstoppen als het koud is -, maar ik kon geen mooie vinden. Dus ik speurde wat naar haakpatronen en toen ik een mooie vond, besloot ik een poging te wagen. Met enorme dikke wol en een haaknaald zo dik als een wortel (nou ja, figuurlijk dan.) ging ik aan de slag. En het lukte! Best wel goed zelfs. Ik was bang dat ik niet genoeg discipline zou hebben voor zoiets groots, dus ik haakte de eerste twee dagen extra hard door. En toen was ‘ie zomaar ineens af! Wat een geluk. Dus hier komt het lijstje van dit weekend:

Vijf redenen om haken fijn te vinden

happy acorn

happy acorn Haken kan altijd en overal. Zittend op je (hotel-)bed, onderuitgezakt achter de tv, op een bankje bij de hertjes, terwijl je koffie drinkt in een koffietentje, tijdens een lange autorit, en ga zo maar door. Oké, op de fiets is me nog niet gelukt, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje.

happy acorn diy

happy acorn Je hoeft je nooit meer te vervelen als je film kijkt. Daar schreef ik trouwens al eens eerder over, tijdens mijn kersjes-haakperiode. Maar echt, ik vind dat zo handig. Vooral als je een vriend/meneer hebt die van films houdt, terwijl je zelf niet zo’n filmkijkerd bent.

happy acorn diy

happy acorn Van haken word je lekker rustig. Je kunt een beetje mijmeren en dromen over van alles en nog wat, maar echt piekeren heeft geen zin, want dan laat je per ongeluk een steekje vallen of vergeet je ineens hoe de bobbeltjessteek werkt en ga je gekke dingen doen. O, en van haakfilmpjes word je trouwens ook rustig, ik tenminste wel. Zo’n zwoele stem die uitlegt hoe je een magische ring maakt of vertelt hoe de slip stitch in elkaar zit (alleen van de termen word je toch al blij?). Laatst had ik ineens een filmpje met een Vlaamse meneer, dat was ook grappig :) En stiekem maakte ik zelf ook een minihaakfilmpje.

happy acorn Voor haken heb je niet enorm veel inspiratie nodig. Ik hou enorm van creatief bezig zijn en allerlei dingen maken, maar soms is mijn inspiratie gewoon een beetje op. Dan wil ik wel tekenen, maar heb ik na een half uur nog steeds een leeg vel. En voor dat soort momenten (of perioden, want nu was het bijna de hele week, bluh.) is haken superhandig. En als je dan wel inspiratie hebt, dan kun je ook nog steeds haken hoor, dan verzin je gewoon gekke patroontjes ofzo.

happy acorn diy

Koffie en haken is ook een goede combinatie :)

happy acorn Als het af is, heb je iets! Ik bedoel, eerst had ik geen sjaal, en toen had ik ineens de sjaal waarnaar ik al een tijdje op zoek was! Dat is toch awesome? :) En als je genoeg sjaals hebt, dan maak je gewoon een muts, wanten, een vest, een deken (als je geduld hebt) of een tafelkleedje voor je oma.

Klaar voor de winter, hoezee!

happy acorn diy

Ja hoi, ik kijk een beetje moeilijk op deze foto. Maar stiekem ben ik wel best blij hoor, want tegenover me lopen allemaal vrolijke hertjes :)

10 reacties

  1. Pingback: Interessante & inspirerende artikelen | TijgertjeRawr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »