Lijstje van vijf: waarom jarig zijn leuk is.

Ik had vanochtend ineens een idee. Als ik nou elk weekend gewoon eens een klein lijstje maak. Vijf dingetjes op een rij. Vijf redenen om een feestje te vieren, vijf fijne recepten, vijf hoogtepunten van de week, vijf voordelen van getrouwd zijn, of vijf andere dingen, het maakt niet uit. Ik weet niet precies waarom, maar het lijkt me leuk. En dan mogen mijn favoriete blije-eikeltjesopsommingstekens natuurlijk niet ontbreken. Dus laten we meteen beginnen. We trappen af met een hele vrolijke editie, namelijk:

Vijf voordelen van jarig zijn

happy acorn

 

happy acorn Als je jarig bent hoef je alleen maar dingen te doen die jij leuk vindt. Je koopt pizza’s in smaken die jij lekker vindt, en geen pizza’s die je gasten misschien wel lekker vinden maar waar jij eigenlijk niet van houdt. Je verjaardag is jouw dag, dus stomme en vieze en lelijke dingen zijn niet welkom.

happy acorn Dit is een beetje afhankelijk van vriendjes, meneeren, huisgenoten of andere geliefden, maar met een beetje geluk is de kamer versierd als je ’s morgens je bed uitstapt. Als je niet zeker weet je of je medebewoners dezelfde verjaardagsregels als jij hanteren (‘Gij zult de avond voor de verjaardag van uw medebewoner de kamer vrolijk versieren’), kun je ze/hem/haar het beste even instrueren. Reken maar dat die paar slingers de verjaardagspret verhogen!

happy acorn feestje

happy acorn Je verjaardag is de perfecte gelegenheid om je nieuwe jurkje aan te trekken. En als je geen nieuw jurkje hebt, is je verjaardag de ideale reden om een nieuw jurkje te kopen. Of je het nu uitgebreid viert of niet, op deze dag mag je je nieuwe lievelingsjurkje aan.

happy acorn Al het vrolijke wat je op je verjaardag ziet of tegenkomt, mag je interpreteren als ‘speciaal voor jou’. Als de Hema bijvoorbeeld een rode loper heeft uitgerold, ben je extra blij omdat ze aan je gedacht hebben! Je doet net alsof je niet weet dat de Hema gewoon een feestje viert omdat ze wat nieuwe producten in de winkel hebben. Of je doet gewoon alsof ze zelfs nieuwe producten in de winkels hebben gelegd (met de naam Blijmakers) omdat jij vandaag jarig bent. Hoera!

happy acorn feestje

happy acorn Op je verjaardag mag je je best een beetje kinderachtig gedragen. Het is bijvoorbeeld helemaal niet erg om een feestje te organiseren waarbij de gasten zelf hun roze koek mogen versieren met discodip en snoephartjes en parasolletjes en kaarsjes en pareltjes (die mijn vader ‘ijzeren balletjes’ noemde). Je kunt dat namelijk heel goed beargumenteren, door te zeggen dat je – nu je weer een jaartje ouder bent geworden – hard je best doet om jong van geest te blijven.

happy acorn feestje

Zo, dat was het voor vandaag. Volgende week weer een lijstje, ik heb er nu al zin in :)

15 reacties

  1. Hihi, nog gefeliciteerd! En ik ben het compleet met je eens. Vooral die slingers, dat is echt een must. Zonder slingers geen feestje. En cake/taart versieren hoort er ook bij. Gewoon omdat het kan, leuk en lekker is! Iedereen wordt er altijd vrolijk van toch?! X

    • Jaa, hij is nog te koop! Bij de C&A, van de Clockhouse collectie. Ze hebben ‘m ook met een ander bloemetjesmotief, maar deze vond ik leuker want er staan vogeltjes bij (:

  2. Gefeliciteerd!
    Fijn lijstje van 5! Bij mij duurt het nog enkele maanden voor ik jarig ben maar ik kijk er al sinds mijn vorige verjaardag naar uit. Zeker omdat op die dag al mijn acties verantwoord worden met de zin: ‘het is vandaag wel mijn verjaardag hé!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »