Lijstje van vijf: fijne dingen in Nijmegen

O, wat hou ik toch van Nijmegen. Verhuizen naar die fijne stad is op dit moment helaas niet echt een optie, maar ik vind dat ik me toch in ieder geval mag verheugen op het moment dat het wel een optie is. Ik bedoel, voorpret is ook pret.

Oké, wat ik dus eigenlijk wilde zeggen: ik was afgelopen weekend in Nijmegen. En omdat iedereen natuurlijk wil weten wat daar zo bijzonder is, heb ik de vijf fijnste dingen op een rijtje gezet.

Vijf fijne dingen in Nijmegen

happy acorn

 

happy acorn De chocolademousse bij Credible. Hoewel we de hotelkamers van dit café/restaurant/hotel niet echt incredible vonden, was de chocolademousse dat zeker wel. Ai ai ai, je mag niet naar Nijmegen zonder dit te proberen. Het toppunt van lekkerheid. Echt. Op de menukaart staat het als volgt omschreven: Chocomousse: pure chocolade – toffeesaus – cookie crumble – chocolate-chip ijs. Dat zegt genoeg denk ik? Wacht, ik voeg nog een crappy foto toe, die afdoet aan de mousse, maar dan zie je in ieder geval dat het óók nog in een leuk glas zat. (:

happy acorn credible mousse

happy acorn De brug van de Waalkade naar het Waalstrandje. Dit klinkt vast heel suf, maar het is echt heel leuk! In Nijmegen is het namelijk altijd mooi weer en af en toe wil je dan gewoon even aan één van de strandjes chillen. Het strandje waar ik altijd heen ging was vrij ingewikkeld te bereiken: je moest eerst een stukje Nijmegen uit fietsen, een gek weggetje tussen oude huizen en schuren in, onder een soort slagboompje door, je fiets tegen een hek parkeren en vervolgens nog tien minuten door de wildernis banjeren. Heel charmant en avontuurlijk, maar niet de meest ideale weg om een strandje te bereiken. Maar nu, o nu! Als je over de Waalkade wandelt en uiteindelijk bij de Waalbrug aankomt, en je gaat daar dan onderdoor, dan kom je ineens bij een hele fancy hippe futuristische brug. Het is een soort trap in de vorm van een brug (logisch), en hij is heel hoog. Als je hoogtevrees hebt, kun je misschien toch beter de wildernisroute nemen, maar anders is dit echt heel leuk. Hij wiebelt zelfs een beetje als je bovenop staat. Wacht, ik heb wel een foto van een poosje terug. Want nu waren we er ook geweest hoor, maar toen was het al helemaal donker buiten en niet echt fotogeniek enzo.

happy acorn nijmegen

happy acorn De hertjes in het Kronenburgerpark. Hertjes zijn sowieso awesome eigenlijk :) Maar deze ook want deze hertjes staan op onze trouwfoto’s (en we waren in Nijmegen om te vieren dat we een jaar getrouwd waren, dus dan is het extra leuk). O, nu maak ik iedereen natuurlijk nieuwsgierig naar trouwfoto’s. Kijk maar in deze post dan, inclusief hertje. En hier nog eentje van gisteren.

happy acorn hertjes

happy acorn De Dille en Kamille. Ik weet heus wel dat die winkel ook filialen in andere steden heeft, maar in Nijmegen is het gewoon het fijnst. Want het is er zoooo groot. En mooi. En ze hebben er allemaal gezellige dingen, zoals kroontjespennen waarvan je het puntje kunt wisselen, en theethermometers, en ieniemienie schattige cakeblikjes. En o ja, champignonsnijders. En lepeltjes waarmee je de perfecte hoeveelheid verse thee voor één kopje kunt scheppen. En dat soort lieve spulletjes, die je allemaal wel wilt, maar toch maar niet koopt omdat anders je keuken te vol wordt (op het theelepeltje na dan hè).

happy acorn flamingo

happy acorn Dit flamingoosje. Hij lag zielig op één poot te staan in een mandje bij de Subba (bijna net zo’n leuke winkel als D&K, en alleen in Nijmegen :)), dus ik heb hem maar even rechtop gezet. Het liefst had ik hem natuurlijk meteen meegenomen, maar behalve zijn instagramfotogeniekheid kon ik niet echt een functie bedenken. Bovendien bracht hij allerlei tandartsherinneringen naar boven, omdat ik vroeger altijd zo’n diertje uit mocht zoeken bij mijn tandarts. Hij staat nu waarschijnlijk nog gezellig bij de Subba te wachten op een nieuwe eigenaar, dus mocht je je geroepen voelen (voor negentig cent)…

Conclusie van de dag: ga naar Nijmegen!

9 reacties

  1. Nijmegen is inderdaad leuk :) Ben druk aan het solliciteren om daar een baan te vinden (ni zo handig in deze tijd) D&K is inderdaad geweldig, vind het ook een hele mooie winkel, mooi pand! Waalkade lopen we regelmatig met de doggies, altijd genieten van het uitzicht :)

  2. Wat een leuk lijstje weer! Ben je al wel eens bij Mugs en Muffins geweest in Nijmegen? Ik ben in dat filiaal nog nooit geweest, maar hun eerste koffietentje zit in Tilburg en daar ben ik wel eens geweest, heel fijn!

  3. Ik vond Nijmegen een van de leukste stedentripjes in Nederland ooit! Echt geweldig! Als we nog een keer gaan zal ik deze tips goed onthouden. De hertjes hadden we natuurlijk al wel gezien. :)

  4. Nijmegen lijkt me leuk! Wat knap dat je dat flamingootje hebt laten staan, ik had hem waarschijnlijk gewoon afgerekend en daarna pas bedacht dat ik eigenlijk helemaal geen plastic flamingo nodig heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »