Lijstje van vijf: nieuwigheidjes

Hiephoi! De laatste tijd kwamen er zomaar wat dingen ons huis binnen wandelen waar ik heel vrolijk van werd. En dingen waar ik vrolijk van word zijn nu eenmaal mijn favoriete onderwerpen om over te schrijven, dus bij deze.

happy acorn Zal ik met het grootste beginnen? Sinds een paar weken hebben we een nieuw konijnenhok! Het blauwe hok dat we hadden was heel mooi en vintage enzo, maar toch ook wel een erg aanwezig en lomp gevaarte in onze woonkamer. Bovendien overwegen we een tweede konijntje te nemen (ja, nog steeds. Ooit komt het ervan, heus ;-)) en daarvoor wilden we een iets compacter en praktischer hok. Na veel wikken en wegen en alle opties analyseren, kochten we een kast bij ikea, die Floris ombouwde tot hok.

happy acorn frits konijnenhok trofast diy

En nu is Frits verhuisd! Hij moest wel even wennen, maar inmiddels is ‘ie helemaal op zijn plek. En wij zijn er ook heel blij mee, dit hok voldoet precies aan onze wensen en is veel meer een meubel dat opgaat in ons interieur :-)

happy acorn frits konijnenhok konijn ikea trofast diy

happy acorn Nog zoiets waar ik heel blij van werd: begin januari landde er een gloednieuwe agenda op mijn deurmat! Stiekem had ik er al eentje, maar die was zo klein dat hij niet handig bleek te zijn. Dus ik speurde heel Etsy af en vond uiteindelijk een agenda van het Koreaanse label Mery Keem. Hij zag er fantastisch uit, was zeker niet te klein en ook nog superbetaalbaar, zelfs met verzendkosten. Ik was bang dat ik er weken op zou moeten wachten, maar na anderhalve week had ik hem al in huis!

En wauwie, deze agenda stelde zeker niet teleur. Ik vind het vooral fijn dat de schrijfruimte gewoon blanco stukjes zijn, en niet honderdmiljoen lijntjes waarop je heel netjes moet schrijven en dat het er zelfs dan nog chaotisch uitziet. En tja, een roze voorkant met gouden details, dat maakt mijn hart gewoon heel gelukkig. En ook fijn: hij is lekker groot, maar niet heel dik of zwaar, het voelt gewoon als een schrift. :-)

happy acorn ninamaakt

happy acorn En ik kocht nog iets nieuws in de categorie stationery. Want laatst was ik in Amsterdam en kon ik het niet laten om even bij de winkel van HAY binnen te lopen. Je weet wel, zo’n Deens designmerk waarvan alles prachtig is. Dure designmeubels passen nog niet helemaal binnen mijn budget, maar gelukkig is er ook een flinke stationery-afdeling. Ik verlaat die HAY-winkels dan ook altijd met een hoofd vol inspiratie én een prachtig potlood, pen of liniaal. Dit keer vond ik een potlood dat perfect bij mijn agenda paste, dus hoera, als een ware girlboss zijn mijn essentials nu helemaal op elkaar afgestemd ;-)

happy acorn ninamaakt

happy acorn Verder kocht ik vorige week eindelijk nieuwe schoenen :-) Ik zag overal reclames van die app LETGO langskomen, en ik dacht, laat ik eens kijken. En hoera, er stond meteen een prachtig paar donkerrode Vans op me te wachten, een paar straten verderop! Heel erg fijn, want ik was al maanden op zoek naar tweedehands of eerlijk gemaakte sneakers, het liefst in een kleur die bij al mijn outfits (en mijn lievelingstas) past. Ik ging ze gauw passen, en yes, ik kan er weer even tegenaan :-)

happy acorn ninamaakt nieuwe schoenen :-)

happy acorn En ja, als je dan schoenen van zo’n skatemerk hebt, dan moet je natuurlijk ook kunnen skaten. Dus ik kocht een longboard. Oké, dat is niet helemaal hoe het ging. Eigenlijk kocht ik eerst het longboard en een paar weken later pas de schoenen ;-)

Maar wel een longboard dus! Zo’n ding staat al jaren op mijn verlanglijstje, maar ik kreeg er nooit een. Dat begrijp ik helemaal, want ze zijn best duur en ik had het nog nooit gedaan, dus misschien vond ik er wel niks aan. Maar heus, vraag maar aan Floris, elke keer als ik iemand op straat zag longboarden, zei ik ‘Hé, kijk, een longboard! Dat wil ik ook!’. Lang verhaal kort: bij de Hema hadden ze een longboard in het assortiment. Ik was echt niet van plan vijftig euro te betalen voor een board van (waarschijnlijk heel) slechte kwaliteit, dus dat deed ik niet. Totdat er precies eentje in de opruiming achterbleef, die ik voor een schijntje mee kon nemen. Daar kon ik geen nee tegen zeggen, dus nu heb ik al een paar rondjes rondgesjeesd op mijn cheapy longboard.

happy acorn longboard

Oefening baart kunst zeggen ze, en yes, het gaat steeds beter! Ik vind het megaleuk, dus ik kan niet wachten tot de zon weer keihard schijnt :-)

happy acorn Oh, ik wilde over vijf dingen kletsen, maar ik bedacht me nog een zesde. En die mag echt niet ontbreken: mijn nieuwe kopje! Ik kan het ook niet helpen, mooie kopjes kan ik gewoon niet zo goed in winkels laten staan. Ze zijn bovendien het perfecte souvenir, want elke keer als je dan koffie drinkt, herinneren ze je aan die fijne dag in Nijmegen/Dublin/Kopenhagen. In dit geval Nijmegen.

Waarom dit kopje? Omdat we een keer in een heerlijk appartement in Nijmegen verbleven en ze daar kopjes uit dezelfde serie hadden (zie maar hier!). Ze zijn van het merk Pols Potten en er zijn heel veel verschillende patroontjes. Ik miste mijn trein omdat ik niet kon kiezen. Maar dat was het waard, want ik heb precies het kopje gekozen waar ik nu al bijna twee maanden heel gelukkig van word.

happy acorn ninamaakt pols potten

Ik maakte er zelfs een tekeningetje van.

happy acorn ninamaakt pols potten

Hiephoi, dat waren wel weer genoeg vrolijke nieuwigheidjes! Sorry alvast als dit heel saai was om te lezen, dat zou ik me best kunnen voorstellen. In dat geval: geen man overboord, want ik werd wel heel blij van het schrijven :-) Ik wens je een gezellig weekend!

12 reacties

  1. Juist dit soort kleine nieuwe dingetjes maken het leven zo leuk vind ik, dus superleuk juist dat je hier over schrijft :) Je potlood en agenda zijn echt zo perfect bij elkaar, ik hou ervan!

  2. Ooh een paar zomers geleden gingen mijn vriend en ik ook af en toe longboarden. Had het ook nog nooit gedaan en ik heb een onderontwikkeld evenwichtsorgaan denk ik. Haha :D Maar het is zoooooo leuk! En dat konijnenhok is ook heel tof gevonden! Leuk idee om het zo aan te pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »